Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σοφοκλέους φυλάει τα... νώτα της

Κέρδη για το ΓΔ μετά την κατοχύρωση κερδών. Το ΧΑ αναμένει τις εσωτερικές εξελίξεις παρακολουθώντας παράλληλα τις εκλογές στις ΗΠΑ. Κλειδί οι 300-302 μονάδες στον 20άρη και το 1,96-2,02 ευρώ για Alpha.

Ανοδικά κινείται πλέον η Σοφοκλέους, ενώ νωρίτερα βασικοί δείκτες και μετοχές γύρισαν αρνητικά, καθώς (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κατοχύρωσαν γύρω στις 12.00 μέρος των θέσεών τους.

Ελλείψει νεότερων και ειδήσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα τις κινήσεις τους, προτίμησαν να προχωρήσουν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στα υψηλά ημέρας.

Ο μεν Γενικός Δείκτης υποχώρησε έως τις 825 μονάδες, διορθώνοντας πρακτικά από τα επίπεδα των 844,5 μονάδων. Ανάλογη η κίνηση, χαμηλότερα, των άλλων βασικών δεικτών, με τον FTSE-20 από τις 313 να διολισθαίνει στις 303 μονάδες.

Μετά τις 14.30 το ΧΑ κινείται στην περιοχή των 835 - 840 μονάδων και ο FTSE πέριξ των 310 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών κυμαινόταν στα 53 εκατ. ευρώ, με ικανοποιητική διασπορά σε τίτλους του 20άρη αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της Εθνικής από τα 2,01 διόρθωσε στο 1,88 ευρώ, παρασύροντας και την Alpha Bank έως το 1,98 ευρώ. Το ότι μέχρι τώρα η μετοχή δεν διέσπασε καθοδικά το 1,96 ευρώ -κάτι που ίσως να επέτεινε τις πωλήσεις- είναι ενθαρρυντική ένδειξη από τεχνική πλευρά.

Βέβαια, η μετοχή «ταλαιπωρείται» χαμηλότερα των 2,02 ευρώ που ήταν το χθεσινό υψηλό και η τιμή κλεισίματος, ωστόσο ακόμη δεν έχει... ειπωθεί η τελευταία λέξη.

Στο 1,02 ευρώ η Eurobank, που σήμερα κερδίζει πόντους έναντι των άλλων τριών, καθώς στην Πειραιώς κατοχυρώνονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση θέσεις στα υψηλά ημέρας του 0,529 ευρώ.

Η άνοδος των τραπεζικών τίτλων παρά την διόρθωση της μετοχής της  ωθούν τον 20άρη προς τις 310 μονάδες.

Από τεχνική πλευρά, ο FTSE-20 έδωσε ένα μεγάλο μέρος της κίνησης προς τις 315-318 μονάδες, που έβλεπαν αρκετοί αναλυτές και παίκτες γυρίζοντας προς την πρώτη χαμηλότερη στήριξη ευρύτερα των 300 μονάδων. Εάν τα επίπεδα αυτά αντέξουν, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας προσπάθειας για λίγο ψηλότερα. Πάντως, ο πήχης φαίνεται να τίθεται στις 315 το πολύ 320 μονάδες όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, με χαμηλό όριο τις 298-300 μονάδες.

Στον Εκηβόλο έχουν ανέβει εκτιμήσεις και γνώμες φίλων για τα πιθανά βραχυπρόθεσμα ενδεχόμενα.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, ο Μυτιληναίος ενισχύεται κατά 0,56% στα 3,62 ευρώ, η Motor Oil ενισχύεται στα 6,83 ευρώ, η Βιοχάλκο οριακά χαμηλότερα στα 3,32 ευρώ.

Μάλλον υποτονικό το κλίμα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενδεικτικό της συγκρατημένης διάθεσης που επικρατεί και μεταξύ των μικρότερων παικτών.

Ανοιχτά μέτωπα στην Αθήνα, εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, με το Χ.Α. απόλυτα φυσιολογικά να τηρεί στάση προσεκτικής αναμονής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v