Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παρακολουθεί και... περιμένει

Κινήσεις βραχυπρόθεσμων παικτών χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση. Ψύχραιμο το Χ.Α. παρακολουθεί και «αφομοιώνει» τόσο την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, όσο και το ενδεχόμενο μη λήψης οριστικής απόφασης για την Ελλάδα στις 12/11.

Όσο πιο ψύχραιμα γίνεται το Χ.Α. παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ψηφοφορία με το… καλημέρα της συζήτησης ανεβάζει το θερμόμετρο στη Βουλή, με τις λεπτομέρειες να αναφέρονται στο σχετικό θέμα του euro2day.gr.

Ωστόσο, οι κινήσεις κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών είναι μέχρι τώρα προσεκτικές, ψύχραιμες και στοχευμένες. Συμβάλλουν στη διατήρηση του Γενικού Δείκτη πέριξ της περιοχής των 830 μονάδων (-0,09%) και του FTSE-20 οριακά υψηλότερα στις 306,85 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά, στις 13.20, τα 25,5 εκατ. ευρώ, με τον μεγαλύτερο τζίρο περί τα 4,2 εκατ. ευρώ να έχει πραγματοποιηθεί στον ΟΠΑΠ. Αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΤΕ αλλά και σε Κύπρου, Eurobank, ΔΕΗ, 3E.

Να συνεκτιμηθεί πως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση υψηλός τζίρος γίνεται, μέχρι τώρα, σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Intralot, Τέρνα Ενεργειακή και Fourlis.

Από τις μετοχές του 20άρη, η Alpha Bank, αφού πιέστηκε χαμηλότερα έως το 1,93 ευρώ, επανήλθε εν μέρει έως το 1,98 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως το 1,96 ευρώ θεωρείται από μερίδα αναλυτών και παικτών σημαντική τεχνική περιοχή. Στο 1,90 ευρώ η Εθνική, οριακά χαμηλότερα του 1 ευρώ η Eurobank, ακριβώς στο 0,50 ευρώ η Πειραιώς. Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, MIG.

Να σημειωθεί επίσης πως στην Τέρνα Ενεργειακή έχει γίνει ένα πακέτο 142.351 μετοχών στα 2,44 ευρώ (αξίας 347.336 ευρώ).

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, θα επαναλάβουμε την εκτίμηση έμπειρου παράγοντα πως το Χ.Α. ενσωματώνει και συνεκτιμά το ενδεχόμενο της μη λήψης οριστικής απόφασης για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου. Αναλυτικά εκτιμήσεις γι' αυτό το θέμα έχουν αναφερθεί στα προηγούμενα σχόλιά μας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v