Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ΟΤΕ πάνω από τις 700 μονάδες

Το "γύρισμα" της ΔΕΗ σε θετικό έδαφος, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες των αγοραστών στον τίτλο του ΟΤΕ, στέλνει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 700 μονάδες. Υπεραπόδοση για Πειραιώς, Κύπρου, Λαϊκή, Ελλάκτωρ.

Συμπληρώθηκε η πρώτη ώρα συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, η οποία αναλώθηκε μεταξύ κινήσεων κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών αλλά και επανατοποθετήσεων, ιδιαίτερα από τη στιγμή όπου έγινε ευρύτερα αποδεκτή η αντίληψη πως στο Χ.Α. υπάρχει διάθεση για κίνηση και σε υψηλότερα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, με μικρές απώλειες κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και το σύνολο των διεθνών αναλυτών εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες θα αναζητήσουν κατεύθυνση σε μία εβδομάδα όπου οι αγορές θα αναμένουν την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για το νέο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, το άτυπο Eurogroup στην Κύπρο και τις αποφάσεις της Federal Reserve.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, η συνεδρίαση ξεκίνησε με αλλαγές προσήμων και διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών κυρίως στη μετοχή της ΔΕΗ, που έφτασε να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων, γεγονός που ανάγκασε τον Δείκτη να υποχωρήσει μέχρι τις 689,32 μονάδες.

Σε αυτό ακριβώς το κρίσιμο σημείο, οι αγοραστές ανέλαβαν πρωτοβουλίες στη μετοχή του ΟΤΕ (+4,17%), που δείχνει πλέον να διεκδικεί και επίπεδα τιμών υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 3 ευρώ.

Επίσης, από τις μη τραπεζικές μετοχές του 20άρη ξεχωρίζουν Μυτιληναίος (+2,63%), Ελλάκτωρ (+6,06%) και Βιοχάλκο (+3,31%).

Η επιστροφή της μετοχής της ΔΕΗ σε θετικό πρόσημο επέτρεψε στον Δείκτη όχι μόνο να καλύψει αρχικές απώλειες, αλλά και να κινηθεί υψηλότερα από τις 700 μονάδες, ευρισκόμενος στις 702,9, με κέρδη 1,36%.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά το τραπεζικό ταμπλό, για μία ακόμα συνεδρίαση συνεχίζεται η κινητικότητα στους τίτλους των κυπριακών τραπεζών, ενώ από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές την ικανοποιητικότερη εικόνα δίνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο τζίρος ιδιαίτερα ικανοποιητικός, ξεπερνά ήδη τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ αξιοπρόσεκτη κινητικότητα σημειώνεται και εκτός 20άρη, όπου ξεχωρίζουν Χαλκόρ, Τράστορ, Eurodrip, Ιντραλότ, Σιδενόρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΒΑΛ, Τέρνα Ενεργειακή, Fourlis, ΕΧΑΕ και αρκετές ακόμα μετοχές.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v