ΧΑ: Σε υψηλά 13 μηνών με ΔΕΗ και Coca Cola

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, έστειλε τον ΓΔ μια ανάσα από τις 850 μονάδες. "Χορηγοί" οι 3Ε και ΔΕΗ, που κατέγραψαν κέρδη άνω του 5%. Σημαντικές βοήθειες από ΟΤΕ, Alpha, Folli, Πειραιώς.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, που συνεχίζει να αναρριχάται σε υψηλότερα επίπεδα με απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις σε Δεικτοβαρείς τίτλους.

Από την άλλη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλώ και κυρίως αυτό σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση έδειχνε ιδιαίτερα δύσπιστο και επιφυλακτικό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι και τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο να είναι περισσότερες από αυτές με θετικό και όλα παίχτηκαν στο τελευταίο 10λεπτο και στις τελικές δημοπρασίες.

“Χορηγοί” της σημερινής ανόδου του Δείκτη, οι Coca-Cola, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Alpha Bank, αλλά και οι Folli Follie Group, Πειραιώς.

Επίσης βοήθειες έδωσαν οι Μέτκα, Εθνική, Eurobank, Κύπρου, MIG και CPB.

Η τελική επίθεση των αγοραστών που ξεκίνησε μετά τις 16.20 και ήταν απόλυτα συντονισμένη, είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας αλλά όχι υψηλότερα από το τεχνικά ζητούμενο που ήταν οι 850 μονάδες, τις οποίες έχασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα στα τελευταία 10 λεπτά της συνεδρίασης, όταν και έγινε ευρύτερα αντιληπτό ότι ο Δείκτης θα διεκδικούσε κλείσιμο υψηλότερα των 850 μονάδων, εμφανίστηκαν και λίγοι αγοραστές στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών άλλαξε εντυπωσιακά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σημερινό κλείσιμο, αποτελεί νέο υψηλό 13 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 21/9/2011 (855,99 μονάδες).

Επίσης αξίζει αναφοράς, ότι από τις μετοχές του 20αρη, μόνο οι ΔΕΗ, CPB και Folli Follie Group, κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικού τίτλοι

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, όπου όλοι οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι έκλεισαν στο “πράσινο” και σήμερα έδειχνε πιο “ευέλικτος” τίτλος αυτός της Πειραιώς που συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Μεταβλητότητα, αλλά και σημαντικά τελικά κέρδη για την Alpha Bank, καθώς σήμερα αναμένεται να "πέσουν" οι υπογραφές για την εξαγορά της Εμπορικής. Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2012 μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Αντίθετα, σαφώς πιο επιφυλακτική η κίνηση από Εθνική και Eurobank. Την αξιολόγηση “CCC” με αρνητικό “outlook” για τις Eθνική και Eurobank, επιβεβαίωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P. Σύμφωνα με την S&P ο νέος όμιλος θα παραμείνει ευάλωτος σε ενδεχόμενη επιδείνωση της θέσης του Τραπεζικού κλάδου αλλά και της οικονομίας της Χώρας.
 
Ο υπόλοιπος 20άρης του ΧΑ

Μεταφερόμενοι στον υπόλοιπο 20αρη, ασφαλώς και η σημερινή νέα κίνηση της Coca-Cola, μειώνει δραματικά τις πιθανότητες επιτυχίας την πρόσφατης δημόσιας πρότασης. Ο τίτλος συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες και ιδιαίτερα θετικές συνεδριάσεις, άφησε πίσω του και την τεχνική αντίσταση των 17,50 ευρώ και όλα δείχνουν πως δεν αποκλείεται να αναμετρηθεί με την ισχυρή ζώνη 19,50 – 20,00 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της ΔΕΗ, αυξάνοντας εντυπωσιακά τον όγκο συναλλαγών.

Στις πιθανές αιτίες και η ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία άμεση ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και προώθηση μέσα στο 2013 πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων θέτει προς την Ελληνική Κυβέρνηση η τρόικα μέσω του νέου μνημονίου, που απαιτεί τη μεταφορά μέσα στον Οκτώβριο του 2012 του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή του σε εταιρεία που δεν θα είναι καθετοποιημένη. Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες της Επιχείρησης, υποχρεώνει την Κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώληση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Επίσης μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο τίτλος της Folli Follie Group, έστω και αν έκλεισε αισθητά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας.

Η Investment Bank of Greece αυξάνει τη σύσταση για τη μετοχή της σε "buy" από "accumulate" μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελβετική Dufry για την πώληση του 51% των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Η νέα σύσταση αντανακλά, μεταξύ άλλων, την επίλυση των χρηματοδοτικών θεμάτων του ομίλου, τις πιθανές συνέργιες για τα είδη πολυτελείας του ομίλου και τα πλεονεκτήματα από τις βελτιωμένες επιδόσεις του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου. Παράλληλα, η IBG αύξησε την τιμή-στόχο στα 12,2 από τα 8,8 ευρώ.

Τα σενάρια των αποκρατικοποιήσεων

Αντίθετα μάλλον “ντούκου” πέρασε από την Αγορά, η είδηση του Reuters σύμφωνα με την οποία Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, Larco, Αερολιμένας Αθηνών και Εγνατία Οδός “παίρνουν σειρά” για ιδιωτικοποίηση τους επόμενους μήνες.

Η Αγορά και βαρέθηκε και δεν πιστεύει, πλέον, τα σενάρια των αποκρατικοποιήσεων και αυτό φάνηκε και σήμερα στο ταμπλώ: Ελ. Πετρέλαια (-3,59%), ΟΛΠ (-1,85%), ΟΛΘ (-0,14%), ΕΥΑΘ (0,00%), έδειξαν ότι η παραπάνω είδηση πέρασε απόλυτα απαρατήρητη από τους ενεργούς traders.

Βέβαια και η σημερινή θετική συνεδρίαση, δεν πήρε εναύσματα από τις εξελίξεις των συζητήσεων Κυβέρνησης – τρόικας, ούτε από πραγματική οικονομία που συνεχίζει νε βυθίζεται στην άβυσσο.

Απλά κάποιοι προεξοφλούν πως όσο πιο δύσκολη δείχνει η κατάσταση, τόσο πιο κοντά έρχεται η επιβολή μιας πολιτικής λύσης στο Ελληνικό πρόβλημα.

Πάντως, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, καταστροφική για την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν και ιδιαίτερα επιζήμια για τη Χώρα τείνει να αποδειχθεί η καθυστέρηση που εφαρμόζει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις, ρίχνοντας συνεχώς νέα σκληρά μέτρα στο τραπέζι, καθώς εντείνει και πολλαπλασιάζει τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία που υπήρξαν από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Οικονομική αποτίμηση δεν έχει γίνει, ωστόσο οι επιπτώσεις στην οικονομία υπολογίζονται σε τεράστια ποσά.

Η έκθεση της Credit Suisse για Ελλάδα

Για δειλά σημάδια σταθεροποίησης στην Ελλάδα, κάνει λόγο σε έκθεσή της η Credit Suisse, που εδώ και καιρό επιμένει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι απίθανη και ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στον Πυρήνα του ευρώ και στην Ελλάδα, ενίσχυσαν αυτή τη θέση της.

Τονίζει επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της τρόικας προχωρούν και αναμένει να επιτευχθεί σύντομα συμβιβασμός για τα δημοσιονομικά μέτρα που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των κεφαλαίων, πιθανώς το Νοέμβριο. Η Credit Suisse αναμένει ακόμη ότι θα εγκριθεί μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Με την απόφαση της Coca Cola 3E να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στην Ελβετία, αλλάζουν σημαντικά και τα δεδομένα για το Χ.Α. Σε τέτοιον βαθμό που το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι πλέον “το Χ.Α. βρίσκεται πίσω από το Βιετνάμ” (σε όρους συνολικής κεφαλαιοποίησης). “Η αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα μειώνει τη συνολική αξία των μετοχών που είναι εισηγμένες στην Αθήνα, στα 31 δισ. δολ. από 39,2 δισ.”, αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: “Στο Βιετνάμ η συνολική αξία των μετοχών ανέρχεται στα 35,2 δισ. δολ.”. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση από τα 24 Χρηματιστήρια Ανεπτυγμένων Αγορών.

Η δημοπρασία των εντόκων γραμματίων

Από την άλλη, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,24%, έναντι 4,31% την αμέσως προηγούμενη φορά.

Σχετικά επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, επισημαίνοντας πως η συμφωνία αυτή που θα αποδεσμεύσει την εκταμίευση της περίφημης δόσης έχει ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Θα χρειαστούν νέοι θετικοί καταλύτες έτσι ώστε το ανοδικό momentum να διατηρηθεί αμείωτο.
Ο Τραπεζικός κλάδος μετά τα deals που έχουν ανακοινωθεί δεν έχει περιθώρια εκπλήξεων στο προσεχές μέλλον, οπότε τα βλέμματα των επενδυτών καλούνται να προσελκύσουν οι εταιρείες που εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση.

Επίσης, οι εταιρείες που σωστά προέβλεψαν τις δυσκολίες της εγχώριας αγοράς και φρόντισαν έγκαιρα να μειώσουν την έκθεση τους σε αυτή, αυξάνοντας παράλληλα την εξωστρέφεια τους, ίσως αξίζουν δεύτερης προσεκτικότερης ματιάς.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Σαφώς καλύτερη των προηγουμένων, η σημερινή εικόνα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και στην αρχή της συνεδρίασης στην Wall Street, στον απόηχο των θετικών ειδήσεων από οικονομικούς δείκτες και εταιρική κερδοφορία και εν αναμονή της επόμενης κίνησης από την Ισπανική Κυβέρνηση.

Το ευρώ ενισχύεται πάνω από το 1,3020 έναντι του δολαρίου μετά την ιδέα που άφησαν να διαρρεύσει Γερμανοί αξιωματούχοι για τη δυνατότητα πιστωτικής γραμμής έκτακτης ανάγκης για την Ισπανία. Την ίδια στιγμή το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Josef Bonnici, ενθάρρυνε την Ισπανία να αναζητήσει βοήθεια πριν η Κυβέρνηση αναγκαστεί “να δοκιμαστεί από τις Αγορές”.

Έτοιμη να ζητήσει και επισήμως “γραμμή πίστωσης” από τον ESM, ώστε να ξεκινήσει και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, είναι η Μαδρίτη, αλλά η διαδικασία κολλάει σε… εξωγενείς παράγοντες. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο του Ισπανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας Ισπανικών Τραπεζικών ομίλων έκοψε η S&P μετά την υποβάθμιση της Χώρας την προηγούμενη εβδομάδα μόλις μια βαθμίδα πριν από την κατηγορία “junk”. Μεταξύ των “θυμάτων” περιλαμβάνονται η Banco Santander και η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), οι μεγαλύτεροι, δηλαδή, δανειστές στην Χώρα.

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος διαπιστώνει το Ινστιτούτο ZEW για τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ZEW διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στο -11.5 από -18,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν μικρότερη βελτίωση στο -15.

Η έκθεση της Deutsche Bank για την Ευρωζώνη

Ιαπωνία της δεκαετίας του... 1990
θυμίζει πλέον η Ευρωζώνη, καθώς το οutlook της Ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζεται ολοένα και πιο αβέβαιο, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.

Τα ανωτέρω αναφέρει σε νέα, ειδική έκθεσή της η Deutsche Bank, προβλέποντας πως σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί από τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωζώνη, στα θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τις Χώρες που την απαρτίζουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον οίκο οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής το προσεχές διάστημα, αναμένοντας την εξέλιξη εκείνη που θα λάβει ρόλο καταλύτη και θα τους δώσει κατεύθυνση.

Η θέση της Deutsche Bank είναι σαφής: Το μακροοικονομικό περιβάλλον της Ευρωζώνης παραμένει εξαιρετικά αδύναμο. Και αυτό αποδεικνύεται από τους εξής παράγοντες:
Συνεχιζόμενη επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας (όπως αυτή αντανακλάται στον σχετικό δείκτη PMI).

Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στις Χώρες της Ευρωζώνης από το ΔΝΤ.
Συνεχείς συστάσεις για επιθετική απομόχλευση στον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό κλάδο.

Με σημαντικά κέρδη, όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τα αποτελέσματα των Goldman Sachs Group Inc., Mattel Inc., UnitedHealth Group Inc. PNC Financial Services Group Inc.

Επίσης, η Βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και αυξήθηκε 0,4%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,2%. Τον Αύγουστο η παραγωγή των Αμερικανικών εργοστασίων είχε μειωθεί 1,4%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Πέντε οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο, στο ταμπλώ του FTSE, όπου αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Motor Oil και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο (-2,32%), Ελ. Πετρέλαια (-3,59%), Μυτιληναίος (-1,06%), Τιτάν (-0,86%) και Jumbo (-1,07%).

Στην άλλη πλευρά, κέρδη μεγαλύτερα του 5% για ΔΕΗ και Coca-Cola και του 4% για Πειραιώς, Folli Follie Group, Alpha Bank, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 24 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 830 (14.39) και υψηλό τις 854,24 (16.52) για να κλείσει στις 849,82 μονάδες με κέρδη 1,78%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 69 εκατ.

Στο τέλος κρίθηκε η τελική αναλογία με 82 ανοδικές μετοχές έναντι 59 πτωτικών και 13 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 8%, οι περισσότεροι χωρίς πειστικές συναλλαγές.
 
Από τους θετικά διακριθέντες, ξεχώρισαν οι Intralot, Lamda Development, Σωλ. Κορίνθου, ενώ δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η ΕΧΑΕ, με την προσφορά να παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

Κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο για την ΕΒΖ, στον απόηχο των πληροφοριών που ανεβάζουν τον αριθμό των ενδιαφερόμενων σε τουλάχιστον οκτώ, στην πρώτη φάση της νέας προσπάθειας πώλησης του 82,33% που κατέχει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τρ.

Υπενθυμίζεται ότι και στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος εν τέλει απέβη άγονος, το ενδιαφέρον ήταν έντονο και είχε συγκεντρώσει στην πρώτη φάση του γνωστά ονόματα του Διεθνούς και Ελληνικού Επιχειρείν.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Συνέχιση της κίνησης από τον FTSE με σκοπό να δοκιμάσει και πάλι τα ψηλά του”, είναι η εκτίμηση του τμήματος ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Πλέον το “stop” στο “long” του intraday ανεβαίνει στις 297 μονάδες. Οι κινήσεις εναλλάσσονται ανά κλάδο και μετοχή, μέρα με την μέρα και αυτό δείχνει την υγεία της κίνησης.

O Τραπεζικός ξαναπήρε κεφάλι άσχετα αν είναι και ο πιο διστακτικός σε αποδόσεις λόγω της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης, παρόλα αυτά αυτή την στιγμή είναι τασικός και δείχνει πως με την σειρά του ότι θα θελήσει να δει τα ψηλά του, αν μη τι άλλο.

Η Coca-Cola ψάχνει το επίπεδο της επόμενης δημόσιας πρότασης ενώ η ΔΕΗ με τον ΟΤΕ, με την σειρά τους, κρατάνε την τάση τους. Η Αγορά μας, όλο το μεγάλο προηγούμενο διάστημα έπεφτε με βίαιους ρυθμούς και πλέον η άνοδος εξελίσσεται ομαλά με τιμές σε όλα τα επίπεδα κάτι που δείχνει πως έχει μπροστά της δρόμο. Μην προσπαθείτε να κοντράρετε την Αγορά και αφήστε τα νούμερα να μας δείχνουν τον δρόμο. Πλέον το θέμα που περιμένει η Αγορά είναι το κλείσιμο του πακέτου μέτρων σε πρώτη φάση και σε δεύτερη η ψήφιση τους.

Μεταφερόμενοι στις διεθνείς Αγορές και ξεκινώντας από τον DAX, κατοχύρωση του 7310 μπορεί να δώσει εκτόνωση προς το 7367 που είναι η επόμενη αντίσταση βάζοντας και πάλι την Αγορά σε ισορροπία.

Κοντινή στήριξη το 7283-7270 και κύρια το 7244. Όλα δείχνουν πως η συσσώρευση θα συνεχιστεί χωρίς να έχουμε κάποια ξεκάθαρη τάση.

Στην περίπτωση του S&P 500, όλα δείχνουν πως δεν έφτασε ως εδώ για να κάνει σοβαρή πτωτική κίνηση μέχρι τις εκλογές και πως θα υπάρξει συντήρηση δυνάμεων μέχρι εκεί με μικρές πιθανότητες να έχουμε νέα ψηλά.

Τέλος στην περίπτωση του Dow Jones όσο κρατάει το 13300 είναι βραχυπρόθεσμα θετικό. “Δεν περιμένουμε κάποια κύρια τάση στην τρέχουσα φάση της Αγοράς”, αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance.

----ΧΠΑ

Ακόμα μία θετική συνεδρίαση, που συνδυάστηκε με σχετική αύξηση των συναλλαγών, κυρίως στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών που έφθασαν τα 51.146 συμβόλαια.

Σχετικά καλύτερη η συμπεριφορά στο συμβόλαιο του FTSE από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με αποτέλεσμα να αυξήσει την υπερτίμηση στο 1,10%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.613, τιμή εκκαθάρισης 315,5), κινήθηκαν μεταξύ 305,25 και 316,5 μονάδων.

Αδιαφορία από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (20.000 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (15.693), Alpha Bank (10.180), Κύπρου (2.318), ΔΕΗ (3.155), ΟΤΕ (1.526), ΟΠΑΠ (2.268), Πειραιώς (10.384), Μυτιληναίο (412), Eurobank (1.210), MIG (861), ΓΕΚ (958), Ελλάκτωρα (230), Intralot (971), Coca-Cola (196), ΕΧΑΕ (314), Ελ. Πετρέλαια (149), CPB (121).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ήταν στο 49% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν αυξημένος στα 2.364 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (1.950 δικαιώματα αγοράς και 414 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.000.349 τεμ.), Εθνική (4.666.406 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v