Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιλεκτικές οι κινήσεις στον 20άρη

Αγνόησαν οι αγοραστές την επιφυλακτική εικόνα των διεθνών αγορών και τη δυσκολία συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας. Άλμα 5,19% για τον τραπεζικό δείκτη. Κέρδη για Εθνική, Εurobank, OTE. Πτώση για Τιτάν.

Συνεδρίαση που αιφνιδίασε θετικά, η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους αγοραστές να αγνοούν την μάλλον επιφυλακτική εικόνα των διεθνών Αγορών και τις σημαντικές δυσκολίες συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικας και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, που σχεδόν στο σύνολό τους εξαντλήθηκαν στα στενά όρια του 20αρη.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, τα νέα αιτήματα της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις, που πέφτουν στο τραπέζι την ύστατη στιγμή, δοκιμάζουν περαιτέρω την Κυβερνητική συνοχή, ενδυναμώνουν τα εκλογικά σενάρια, καθιστούν αναπόφευκτο τον ανασχηματισμό, εφόσον βεβαίως ψηφιστούν τα μέτρα και από την άλλη επιβεβαιώνουν όλα τα σενάρια που θεωρούν ότι το Ελληνικό χρέος και μετά τα νέα μέτρα, θα είναι μη βιώσιμο.

Πολύ δύσκολα θα κλείσει η συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων έως τη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. "Δεν πάνε άσχημα οι διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά θα έχουν κλείσει λίγο πριν ή λίγο μετά τη Σύνοδο, παραμένει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και το κενό χρηματοδότησης. Όλα δείχνουν ότι πάμε για έκτακτο Eurogroup", δήλωσε ο Υπουργός.

Πως σχολιάζει η Eurobank τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι προφανώς αρνητική, αναφέρει η Eurobank. Δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα και το χρέος για την περίοδο 2013-14, για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους αλλά κυρίως για την δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, η καθυστέρηση καταβολής της επόμενης δόσης δεν θα επιτρέψει μέσω της εξόφλησης μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την μερική τουλάχιστον αντιμετώπιση του προβλήματος έντονης ρευστότητας που αντιμετωπίσει η Ελληνική οικονομία.

Οι εξελίξεις αυτές που σε άλλες περιπτώσεις θα δημιουργούσαν δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα, δεν φάνηκαν να πτοούν τους αγοραστές στο ταμπλώ του Χ.Α. που πήραν σημαντικές πρωτοβουλίες, μετά τις 12.40, στο Τραπεζικό ταμπλώ και σε λίγες ακόμα μετοχές του FTSE, όπως ΟΤΕ, Coca-Cola, Ελ. Πετρέλαια και Μυτιληναίο.

Με τις Τραπεζικές μετοχές να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οι χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις δεν φάνηκε να εκμεταλλεύονται το θετικό κλίμα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το τελικό +5,19% του Τραπεζικού δείκτη, έναντι του +1,86% του FTSE, του -0,46% του FTSEM και του +0,58% του δείκτη μεσαίας – μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Καύσιμο οι εξελίξεις στι τράπεζες

Πιθανή αιτία που έδωσε στον Τραπεζικό δείκτη την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι συνεδριάσεων η περιρρέουσα εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τις εξαγορές της Εμπορικής Τράπεζας από την Alpha Bank και της Geniki Bank από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας από την Alpha Bank καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άναψε ήδη το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Λεπτομέρειες απομένουν και για την ανακοίνωση της εξαγοράς της Geniki Bank από την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς απομένει η ολοκλήρωση του due diligence από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να οριστικοποιηθούν με ακρίβεια οι κεφαλαιακές ανάγκες της Geniki Bank, ύψους περίπου 380 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η συγχώνευση ΕΤΕ - Eurobank εκτιμάται ότι θα φτάσει στο τελικό της στάδιο στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ενώ η πλήρης ενοποίηση των δύο σχημάτων θα γίνει σε ορίζοντα τριετίας.

Μένοντας στους πρωταγωνιστές ημέρας και στην τεχνική εικόνα που διαμορφώνουν, ο Τραπεζικός δείκτης για να δώσει το κάτι παραπάνω θα πρέπει να εξασφαλίσει κλεισίματα υψηλότερα των 360 μονάδων, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 435 μονάδες.

Τα 2,07 ευρώ είναι η επόμενη τεχνική αντίσταση για την Alpha Bank, στον δρόμο για τα 2,50 ευρώ.

Η Εθνική έχει μπροστά της την αναμέτρηση με τα 2,28 ευρώ, ενώ η αμέσως επόμενη αντίσταση στα 2,45 ευρώ θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή.

Σαφώς καλύτερη τεχνική εικόνα για την Πειραιώς που αν μετατρέψει τα 0,5000 ευρώ από αντίσταση σε στήριξη, πιθανότατα είναι επί θύραις η αναμέτρηση με την ζώνη 0,5800 – 0,6000 ευρώ, στον δρόμο για τα 0,7500 ευρώ.

Πολύ καλή η τεχνική εικόνα του ΟΤΕ, τουλάχιστον όσο διατηρείται υψηλότερα των 3,50 ευρώ. Επόμενες αντιστάσεις στα 3,75 και 4,10 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά την μετοχή που έδωσε τους τελευταίους αρνητικούς και θετικούς κραδασμούς στο ταμπλώ του Χ.Α. και δεν άλλη από την Coca-Cola, συνεχίζει να υφίσταται η εντύπωση πως είναι αδύνατον να πετύχει η προαιρετική δημόσια πρόταση στα επίπεδα 13,85 ευρώ και το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσει δεύτερη και πιθανά τρίτη πρόταση. Τεχνικά έχει μπροστά της τα 17,50 σαν αντίσταση τα 19,50-20,00 ευρώ είναι μεσοπρόθεσμος στόχος, ενώ στήριξη έχει στην περιοχή των 15,70 ευρώ.

Επίθεση φιλίας από ανέξοδες “εισαγόμενες” δηλώσεις

Από την άλλη και την ώρα που “τον ρόλο του κακού” τον έχει αναλάβει η τρόικα, συνεχίζεται η “επίθεση φιλίας” από ανέξοδες “εισαγόμενες” δηλώσεις.

Η Angela Merkel δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε την Κυριακή ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει, ενώ προειδοποίησε ότι τυχόν έξοδός από την Ευρωζώνη θα ήταν επιζήμια, όχι για τη Χώρα, αλλά συνολικά για την Ευρωζώνη.

Να δοθούν τα δύο χρόνια επιπλέον για την επίτευξη των στόχων του Ελληνικού προγράμματος ζήτησε, από το Eurogroup η τρόικα, σύμφωνα με το Γερμανικό Spiegel. Η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα δημιουργείτο, το οποίο εκτιμάται στα 30 δισ. ευρώ, θα μπορούσε κατά το περιοδικό να καλυφθεί είτε με “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας -κυρίως η ΕΚΤ- είτε με ένα τρίτο πακέτο. Το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου θεωρείται επιλογή πολιτικά αδύνατη για το Βερολίνο, καθώς αξιωματούχοι των περισσότερων κομμάτων έχουν αναφέρει κατά καιρούς πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει από τη Γερμανική Βουλή.

Δεν εξετάζεται νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού Κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τι λέει η Citigroup για Ελλάδα

"Οι όροι για να παραμείνει η Ελλάδα μερικούς μήνες ακόμη στο ευρώ δεν έχουν εκπληρωθεί", σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Citigroup. Kαι προσθέτει: “Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί ούτε με την επιβολή της λιτότητας, ούτε με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η ανάγκη επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων”.

Στο ενδεχόμενο παράτασης του Ελληνικού προγράμματος, διαμηνύει πως θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ωστόσο προειδοποιεί πως οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις - αυτή τη φορά - δεν είναι διατεθειμένες να παράσχουν στην Αθήνα πρόσθετα κεφάλαια.

"Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα, ήταν απλά ένα... Γερμανικό άλλοθι στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ". "H Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, αν δεν υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 300 δισ. ευρώ".

Υπάρχει ελπίδα για οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας, αν η Αθήνα προχωρήσει σοβαρά στη μεταρρύθμιση της Αγοράς Εργασίας, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στη συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα και στην αναμόρφωση του φορολογικού της συστήματος.
"Για να σωθεί το ευρώ μια είναι η λύση: Να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Κύπρου και πιθανότατα του χρέους της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Σλοβενίας", εκτιμά ο Buiter, αναλυτής της Citigroup. Περιθώρια περαιτέρω ανόδου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, δικαιολογεί η τεχνική ανάλυση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνικό αναλυτή του Dow Jones για την Ευρώπη, Francis Bray, ο επόμενος στόχος για το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. εντοπίζεται πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 μονάδων, στις 1.018,11 μονάδες. Και αυτό, παρότι ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 75% τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από το χαμηλό των 471,35 μονάδων, που σημείωσε τον Ιούνιο του 2012.

Όπως εξηγεί ο Bray, το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. δίνει προειδοποιητικά σημάδια για μία πρόσκαιρη παύση στο 4μηνο ράλι. Τόσο ο MACD όσο και ο slow stochastic δίνουν “bearish” ενδείξεις.

Όμως, στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Έτσι, εάν αυτή η εβδομάδα ακυρώσει τις αρνητικές ενδείξεις της περασμένης, τότε, το όνειρο των περαιτέρω αποδόσεων θα παραμείνει ζωντανό, λέει ο αναλυτής.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Απόλυτα επιφυλακτική, όπως προαναφέρθηκε, η εικόνα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και στο ξεκίνημα της Wall Street, παρά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Citigroup και τα θετικά μηνύματα από τον κλάδο των Λιανικών Πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η Ισπανία ενδέχεται να καταθέσει επίσημο αίτημα βοήθειας τον επόμενο μήνα και να αντιμετωπισθεί μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας και τη διάσωση της Κύπρου, τόνισαν στο Reuters αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Το τίμημα για την Ιταλία θα είναι βαρύ σε περίπτωση που η Ισπανία προσφύγει τελικά στο μηχανισμό στήριξης για καθολική στήριξης της οικονομίας της. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών Vittorio Grilli σε συνέντευξή του στη “La Repubblica”, επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο χρέος της Ιταλίας έχει ήδη ενισχυθεί κατά 4% ως αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. “Εάν η Ισπανία ζητήσει καθολική στήριξη μεγαλύτερη των 100 δισ. ευρώ, τότε το μερίδιο της Ιταλίας θα αντιστοιχεί στο 1,5% του ΑΕΠ μας” καταλήγει.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire, που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας του κλάδου μεταποίησης στην Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, βελτιώθηκε αλλά παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης για τρίτο συνεχόμενο μήνα και τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο -6,2. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο -4 του δείκτη, μετά το -9 τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν αισθητά τον Σεπτέμβριο κατά 1,1% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,8% στις λιανικές πωλήσεις. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις του λιανεμπορίου είχαν αυξηθεί 0,9%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στο ταμπλώ του FTSE, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι Ελλάκτωρ και CPB, επτά οι “κόκκινοι” τίτλοι και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο, (-1,71%), ΔΕΗ (-0,72%), Μέτκα (-1,52%), Motor Oil (-0,72%), ΟΠΑΠ (-0,24%), Folli Follie Group (-0,54%) και Τιτάν (-4,84% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για την Πειραιώς (+6,79%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 5% ακολούθησαν οι Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και του 3% ο Μυτιληναίος, Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τις 12.40, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 841,16 μονάδες (16.01) και έκλεισε τελικά στις 834,99 με κέρδη 1,23%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 57,3 εκατ. από τα οποία τα 1,5 αφορούσαν “πακέτα” (Coca-Cola, Eurobank Properties, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΑΚ20, ΟΤΕ).

Δεν ενθουσιάζει η τελική εικόνα με 63 ανοδικές μετοχές έναντι 75 πτωτικών και για 20 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 5%.

Στην πλευρά την θετικών πρωταγωνιστών, ασφαλώς και ελάχιστοι συνδύασαν αξιοπρόσεκτα κέρδη με πειστικές συναλλαγές.

Στην AS Company τα ημερήσια κέρδη ήταν αποτέλεσμα “ανοιχτών” εντολών αγοράς, μικρή κινητικότητα στην Ιντρακάτ, ενώ μετά από παρατεταμένη πίεση, η ΕΧΑΕ έδωσε ισχνή ανοδική αντίδραση.

Επίσης αξίζει σημείωσης η κίνηση μόνιμα με θετικό π΄ροσημο για την Lamda Development, που όμως υποχώρησε σημαντικά από τα, αρχικά, υψηλά ημέρας.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Είχαμε αναφέρει και στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση ότι το επίπεδο των 850 μονάδων στον Γενικό Δείκτη θα χρειαζόταν κάτι πιο “χειροπιαστό” από απόψεως θετικών νέων για να μπορέσει να διασπαστεί ανοδικά, στοιχείο, που φάνηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας παρά το deal της Εθνικής – Eurobank, τονίζει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Από εδώ και έπειτα ο Δείκτης αναμένοντας τον “καταλύτη” είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει μια πλάγια κίνηση έχοντας ως όρια σε επίπεδο κλεισίματος τις 850 με τις 792 μονάδες. Οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη ανοδική η καθοδική διάσπαση των εν λόγω επιπέδων θα δώσει ισχυρή κίνηση διαφυγής.

Στον FTSE ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις επόμενες συνεδριάσεις η γραμμή στήριξης, που ενώνει τους προηγούμενους πυθμένες του Οκτωβρίου και διέρχεται από την περιοχή των 287 μονάδων. Πιθανή καθοδική διάτρηση θα φέρει το δείκτη αντιμέτωπο με τη κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού, στις 280 μονάδες, όπου όμως εάν διατρηθεί καθοδικά θα αυξήσει τη καθοδική πίεση προς τις 269 μονάδες. Όσο όμως ο εν λόγω δείκτης διακρατεί την εν λόγω γραμμή οι βλέψεις θα παραμένουν ανοδικές.

Δύσκολα τα πράγματα, από διαγραμματικής απόψεως, για τον Αμερικάνικο δείκτη S&P 500, καθώς την περασμένη εβδομάδα διέσπασε καθοδικά στο 4ωρο chart τιμών το ανοδικό κανάλι του Ιουνίου στις 1445 μονάδες περίπου και έκτοτε δεν μπορεί να επανέλθει πάνω από τη κάτω γραμμή του καναλιού, προκαλώντας έτσι τριγμούς στο σενάριο συνέχισης της ανοδικής κίνησης.
 
Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στις επόμενες μέρες η πιθανή αναμέτρηση του δείκτη με την περιοχή των 1420 με 1418 μονάδων, καθώς εάν τμηθεί επιβεβαιωμένα καθοδικά θα προκαλέσει γρήγορη κάθοδο προς το επίπεδο ορόσημο των 1396 μονάδων.

Μέσα στο σχηματισμό “σημαίας” συνεχίζει να λαμβάνει τιμές στο ημερήσιο chart τιμών ο Γερμανικός δείκτης DAX 30 έχοντας ως άνω όριο τις 7350 μονάδες και ως κάτω όριο τις 7150 μονάδες, όπου αποτελούν μαζί με τις 7080 μονάδες ένα καλό προπύργιο στήριξης.

Έτσι ενώ η ανοδική διάσπαση του σχηματισμού θα φέρει το δείκτη προς τις 7480 μονάδες η καθοδική τμήση των 7150 μονάδων θα θέσει ισχυρό θέμα πιθανής απότομης βύθισης προς τις 6870 μονάδες. Και όλα αυτά με την Ευρωπαϊκή Σύνοδο κορυφής προ των πυλών.

Σε βραχυχρόνιους μπελάδες φαίνεται να μπαίνει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και η μετοχή των Home Depot (HD) με το τελευταίο κόκκινο candlestick στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να προκαλεί ανασφάλεια στους “Bulls” για τη χρηματιστηριακή εβδομάδα, που ξεκίνησε.

Χαρακτηριστικό είναι δε το ανάλογο καθοδικό pattern του περασμένου Μαϊου. Πρώτο σημείο στήριξης τα 56.73$ και δεύτερο και πιο “σκληρό” τα 53.76$, αναφέρει ο κ. Μάνθος.

------ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια, με τις συναλλαγές να υποχωρούν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών αυξήθηκαν οριακά στα 35.247 συμβόλαια.
Σχετικά καλύτερη η συμπεριφορά στο συμβόλαιο του FTSE από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με αποτέλεσμα να γυρίσει σε υπερτίμηση 0,20%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.162, τιμή εκκαθάρισης 306,75), κινήθηκαν μεταξύ 299,75 και 309,5 μονάδων.

Ακινησία από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (9.300 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (13.313), Alpha Bank (7.156), Κύπρου (1.200), ΔΕΗ (1.145), ΟΤΕ (1.421), ΟΠΑΠ (973), Πειραιώς (6.825), Μυτιληναίο (152), Eurobank (447), MIG (972), ΓΕΚ (186), Ελλάκτωρα (101), Intralot (345), Coca-Cola (478), ΕΧΑΕ (391).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 διατηρήθηκε στο 45% ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στον όγκο συναλλαγών που άγγιξε τα 897 δικαιώματα (729 δικαιώματα αγοράς και 168 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.000.349 τεμ.), Εθνική (4.666.306 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v