Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητες η Σοφοκλέους

Στην περιοχή των 820-825 μονάδων, δηλαδή σε υψηλότερα επίπεδα, κάνει τον "απολογισμό" του το Χ.Α. Υπεραπόδοση για Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, MIG. Ενδιαφέρον και για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Μέτριος ο τζίρος.

Συνεχίζεται επιτυχώς η προσπάθεια ανασυγκρότησης, εξισορρόπησης στο Χ.Α. Με το Γενικό Δείκτη στις 821 μονάδες (2,81%) και τον FTSE-20 κατά 3,17% στις 300 μονάδες, με παράλληλη υπεραπόδοση αρκετών μετοχών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και με συγκριτικά αυξημένους τζίρους σε περισσότερες μετοχές από τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις.

Πρόκειται για μια μάλλον μέτριου τζίρου προσπάθεια, που μέχρι στιγμής αποδίδει τα επιδιωκόμενα, με τις συναλλαγές να κυμαίνονται περίπου στα 32 εκατ. ευρώ στις 13.35΄, με καλύτερη διασπορά απ’ ότι στη διάρκεια της τελευταία διόρθωσης.

Η μετοχή της Εθνικής κινείται στα 2,16 ευρώ, της Alpha Bank στο 1,88 ευρώ, της Eurobank στο 1,18 ευρώ και της Πειραιώς στο 0,492 ευρώ. Η μετοχή της Coca Cola 3E στο 16,20 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν, αν και ακόμη είναι νωρίς, πως η αγορά μπορεί να βρει και πάλι το ρυθμό της.

Η απόλυτα φυσιολογική διόρθωση μετά την πρόσφατη θεαματική ανοδική αντίδραση συνέβαλλε στην επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων περιοχών στήριξης και με σχετικά μέτριες συναλλαγές το Χ.Α. επανέρχεται προς τις 850 μονάδες.

Συνεχίζεται η μόχλευση σε μετοχές των Μυτιληναίου, MIG, Βιοχάλκο αλλά και ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Ενδιαφέρον και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου μετοχές-σηματωροί επανέρχονται στο βραχυ-μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι τους. Σε ΓΕΚ Τέρνα, σε Intralot, σε Fourlis και σε ακόμη 4-6 αυτής της κατηγορίας καταγράφονται αυξημένες συναλλαγές και ενδιαφέρουσα από τεχνική πλευρά διαδικασία επαναπροσέγγισης των πρόσφατων τοπικών υψηλών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v