Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι αγοραστές στη Σοφοκλέους

Επιταχύνει κινούμενος σε επίπεδα άνω των 835 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank αλλά και CCH, MIG, ΟΤΕ και Πειραιώς. Πιέσεις σε Βιοχάλκο, Τιτάνα, ΔΕΗ. Μέτριος ο τζίρος.

Xαμηλού κόστους υπεραντίδραση με αιχμή τις τράπεζες επαναφέρει το ΧΑ πάνω από τις 835 μονάδες. Ο τζίρος που δεν ξεπερνά τα 44 εκατ. ευρώ περίπου μια ώρα πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο από εγχώριους επενδυτικούς κύκλους.

Θετικά λειτουργεί και η άνοδος των μεγάλων ευρωπαικών αγορών με αιχμή την Ισπανία. 

Περιορισμένης έκτασης αγορές φέρεται να πραγματοποιούνται για λογαριασμό ξένων σε ΟΤΕ, Alpha και Μυτιληναίο. Ο FTSE 20 ενισχύεται έως 2,4% (307 μονάδες) με αυξημένη κινητικότητα, ιδιάιτερα μετά τις 14.50 που ο μεν γενικός δείκτης πέρασε τις 828 ο δε FTSE 20 τις 303 μονάδες.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αυξημένες συναλλαγές και υψηλότερα επίπεδα τιμών σημειώνονται για ΕΧΑΕ (με 390.000 τεμάχια και αξία 1,4 εκατ. ευρώ), Σιδενόρ, ΣΩΛΚ, Υγεία, Frigoglass.

Το ΧΑ χρειάζεται ισχυρό δέλεαρ και κίνητρα για να επιχειρήσει την προσπάθεια υπέρβασης των 850 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, των 315-320 μονάδων για τον FTSE-20 και των 340 μονάδων για τον τραπεζικό, ενώ ο FT Mid είναι σε εμφανώς καλύτερη θέση, αφού προηγείται της αγοράς.

Η μετοχή της 3E, με αυξημένη μεταβλητότητα κυμαίνεται στα 17 ευρώ. Διαγράμματα της μετοχής και προσέγγιση σχετική με τις τελευταίες εξελίξεις (της eZMarket) ανέβηκαν νωρίτερα στον Εκηβόλο.

Στο ταμπλό η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται στα 2,22 ευρώ (αποτίμηση 2,07 δισ. ευρώ), των Ελληνικών Πετρελαίων λίγο χαμηλότερα στα 6,76 ευρώ (οριακά χαμηλότερα των 2,07 δισ. ευρώ), του ΟΠΑΠ είναι σταθερή στα 4,25 ευρώ (1,36 δισ. ευρώ). Στα 3,58 ευρώ ενισχύεται η μετοχή του ΟΤΕ (1,75 δισ. ευρώ), κατά 1,77% υποχωρεί του Τιτάνα στα 14,40 ευρώ, με τη χρηματιστηριακή αξία του ομίλου στο 1,11 δισ. ευρώ.

Η άμβλυνση των πιέσεων και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τελευταία όσον αφορά το ελληνικό πρόβλημα αποτυπώνονται και στην απόδοση των ελληνικών κρατικών τίτλων. Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr καταγράφεται η υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που πραγματοποιήθηκε η αναδιάρθρωση χρέους, δηλαδή στα χαμηλά 13 μηνών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v