Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά επταμήνου ο Γενικός Δείκτης

Συνέχισε ανοδικά η Σοφοκλέους, "έπιασε" τις 790 μονάδες ο ΓΔ, παρά τη μείωση τζίρου και την "επίθεση" των πωλητών σε ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Ισχυρά κέρδη για Coca Cola, Εθνική, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια.    

Παρά την αρνητική έκπληξη από ΔΕΗ και ΟΠΑΠ που υπέστησαν περίπου συντονισμένη επίθεση πωλητών, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κατόρθωσε να κλείσει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας, έστω και αν σήμερα σημειώθηκε σημαντική καθίζηση στην μικτή αξία συναλλαγών.

Το κλείσιμο, έστω και οριακά, υψηλότερα των 790 μονάδων, συνιστά νέο υψηλό 7,5 μηνών, καθώς το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο, για τον Δείκτη, έχει σημειωθεί στις 21/2/2012.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τα “δοκιμαστικά” που επιχείρησε ο Δείκτης σε τιμές υψηλότερες των 790 μονάδων, κάτι που συνέβη τέσσερις φορές.

Όμως λίγο μετά τις 16.20, το παιχνίδι έδειχνε να χάνεται για μία ακόμα φορά, καθώς στις 16.24 υπέστη επίθεση πωλητών η ΔΕΗ και στις 16.36 ο ΟΠΑΠ, με τον δεύτερο να κλείνει και στο χαμηλό ημέρας (!)

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ γνωστοποίησε ότι σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 219/26.09.2012 (ΦΕΚ 2625/Β΄) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ 12.760.000 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου του Οργανισμού, ήτοι ποσοστό 4% του μετοχικού κεφαλαίου του. Μετά την ανωτέρω μεταβολή το συνολικό ποσό μετοχών που έχει μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. ανέρχεται σε 105.270.000 μετοχές, ήτοι σε ποσοστό 33% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου διαμορφώνεται πλέον σε 1%.

Την μάχη δημιουργίας εντυπώσεων, την κέρδισαν, έστω και οριακά, οι αγοραστές, με την βοήθεια των Coca-Cola, Ελ. Πετρελαίων, Εθνικής και Alpha Bank, με την πρώτη μάλιστα να κλείνει και στο υψηλό ημέρας.

Από εκεί και πέρα και μένοντας στο ταμπλώ του 20αρη, MIG και Κύπρου σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, όμως τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο τίτλος της Folli Follie Group, όχι μόνο γιατί κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε και στο υψηλό ημέρας, αλλά έκλεισε και σε υψηλό 15 μηνών (!)

Τεχνική ανάλυση

Τεχνικά, πάρα πολλά θα κριθούν για Γενικό Δείκτη και FTSE, από τις κοντινές αντιστάσεις.
Ο πρώτος παραμένει μέσα στην ευρεία ζώνη αντίστασης 770 – 800 μονάδες, ανοδική διάτρηση της οποίας θα επιτρέψει minimum κίνηση προς τις 847 μονάδες, ενώ στην περίπτωση του 20αρη, η ανοδική διαφυγή από το επίπεδο των 288 – 289 μονάδων, θα ανεβάσει στροφές στο θετικό momentum, έστω και αν οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς τίτλοι δείχνουν σημάδια “κόπωσης”.

Βέβαια αυτό το τελευταίο, σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς όλο και περισσότερες μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων δείχνουν να αφυπνίζονται συναλλακτικά.

Μάλιστα αυτή η αύξηση των αποτιμήσεων, ξαναδίνει αγοραστική δύναμη σε χαρτοφυλάκια που γράφουν πολύμηνους εγκλωβισμούς και τα οποία δράττουν την ευκαιρία να επαναδραστηριοποιηθούν, ή έστω να σβήσουν κάποια “κόκκινα”.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι οριακά περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, εκτιμώντας ότι το ανοδικό σενάριο κερδίζει πόντους στο Χρηματιστήριο Αθηνών και όλα θα κριθούν από την επόμενη κίνηση της Αγοράς που θα την οδηγήσει υψηλότερα από τις 800 μονάδες.

Δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα για το Ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή του ΔΝΤ παρέτεινε την παραμονή της στη Χώρα έως τις 15 Οκτωβρίου.

Απολύτως αναίτια χαρακτηρίζει την καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα η Alpha Bank. Όπως αναφέρει στο Εβδομαδιαίο Δελτίο της η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha, “σε μια deja-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτ.΄11, η Χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση”.

Ο CEO της Pimco για Ελλάδα

Το πρόβλημα της Ελλάδας πρέπει να διευθετηθεί, αναφέρει ο CEO της Pimco. Η Ευρώπη ακόμη δεν το έχει αντιμετωπίσει. Αυτό που η Ευρώπη επιχειρεί να κάνει, εξηγεί ο El-Erian στη συνέχεια, είναι να αγοράσει χρόνο. Αλλά πλέον η κατάσταση έχει καταστεί εξαιρετικά σοβαρή, αφού οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν, η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 24% και δεν βλέπουν φως στο τούνελ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με την πλήρη οικονομική, πολιτική και κοινωνική απόρριψη. Η οικονομία θα "εκραγεί", η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα θα χαθεί και η κοινωνική αναταραχή θα ξεσπάσει.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικρά κέρδη στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς οι BoE και ECB δεν είπαν κάτι καινούργιο στους επενδυτές, ενώ σχετικά καλύτερη εικόνα παρουσιάζει στο ξεκίνημα η Wall Street, με τους αγοραστές να ενθαρρύνονται από τα οριακά καλύτερα στοιχεία της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, αμετάβλητα στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως προέβλεπε και η πλειονότητα των αναλυτών. Επίσης, δεν έγινε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι δηλώσεις Μάριο Ντράγκι

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερό το επιτόκιο του ευρώ, στο αρνητικό ρεκόρ του 0,75%, όπως αναμενόταν ευρύτατα από τους αναλυτές.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το 2% για όλο το 2012 και θα υποχωρήσει κάτω από αυτό το επίπεδο το 2013, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, που ανέφερε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει αδύναμη, προσθέτοντας ότι οι συνεχιζόμενες εντάσεις στις Αγορές και η αβεβαιότητα επιβαρύνουν το αίσθημα εμπιστοσύνης.
 
Οι αποφάσεις για το σχέδιο αγοράς ομολόγων “OMT” έχουν περιορίσει τις πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σημείωσε. Ο κ. Draghi επεσήμανε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ξεκινήσει το “OMT” μόλις ικανοποιηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

“Η ΕΚΤ δεν μπορεί να κάνει roll over στο Ελληνικό χρέος γιατί κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν χρηματοδότηση της Ελλάδας”, τόνισε επίσης ο Mario Draghi.

Τι λέει ο W. Schaeuble για υπερχρεωμένες χώρες Ευρωζώνης

Όλες οι υπερχρεωμένες Χώρες της Ευρωζώνης έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο εκτός από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble. Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν επιτύχει πολύ σημαντικά επιτεύγματα, πρόσθεσε. Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Schaeuble ανέφερε ακόμα ότι όταν οι Χώρες κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, τότε μπορεί να τους δοθεί περισσότερος χρόνος. Η μεγαλύτερη απειλή για τις αξιολογήσεις της Ισπανικής οικονομίας είναι η συνεχόμενη ύφεση δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Fitch, όπως μετέδωσε το Reuters.

Από την άλλη, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας Luis Maria Linde, αμφισβητεί τις προβλέψεις που περιλαμβάνει η Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2013 και ζητά νέο πακέτο μέτρων. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει την πρόβλεψη για ύφεση 0,5% για το 2013 “σίγουρα αισιόδοξη”. Υποστηρίζει ότι η ύφεση για το 2013 θα πλησιάσει το 1,5% όπως προβλέπουν και άλλοι Οργανισμοί.

Σχέδιο ασφάλισης των Ισπανικών ομολόγων

Η Ευρωζώνη μελετά σχέδιο ασφάλισης των Ισπανικών ομολόγων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα βοήθειας της Χώρας, σύμφωνα με Ευρωπαϊκές πηγές, μετέδωσε το Reuters.
Το σχέδιο θα κοστίσει στο ταμείο διασώσεων περίπου 50 δισ. ευρώ για ένα έτος, και έχει στόχο αφενός να βοηθήσει την Μαδρίτη να διατηρήσει την πρόσβασή της στις Αγορές κεφαλαίου και αφετέρου να ελαχιστοποιήσει το κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο ESM θα εγγυάται για το πρώτο 20% με 30% κάθε νέου ομολόγου που θα εκδίδει η Ισπανία. Αν πετύχει το σχέδιο, θα έχουν επιτευχθεί δύο βασικοί στόχοι: Η Ισπανία θα έχει διασωθεί χωρίς να αποστραγγίσει το ταμείο διασώσεων και δεν θα υπάρξει μετάδοση στην Ιταλία, σχολιάζουν οι αξιωματούχοι.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000, την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, στα Ταμεία εμφανίστηκαν 367.000 νέοι άνεργοι, σε σύγκριση με 363.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 370.000 αιτήσεις επιδόματος.

Πτώση 5,2% εμφάνισαν οι παραγγελίες των εργοστασίων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ελαφρώς μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών κατά 5,8% τον Αύγουστο έναντι αύξησης 2,6% τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Η πτώση στις εργοστασιακές παραγγελίες ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στο ταμπλώ των θεωρούμενων Δεικτοβαρών μετοχών, μόλις έξι έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (-2,25%), Ελλάκτωρ (-1,17%), Μέτκα (-0,26%), Μυτιληναίος (-0,59%), ΟΠΑΠ (-1,41%) και CPB (-2,78%).Από την μεριά των “πράσινων”, τα μεγαλύτερα κέρδη για MIG (+9,97%), Folli Follie Group (+3,85%), Κύπρου (+6,84%) και Βιοχάλκο (+4,29%), ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 16 μονάδων, με χαμηλό ημέρας τις 774,22 (10.38) και υψηλό τις 790,75 (16.09) και έκλεισε στις 790,04 με κέρδη 1,62%, ενώ ο τζίρος προσγειώθηκε στα 44 εκατ. από τα οποία τα 5,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (Τηλέτυπος, ΟΠΑΠ, Σαράντης).

Καλή η τελική εικόνα με 87 ανοδικές μετοχές έναντι 59 πτωτικών και για 22 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Στα επιμέρους και από τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν, μακράν, οι Fourlis και Τέρνα Ενεργειακή.

Ο πρώτος έχει ξεκινήσει από τα 0,6420 ευρώ (κλείσιμο 1/6) και καταγράφει αθροιστικά κέρδη 167,92% και η δεύτερη από τα 0,8293 (κλείσιμο 13/8) με αθροιστικά κέρδη 199,05% (!)

Από εκεί και πέρα, τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον ΟΛΠ, έβδομη συνεχόμενη ανοδική για την ΕΛΓΕΚΑ, ενώ αθόρυβα αλλά απόλυτα εντυπωσιακά κινείται η Κρι Κρι. Η μετοχή έχει ξεκινήσει από τα 0,5920 ευρώ (κλείσιμο 13/8) και σήμερα έκλεισε σε νέο υψηλό 38 μηνών (!)

Επίσης, επιθετικούς αγοραστές από την αρχή της συνεδρίασης έβγαλαν Centric και Παρνασσός, όμως η πρώτη υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας, ενώ “όψιμους θαυμαστές” φαίνεται να αποκτά η Μινέρβα (!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Συνεχίζεται το ανοδικό momentum στην Ελληνική Αγορά, μετά το πτωτικό διάλειμμα της προηγούμενης εβδομάδας που έδωσε τέλος σε ένα σερί 8 ανοδικών εβδομάδων στο διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Η ανοδική αντίδραση που πήρε μεγάλες διαστάσεις την Τρίτη σχετίζεται άμεσα με τα νέα από τον Τραπεζικό κλάδο. Πέραν τούτου η Αγορά προεξοφλεί ενδεχομένως μια θετική έκβαση στο θέμα των μέτρων και στην επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους.

Ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να κέρδισε βραχυπρόθεσμα άλλη μια “μάχη” με τις 740 μονάδες που αποτελούν ένα ισχυρό “οχυρό”, αφού ακόμα και όταν ο Τραπεζικός δείκτης υποχώρησε αρκετά, ο Δείκτης βρήκε στήριξη χάρη σε τίτλους που βρίσκονται εδώ και 3,5-4 μήνες σε ανοδικό βηματισμό.

Η δυναμική και η συνέχεια της ανόδου εξαρτώνται ακόμα από πολλούς παράγοντες. Αν διασπαστούν οι 790 μονάδες με αυξημένους τζίρους, από τεχνική άποψη είναι ανοικτός ο δρόμος για τις 840 μονάδες όπου βρίσκονται και τα υψηλά έτους. Κάποιοι παράγοντες που ενισχύουν το σενάριο των 840 μονάδων είναι οι εξής:

Τα θεμελιώδη ορισμένων μετοχών δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανόδου σε αυτές. Πολλές μετοχές του μεσαίου χώρου που είχαν υποαποδώσει στο Α εξάμηνο του 2012 εκπλήσσουν θετικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αναμένουμε την αντίδραση του ΟΠΑΠ αφού φαίνεται ότι η πτώση λόγω του νέου για τη φορολογία στα κέρδη του ολοκληρώθηκε.

Ο Τραπεζικός δείκτης διατηρείται κοντά σε υψηλά εξαμήνου χάρη σε προσδοκίες των επενδυτών για deals που θα ισχυροποιήσουν τις Τράπεζες και για ευνοϊκούς όρους ανακεφαλαιοποίησης.

Διατηρούνται οι προσδοκίες για μερική λύση του Ελληνικού ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Σε πρώτη φάση, ως μερική λύση εννοούμε την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των €31,5 δισ και την απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά 2 έτη. Φαίνεται ότι βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης είναι η ψήφιση των μέτρων που φαίνονται να έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό παρά κάποιες αντιδράσεις από την τρόικα.

Αντίθετα, ο κορεσμός τόσο από τεχνική άποψη όσο και από άποψη θεμελιωδών μεγεθών μετοχών όπως η Coca Cola και ο Τιτάν είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη συνέχεια της ανόδου. Δεν αποκλείεται και οι επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής στις επόμενες 2 εβδομάδες μέχρι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να πάρουν τις αποφάσεις, με αποτέλεσμα μερική ρευστοποίηση κερδών και επιστροφή στις 740 μονάδες.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2013 που κατατέθηκε πρόσφατα περιέχει αρκετές αρνητικές προβλέψεις για την Ελληνική οικονομία, όπως η περαιτέρω ύφεση κατά 3,8% και η ανεργία στο 24,7%. Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί στα €2 δισ, στόχος δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος.

Στον Τραπεζικό κλάδο, μεγάλη ευνοημένη από τις τελευταίες εξελίξεις είναι η Alpha Bank που αποκτά πολλαπλά οφέλη από τη συγχώνευση με την Εμπορική Τράπεζα και ήδη βρέθηκε μια ανάσα από τα υψηλά έτους.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Εμπορικής είναι ότι η τράπεζα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη από την Credit Agricole και με ένα πολύ υψηλό Core Tier 1, ενώ η Τράπεζα έχει κάνει ήδη υψηλές προβλέψεις για επισφαλή δάνεια. Επίσης τα επιπλέον €150 εκατ. που θα καταβάλλει η Credit Agricole για να αγοράσει ομολογίες της Alpha Bank ουσιαστικά καλύπτουν το 10% που πιθανότατα θα τεθεί ως ελάχιστο όριο από το ΤΧΣ.

Επίσης το φημολογούμενο ενδιαφέρον από άλλους μεγαλομετόχους για συμμετοχή στην ΑΜΚ εγγυάται ότι η τράπεζα θα παραμείνει ιδιωτική σε μεγάλο βαθμό. Πολλά θα εξαρτηθούν από τους τελικούς όρους ανακεφαλαιοποίησης που πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για τους μετόχους, εκτιμά ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

----ΧΠΑ

Ανοδική συνεδρίαση που συνδυάστηκε με νέα υποχώρηση των συναλλαγών τόσο στα Σ.Μ.Ε. του FTSE, όσο και σε αυτά επί μετοχών, που έφθασαν τα 37.916 συμβόλαια. Τα συμβόλαια του 20αρη υποαπέδωσαν του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας την υπερτίμηση στο 0,10%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.106, τιμή εκκαθάρισης 286,75), κινήθηκαν μεταξύ 282,25 και 291 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (5.000 Μέτκα, 15.000 Motor Oil), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (11.577), Alpha Bank (4.539), Κύπρου (3.398), ΔΕΗ (1.570), ΟΤΕ (1.453), ΟΠΑΠ (2.640), Πειραιώς (7.721), Μυτιληναίο (330), Eurobank (1.148), MIG (1.074), ΓΕΚ (358), Ελλάκτωρα (315), Σιδενόρ (100), Intralot (1.222), Μέτκα (188).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 διατηρήθηκε στα επίπεδα του 50%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλός ήταν και εδώ ο όγκος συναλλαγών, με συνολικά 388 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης, (258 δικαιώματα αγοράς και 130 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Αντίθετα το μοναδικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Μηχανική (3000 τεμ.)
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.100.349 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v