Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υψηλός τζίρος και εναλλαγές προσήμων

Εναλλαγές προσήμων, νευρικότητα και υψηλός τζίρος είναι τα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης. Σημαντικά κέρδη για μία ακόμα ημέρα σε κυπριακές τράπεζες. Ήπιες μεταβολές στον FTSE-20.

Στο προσυνεδριακό σχόλιο η στήλη ανέφερε ως επικρατέστερο σενάριο τη μεταβλητότητα και μέχρι στιγμής τουλάχιστον το ταμπλό του Χ.Α. κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει την αρχική πρόβλεψη.

Πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο δείκτης έχει αλλάξει 3 φορές πρόσημο, ενώ ιδιαίτερα υψηλός είναι ο τζίρος, ο οποίος πλησιάζει τα 17 εκατ. ευρώ. Eάν η συνέχεια της συνεδρίασης κινηθεί με τον ίδιο βηματισμό συναλλαγών, δεν αποκλείεται η τελική μικτή αξία συναλλαγών να ξεπεράσει τα 100 εκατ.

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στο τραπεζικό ταμπλό, σαφώς ηπιότερες διαθέσεις ανοδικής κίνησης στις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη. Έτσι με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Βιοχάλκο, ενώ από τις τραπεζικές μετοχές τα μεγαλύτερα κέρδη και σήμερα σημειώνουν οι κυπριακές τράπεζες και διαθέσεις περαιτέρω ανοδικής κίνησης η Πειραιώς και η Eurobank.

Χαμηλότερα του 20άρη, κάποια σχετική κινητικότητα σημειώνεται σε Τράπεζα Ελλάδος, Σελόντα, Ελληνικά Καλώδια, Χαλκόρ, Eurodrip και ΕΛΒΑΛ.

Θεωρείται βέβαιο ότι με τις διαθέσεις που δείχνουν μέχρι στιγμής αγοραστές και πωλητές το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Ενώ δεν αποκλείεται η επικράτηση της μιας ή της άλλης πλευράς να σηματοδοτήσει την τάση για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Στο εσωτερικό μέτωπο, συνεχίζεται η αναζήτηση των μέτρων που θα συμπληρώσουν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ στο προσκήνιο έρχεται και η συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής, όπου, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαράσσει αυστηρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v