Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA:Βλέπει υψηλότερα παρά το εργασιακό αγκάθι

Οι καθυστερήσεις στο πακέτο μπορεί να «φρενάρουν» βραχυπρόθεσμα το ΧΑ, η αγορά όμως προεξοφλεί και ποντάρει στο θετικό σενάριο. Ανοίγουν θέσεις αγοράς οι εγχώριοι "παίκτες". Στόχος οι 290 μονάδες για τον FT 20.

Σε παράταση στο θρίλερ και στη δόση λόγω εμπλοκής στο εργασιακό αναφέρεται η Έλενα Λάσκαρη στο πρώτο θέμα του euro2day για την αρχή της ημέρας.

Η αγορά κλίνει προς το θετικό σενάριο κι οι βασικοί δείκτες και μετοχές αποτυπώνουν αυτήν την προσδοκία στο ταμπλό. Σε momentum 200 ημερών στη… Σοφοκλέους αναφέρεται ο Γιώργος Α. Σαββάκης, με την άνοδο πάνω από τις 730 μονάδες, κι ενώ μη τραπεζικές δυνάμεις του Ftse 20 δίνουν ρεσιτάλ.

Αυτή η κίνηση οφείλεται κυρίως σε άνοιγμα θέσεων αγοράς από εγχώριους παίκτες. Στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη θα συμπληρώναμε και την παρουσία, σταθερή εδώ και 2-3 μήνες, συγκεκριμένων ξένων διαχειριστών και παικτών.

Η άνοδος του Γ.Δ., κυρίως όμως τα διαδοχικά κλεισίματα του 20άρη αρκετά πάνω από τις 242 μονάδες, με επίτευξη του στόχου των 270 μονάδων, είναι για μερίδα παικτών ισχυρή ένδειξη.

Αυτήν την εκτίμηση προφανώς και τη συμμεριζόμεθα σε μεγάλο βαθμό καθώς είναι γνωστή η εδώ και εβδομάδες θέση μας για την κρισιμότητα της ζώνης των 242 μονάδων.

Θα συνεχίσουμε στη λογική της προεξόφλησης καθώς εκτός των άλλων βοηθά και η διεθνής συγκυρία. Οι εξελίξεις από την Πορτογαλία, κυρίως όμως από την Ισπανία είναι προς όφελός μας.

«Ναι στην ΕΚΤ - Όχι στο πρόγραμμα», διαμηνύει ο Μ. Ραχόι από τη Μαδρίτη. Οι εξελίξεις από την Πορτογαλία επίσης λειτουργούν υπέρ των ελληνικών θέσεων, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ολλανδικές εκλογές - οι κάλπες άνοιξαν λίγο πριν από τις 8.30 ώρα Ελλάδος.

Προφανώς και τα εργασιακά είναι ένα μεγάλο αγκάθι και θα μπορούσε να αποδειχθεί αρνητική παράμετρος. Όμως, η λογική της προεξόφλησης άλλα δείχνει, ενώ η εκκρεμότητα από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο μάλλον τυπική θα πρέπει να θεωρείται.

Παρά το αναπόφευκτο των εσωτερικών διορθώσεων και των τεχνικών υποχωρήσεων στο Χ.Α., εκτίμησή μας είναι πως η αγορά, προεξοφλώντας και ποντάροντας στο θετικό σενάριο, βλέπει προς τον επόμενο στόχο. Και για τον Ftse 20 θεωρούνται οι 290 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v