Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέο ποντάρισμα στην Coca Cola

Εντυπωσιακή αναστροφή κλίματος στο Χ.Α., με ουσιαστικό πρωταγωνιστή την μετοχή της Coca-Cola που μετά τη χθεσινή "βουτιά", εμφάνισε κέρδη 7%. Υπεραπόδοση για Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Τιτάνα.  

Εντυπωσιακή αναστροφή κλίματος στο Χ.Α., με ουσιαστικό πρωταγωνιστή την μετοχή της Coca-Cola, καθώς η Αγορά άλλαξε εκτιμήσεις όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία του τίτλου.

Χθες οι περιρρέουσες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι δεν ήταν απίθανο η μετοχή της Coca-Cola να πιεστεί και να πάει να βρει την τιμή της δημόσιας πρότασης στα 13,85 ευρώ, κάτι που έφερε σημαντικό αριθμό επιθετικών πωλήσεων, όμως σήμερα η Αγορά άλλαξε γνώμη εκτιμώντας ότι η δημόσια πρόταση δεν θα πετύχει και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δημόσιες προτάσεις σε υψηλότερες τιμές (!)

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο πλέον Δεικτοβαρής τίτλος του Χ.Α. να κινηθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο και να κλείσει αρκετά κοντά στο υψηλό ημέρας με ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη, ενώ με την ίδια σχολή σκέψης και η “συγγενική” Frigoglass κάλυψε σημαντικό μέρος των χθεσινών απωλειών οι οποίες κατά την χθεσινή συνεδρίαση ξεπέρασαν τις επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Στην κίνηση αυτή ακολούθησαν οι ΟΤΕ και Βιοχάλκο, ενώ μέσω των δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Τιτάν, Μυτιληναίος και Folli Follie Group.

Ο τραπεζικός κλάδος στο ΧΑ

Αντίθετα οι περισσότεροι Τραπεζικοί υποχώρησαν σημαντικά από τα υψηλά ημέρας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Τραπεζικός δείκτης να κλείσει αρκετά μακριά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 328,92 μονάδων (+4,91%).

Ουδέτερη σύσταση συνεχίζει να διατηρεί για τις μετοχές της Εθνικής και της Eurobank η Citigroup, χωρίς να θέτει τιμή στόχο, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας που γεννά η πορεία της Ελληνικής οικονομίας αλλά και οι άγνωστοι ακόμη όροι της ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών.

Ο οίκος εξηγεί πως η προωθούμενη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, θα οδηγήσει στη σύσταση του μεγαλύτερου Τραπεζικού σχήματος στην Ελλάδα, με πολύ σημαντικό μερίδιο στην Ελληνική Αγορά (36% επί των δανείων, 32% επί των καταθέσεων, 26% επί των καταστημάτων) και κάνει ειδική μνεία στις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν από το “mega deal”, επαναλαμβάνοντας το στόχο που έχουν θέσει Εθνική - Eurobank για συνέργειες ύψους 570 - 630 εκατ. μέχρι τα τέλη του 2015.

Τι βλέπει η JP Morgan για την Coca Cola

Με δεδομένη την επιφυλακτική κίνηση των περισσότερων από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές, δεν αποκλείεται και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις ο τίτλος της Coca-Cola να συνεχίσει να διαμορφώνει κλίμα και διαθέσεις, μέχρις ότου, τουλάχιστον, έλθει η επόμενη είδηση – καταλύτης.

Σύμφωνα με την JP Morgan, η οποία αυξάνει την τιμή στόχο στα 20 ευρώ ανά μετοχή από 13,50 ευρώ προηγουμένως και αναβαθμίζει την σύσταση σε “overweight” από “neutral”, η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα επιφέρει ένα σημαντικό re-rating.

Όπως αναφέρει, η Coca Cola Hellenic υποαπέδιδε συνεχώς έναντι των αντίστοιχων εταιρειών που καλύπτει ο διεθνής οίκος, επιβαρυνόμενη από την διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και από την πτώση της τάξης του 32% που κατέγραψαν τα κέρδη της το 2010-2012 λόγω της μείωσης του όγκου πωλήσεων σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, τις αρνητικές επιπτώσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και, ιδιαίτερα, το κόστος του πληθωρισμού. Η JP Morgan εκτιμά πως η CCH μπορεί να επιστρέψει σε διψήφιο ρυθμό αύξησης των κερδών της κατά την χρήση του 2013.

Τι λέει η Societe Generale για την Coca Cola 3E

Από την πλευρά της, η Societe Generale αναφέρει ότι η κίνηση αυτή της CCH διευθετεί τις ανησυχίες του οίκου αναφορικά με τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιβολή ελέγχων στα κεφάλαια που ενδεχομένως να απέτρεπαν τους μετόχους από τον επαναπατρισμό των εσόδων μιας πώλησης ποσοστού της εταιρείας. Όπως επισημαίνει, καθώς ο κίνδυνος αυτός έχει εξαλειφθεί, αυξάνει την τιμή-στόχο στα 13,50 ευρώ ανά μετοχή, από 7,50 ευρώ προηγουμένως, ωστόσο η σύσταση παραμένει αμετάβλητη σε “sell”.

Ο περιορισμός του ρίσκου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ο βασικός λόγος που εκδότες ομολόγων όπως η Coca Cola Hellenic αποφασίζουν να αλλάξουν έδρα, υπογραμμίζει η Fitch σε έκθεσή της. Οι αποχωρήσεις, τόσο της Coca-Cola όσο και της ΦΑΓΕ δεν αποτελούν επί της παρούσης ισχυρό προηγούμενο ώστε να θεωρηθεί ότι θα ακολουθήσουν την τάση και άλλες Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις, σημειώνει.
 
Εκτός Ελλάδας, μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, ιδίως αυτές με ισχυρή εγχώρια παρουσία, θα αντιμετώπιζαν ισχυρές πολιτικές πιέσεις εάν επέλεγαν να αλλάξουν έδρα. Σε πρώτη φάση, ο οίκος εκτιμά ότι οι Επιχειρήσεις στην Περιφέρεια της ΕΕ θα επικεντρωθούν σε μείωση των κεφαλαιακών δαπανών και της πληρωμής μερισμάτων, κινήσεις που μπορούν να διατηρήσουν το πιστωτικό τους προφίλ αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις μιας αδύναμης οικονομίας.

Οι εκτιμήσεις του Olli Rehn για την εκταμίευση

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουν οριστικοποιηθεί οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα και θα έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων και μεταρρυθμίσεων ώστε να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, εκτίμησε ο αρμόδιος επίτροπος Olli Rehn σε ομιλία του στο Τόκιο. Ο ίδιος τόνισε ότι περιμένει "πως οι Υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου".

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Ελλάδα διαπιστώνει ο Joerg Asmussen, ο Γερμανός αξιωματούχος που μετέχει στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συμπληρώνοντας ότι η επιβολή μεταρρυθμίσεων εντός της Ευρωζώνης είναι ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα.

Αλλαγή πλεύσης από Goldman Sachs

Από την άλλη, αλλαγή πλεύσης από την Goldman Sachs, που μπορεί να έχει την σημασία της.
Ο Πρόεδρος της Goldman Sachs Group, Gary D. Cohn εκτιμά ότι το πιο πιθανό είναι πως ορισμένες Χώρες θα επιλέξουν να βγουν από την Ευρωζώνη για να μπορέσουν να κυνηγήσουν την ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Goldman Sachs Group, σημειώνει πως η Νότια Ευρώπη δεν έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί οικονομικά με το περιβάλλον σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών στο οποίο είναι σήμερα. “Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την υπόσχεση του προγράμματος απεριόριστης στήριξης για το χρέος, αν οι Χώρες υπογράψουν τη σύμβαση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζει την προϋπάρχουσα κατάσταση, αλλά δεν αντιμετωπίζει την έλλειψη ανάπτυξης”, είπε ο Cohn.

Η Ευρώπη χρειάζεται ακόμα μια “στιγμή” παρόμοια με την Lehman Brothers του 2008, όπως προσθέτει. Οι 17 Χώρες που μοιράζονται το ευρώ πρέπει να βρουν τρόπους για να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη στα ασθενέστερα Μέλη, ενώ τα προγράμματα λιτότητας δεν υποστηρίζουν την ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο Cohn δήλωσε ότι μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση εκτός ευρώ. "Θα ήταν δύσκολο για μένα να μην σκέφτομαι ότι αν οι Έλληνες έφευγαν από το ευρώ, επανέφεραν τη δραχμή και την υποτιμούσαν, εντός τριών έως πέντε χρόνια η Χώρα θα έχει μια ακμάζουσα, ανθηρή οικονομία που θα βασίζεται στον τουρισμό" δήλωσε χαρακτηρηστικά και πρόσθεσε πως “η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους Ελλάδας σίγουρα θα είναι χρήσιμη”.

Εν τω μεταξύ, σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ στις 16 Οκτωβρίου. Στόχος είναι η άντληση 1,25 δισ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και για όσους ασχολούνται με στατιστικά, η εβδομάδα που έληξε αφαίρεσε από τον Γενικό Δείκτη 0,61% και από τον Τραπεζικό 3,24%. Η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 9% και διαμορφώθηκε στα 65,6 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη στο 21,23% και για τον Τραπεζικό στο 22,09%.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά τα πρόσημο και μάλλον επιφυλακτικές οι διαθέσεις στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ με μικρά κέρδη κινείται την πρώτη ώρα συναλλαγών η Wall Street, παρά τα θετικά νέα και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των JPMorgan Chase και Wells Fargo.

Ο Ολλανδικός Χρηματοπιστωτικός όμιλος ING αποφάσισε να διακόψει την κάλυψη όλων των Χρηματιστηρίων σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιοργάνωσης της μονάδας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος.

Η Επιχείρηση θα περιορίσει πλέον τις δραστηριότητές της στα Χρηματιστήρια Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου. Η αναδιοργάνωση θα επηρεάσει επίσης της δραστηριότητες equity-research στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το πρόγραμμα θα προκαλέσει κατάργηση 100 θέσεων εργασίας, ενώ η ING θα καταργήσει επίσης περίπου 30 θέσεις στον τομέα Επιχειρηματικής χρηματοδότησης.

Την παροχή έκτακτης βοήθειας ύψους έως 15 δισ. ευρώ προκειμένου να προστατευθούν οι ευάλωτες Χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία, Αλβανία, Σλοβενία, Σερβία και ΠΓΔΜ) από την Ελληνική κρίση χρέους, πρόκειται να συζητήσουν το Σαββατοκύριακο, στο Τόκυο οι επικεφαλής Οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η ΕΤΕπ.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 1,1% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, με την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των τιμών ενέργειας. Ο δείκτης, που αποτελεί προάγγελο του πληθωρισμού, αυξήθηκε 2,1% στο 12μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 4,7% τον Σεπτέμβριο μετά από αύξηση 6,4% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί 0,8% στον μήνα και 1,8% στο 12μηνο. Τον Αύγουστο οι τιμές παραγωγού είχαν αυξηθεί 1,7%.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ανήλθε αναπάντεχα τον Οκτώβριο στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών καθώς βελτιώθηκε η αισιοδοξία για την κατάσταση της οικονομίας. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανήλθε στο 83,1 από 78,3 ένα μήνα πριν.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2007. Τον Αύγουστο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 78,3. Οι αναλυτές περίμεναν ελαφρά πτώση του δείκτη στο 78.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στο ταμπλώ του FTSE, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της CPB, μόλις δύο τίτλοι έκλεισαν στο “κόκκινο” και πιο συγκεκριμένα οι Motor Oil (-0,29%) και MIG (-0,53%).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Βιοχάλκο (+7,67%) και Coca-Cola (+6,96%), ενώ με κέρδη ίσα ή μεγαλύτερα του 4% ακολούθησαν οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Τιτάν και Folli Follie Group και με μικρότερα κέρδη οι υπόλοιποι θεωρούμενοι Δεικτοβαρείς τίτλοι.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έδωσε πολλαπλές προσκρούσεις στις παρυφές των 828 μονάδων και τελικά έκλεισε στις 824,86 με κέρδη 3,28%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 56,6 εκατ.

Σαφώς καλύτερη της χθεσινής η σημερινή τελική εικόνα με 94 ανοδικές μετοχές έναντι 46 πτωτικών και για 17 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Στις επιμέρους μετοχές, η Profile με τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση έκλεισε σε υψηλά 27 μηνών, ενώ δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε ο ΟΛΠ, έστω και με “ανοιχτές” εντολές αγορών.

Η Cosco θα ήθελε να αναλάβει τον έλεγχο όλου του Λιμανιού του Πειραιά, εφόσον η Κυβέρνηση αποφάσιζε να το πουλήσει, δήλωσε σε συνέντευξη του στους New York Times o επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα, κάπτεν Γουέι, υπό την διοίκηση του οποίου ο όγκος των των εμπορευματοκιβωτίων στον προβλήτα ΙΙ του Πειραιά έχει τριπλασιαστεί. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να μην φανεί στους Έλληνες εργαζόμενους ως εισβολέας, επιλέγοντας να έχει μόνο εφτά Κινέζους manager και να επιβλέπει τους υπαλλήλους με βάση το Ελληνικό εργατικό δίκαιο.

Με χαμηλές συναλλαγές, αναρριχήθηκε σε υψηλό 14 μηνών η Kleeman, ενώ τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η Audiovisual. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο τίτλος κατέβασε συναλλαγές, υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας, ενώ προς το τέλος της συνεδρίασης αφαιρέθηκε από τους αγοραστές σημαντικός αριθμός εντολών.

Έως και εντυπωσιακό το “come back” για την Lamda Development, μετά τις χθεσινές “άτσαλες” απώλειες. Η μετοχή κάλυψε το χθεσινό χαμένο έδαφος και έκλεισε σε νέο υψηλό 14 μηνών.
Αντίθετα, τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση σημείωσε ο τίτλος της ΕΧΑΕ, με ακόμα υψηλότερες συναλλαγές, που συνεχίζει να “πληρώνει” την πιθανολογούμενη αποχώρηση της Coca-Cola από το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Επίδραση στα μεγέθη της ΕΧΑΕ θα έχει η απόφαση της Coca-Cola 3E, σχολιάζει η Pantelakis Securities. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, στο πρώτο οκτάμηνο του 2012 οι συναλλαγές επί της μετοχής αντιστοιχούσαν στο 9% περίπου του συνολικού τζίρου του Χ.Α.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Pantelakis, μία πτώση της τάξης του 10% στο συναλλακτικό όγκο του Χ.Α. θα είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση κατά 3% περίπου των πωλήσεων της ΕΧΑΕ και κατά 3%-4% περίπου στα κέρδη ανά μετοχή.

Στην περίπτωση που το σύνολο του τζίρου που διακινείται στην μετοχή της ΕΕΕΚ μεταφερθεί στο Λονδίνο (αν και θα επιδιωχθεί εισαγωγή και στο Χ.Α., όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία και όπως υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή), τότε οι παραπάνω υπολογισμοί θα πρέπει να αναμένεται να αποτυπωθούν στα μεγέθη της ΕΧΑΕ.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η διόρθωση της Αγοράς πήγε μέχρι εκεί που έπρεπε, για να μην χαλάσει το ανοδικό momentum, σύμφωνα με την εκτίμηση του Μάνου Χατζηδάκη.

Η Αγορά έχει ενδείξεις ότι εύκολα ή δύσκολα η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί.
Τα βασικά εναύσματα έρχονται από τις εξελίξεις στον Τραπεζικό κλάδο, που δείχνει την επίσπευση των διαδικασιών συγκέντρωσης εν όψει της επόμενης μέρας.

Οι συναλλαγές παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, προκειμένου να συντηρηθούν οι τρέχουσες αποτιμήσεις.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται σημαντική μερίδα επενδυτών να τηρήσει στάση αναμονής, εν αναμονή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 - 19 Οκτωβρίου.

Ως αρνητική είδηση μπορεί να εκληφθεί για το Χρηματιστήριο Αθηνών, η δημόσια πρόταση των μεγαλομετόχων της Coca Cola για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), μέσω ανταλλαγής μετοχών, αλλά και για τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία.

Ενδεχομένως η κίνηση αυτή να συνδέεται και με τις προσπάθειες αναχρηματοδότησης του δανεισμού από μεγάλες εταιρείες, πολλές εκ των οποίων αρχίζουν να απογοητεύονται από τη συνεχιζόμενη ύφεση στην Ελλάδα και τις δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν στη Χώρα.

Ανεξάρτητα αυτού, σιγά – σιγά η Αγορά αρχίζει να “βλέπει” τις 1000 μονάδες, που έχουν πάψει να θεωρούνται “ταμπού” για τους συμμετέχοντες, επισημαίνει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής ανόδου, που συνδυάστηκε με μικρή αύξηση στα συμβόλαια του δείκτη. Αντίθετα τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών υποχώρησαν στα 34.936 συμβόλαια.

Υποδεέστερη η συμπεριφορά στο συμβόλαιο του FTSE από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με αποτέλεσμα να γυρίσει σε υποτίμηση 0,10%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.572, τιμή εκκαθάρισης 300,25), κινήθηκαν μεταξύ 293,75 και 304,5 μονάδων.

Ακινησία από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (10000 Μυτιληναίος, 15000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (11.957), Alpha Bank (5.862), Κύπρου (2.024), ΔΕΗ (1.209), ΟΤΕ (2.765), ΟΠΑΠ (1.327), Πειραιώς (5.590), Μυτιληναίο (193), Eurobank (1.243), MIG (341), ΓΕΚ (280), Ελλάκτωρα (139), Intralot (653), Coca-Cola (481), ΕΧΑΕ (526), Μέτκα (112).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, συγκρατημένη η ρευστότητα και στην Αγορά δικαιωμάτων του FTASE-20, με τους επενδυτές να δείχνουν σαφώς μεγαλύτερη προτίμηση στα δικαιώματα αγοράς καθώς σημειώθηκαν 700 τεμάχια, σε σύνολο 722 options (μόλις 22 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα βυθίστηκε στο 45%. Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Ας σημειωθούν τα 300 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΠΑΠ, λήξεως Δεκεμβρίου, τα 150 με τιμή εξάσκησης τα 4,00 ευρώ και τα άλλα 150 με τιμή εξάσκησης τα 5,20 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.000.349 τεμ.), Εθνική (4.651.306 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v