Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Καυτά όλα τα μέτωπα

Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, πολιτικής νευρικότητας και εκλογών στις ΗΠΑ το ΧΑ καλείται να παραμείνει προσηλωμένο στη λογική της προεξόφλησης. Κλειδί οι 300 μονάδες για τον FT 20 και το 1,96 ευρώ για την Alpha.

Άλλο ένα κρίσιμο 48ωρο-«φωτιά» εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και έκδηλης νευρικότητας σε όλα τα μέτωπα.

Το Χ.Α. παραμένει -κατά την εκτίμησή μας- ο ψυχραιμότερος και... ψυχρότερος φορέας καταγραφής γεγονότων, αποτύπωσης εξελίξεων και προσπάθειας προεξόφλησης των επερχόμενων αλλά και των πιθανότερων ενδεχομένων.

Για Μνημόνιο 3 - Αυτός είναι ο λογαριασμός κάνει λόγο η Έλενα Λάσκαρη, καταγράφοντας την κατάσταση «σοκ και δέους» που διατρέχει και θα διατρέξει την κοινωνία και την πραγματική οικονομία. Σε σχετικό θέμα του euro2day γίνεται λόγος για τα νέα δεδομένα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και καθίσταται σαφής η ιστορικότητα των στιγμών αυτής της περιόδου.

Το Χ.Α. επιμένει να ποντάρει στο ενδεχόμενο που αρέσει -που θέλουν- στις αγορές με μία διαδικασία επαναφοράς από τα ελάχιστα των συνεδριάσεων της 1ης και 2ας/11 αλλά και με ισχυρή κίνηση στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στις 829,07 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με υψηλό ημέρας στις 831,77 και χαμηλό στις 787,03 μονάδες. Ανάλογη κίνηση για τον 20άρη, τον τραπεζικό, τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με αιχμή όμως -όπως αναμενόταν- τις τράπεζες, και δη τις καλούμενες συστημικές.

Στις 323,76 μονάδες ο δείκτης των τραπεζών με υψηλό ημέρας τις 326,80 και χαμηλό τις 293,94 μονάδες, πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης, με αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.

Υψηλότατος όμως τζίρος σε απόλυτο αριθμό κομματιών, κάτι που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Και γινόμαστε συγκεκριμένοι καθώς οι συναλλαγές έφθασαν τα 79,8 εκατ. ευρώ, αλλά με 121,5 εκατ. τεμάχια. Και αυτό γιατί στη Λαϊκή άλλαξαν χέρια 37,2 εκατ. μετοχές, στην Πειραιώς 35,3 και 22,4 εκατ. στην Κύπρου. Συνεκτιμάμε επίσης ότι η Εθνική με υψηλό ημέρας το 1,95 έκλεισε στο 1,93 ευρώ.

Η Alpha Βank, με 2,02 ευρώ κορυφή ημέρας, πέρασε την πολύ κρίσιμη αντίσταση του 1,96 ευρώ. Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης της eZMarket, το 1,60 ευρώ θεωρείται στήριξη κι εσχατιά για τη μετοχή και το 1,96 σημείο καμπής και αντίσταση αναφοράς. Κατά συνέπεια, η μετοχή παραμένει στο μικροσκόπιό μας και στην περίπτωση όπου δώσει άλλα δύο κλεισίματα υψηλότερα αυτής της τιμής τα ξαναλέμε.

Στο 0,98 ευρώ, με υψηλό ημέρας το 1,01, η Eurobank, στο 0,499 με υψηλό ημέρας το 0,527 ευρώ η Πειραιώς. Ισχυρή κίνηση και από ΜΟΗ, που διαμορφώθηκε μάλιστα στα 6,75 ευρώ (υψηλό ημέρας), Μυτιληναίο αλλά και από τις Μέτκα, Βιοχάλκο.

Μετοχές σηματωροί της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποίησαν και εχθές αυξημένες συναλλαγές με υψηλές αποδόσεις, παραπέμποντας στην ενεργότερη δράση ισχυρών χεριών.

Από τεχνικής πλευράς, παραμένουμε στα ίδια, με δεδομένες τις στηρίξεις και τις αντιστάσεις, που όμως απέχουν αρκετά από τα τρέχοντα.

Στον Εκηβόλο έχουμε ανεβάσει διάγραμμα του FTSE 20 και τεχνική εκτίμηση του calculator-analysis.gr για τη μετοχή της Εθνικής (σ.σ.: δεν περιλαμβάνει τη χθεσινή κίνηση).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v