Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για θετικό πρόσημο δίνει η Σοφοκλέους

Μάχη για το θετικό πρόσημο δίνει ο Γ.Δ. με όπλο την άνοδο κατά 10% της ΔΕΗ. Στις 729 μονάδες ενισχύεται ο Γενικός Δείκτης. Θετικό γύρισμα με αυξημένες συναλλαγές για Εθνική, Alpha, Eurobank. Υπεραπόδοση για κυπριακές.

Με υψηλή τάση από τη ΔΕΗ το ΧΑ επιστρέφει σε θετικό έδαφος. Ο γενικός δείκτης από τις 711,06 αντιδρά πριν από λίγο στις 729, 08 και ο FTSE 20 από τις 260,73 προς τις 268,90 μονάδες.

Με αυξημένες συναλλαγές που μετά τις 16:00 – 16:05 έγιναν εντονότερες στις μετοχές των κυπριακών τραπεζών, αλλά και σε Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ.

Παράγοντες της αγοράς απέδιδαν την αναστροφή του κλίματος στις καταρχήν θετικές εκτιμήσεις της τρόικας για τις μέχρι τώρα κινήσεις στον κλάδο των τραπεζών, την επιμονή της κυβέρνησης να επισπεύσει τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και την …νέα επίθεση φιλίας από του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Η άμεση επαναφορά του εικοσάρη προς τις 270 μονάδες σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση της στήριξης των 1,60 ευρώ για την Εθνική και τις προσπάθειες προσέγγισης των 1,60 ευρώ για την Alpha Bank επαναφέρουν το ΧΑ σε θετική τροχιά.

Από τεχνικής πλευράς ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση των 270 μονάδων ανοίγει το δρόμο για ένα νέο βραχυπρόθεσμο κύκλο του FTSE 20 προς τις 290-300 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v