Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάρτι στη Σοφοκλέους με κέρδη άνω του 4%

Κόντρα στις ξένες αγορές το ΧΑ σημειώνει κέρδη άνω του 4%. Διευρύνεται συνεχώς το αγοραστικό ενδιαφέρον. Διψήφια κέρδη για τράπεζες, αλλά και άνοδος σε ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο. Αυξημένος ο τζίρος, κινητικότητα και στα "μεσαία".

Παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει βοήθειες από τις διεθνείς αγορές, το Χ.Α. κάνει και σήμερα την υπέρβαση και το αγοραστικό ενδιαφέρον διευρύνεται σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης το σύνολο των μετοχών του 20άρη κινείται με θετικό πρόσημο, ενώ αυξανόμενη κινητικότητα παρατηρείται σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Ξεκινώντας από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές, η Κύπρου (+19,9%) και η Πειραιώς (+10,84%) παρουσιάζουν τη σαφώς καλύτερη εικόνα, ενώ με κέρδη που ξεπερνούν τις εννέα ποσοστιαίες μονάδες ακολουθούν η Eurobank και η MIG.

Με μικρότερα κέρδη έπονται οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές του FTSE-20, ενώ με σαφώς ηπιότερους ρυθμούς κινούνται οι υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές του 20άρη.

Ασφαλώς και εκεί ξεχωρίζει το +6,77% για τον Μυτιληναίο και το +5,21% για τη μετοχή του ΟΤΕ. Όμως, και οι υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές που απαρτίζουν τον 20άρη κινούνται τουλάχιστον με αξιοπρόσεκτα κέρδη, πλην του τίτλου της Motor Oil του οποίου η απόδοση είναι σχεδόν οριακή (+0,71%).

Τουλάχιστον άξιος αναφοράς ο μέχρι στιγμής τζίρος, που διατηρεί σταθερό βηματισμό από την αρχή της συνεδρίασης και ξεπερνά τα 37 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια ώρα η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3/1.

Κατεβαίνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, οι μετοχές των εταιρειών Νηρέας, Trastor, Χαλκόρ, Σελόντα, Σιδενόρ, Ιατρικό, Σαράντης, ΕΛΒΑΛ, Ελληνικά Καλώδια, Intralot, Intrakat, Σωληνουργεία Κορίνθουν, Intracom, Τέρνα Ενεργειακή και σε λιμάνια είναι μερικές από όσες παρουσιάζουν τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη κινητικότητα, ενώ θεωρείται περίπου βέβαιο ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα διευρυνθεί αν ο Δείκτης κινηθεί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Πάντως, την ώρα όπου γράφονται αυτές οι γραμμές ο Δείκτης βρίσκεται στο υψηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 722,34 μονάδες με κέρδη 4,16%. Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι τουλάχιστον η διακράτηση των μέχρι στιγμής κεκτημένων, παρότι θεωρείται βέβαιο ότι σε κάποιες μετοχές θα παρατηρηθούν και ενδοσυνεδριακές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Το κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας πιθανότατα δεν θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στους ενδοσυνεδριακούς πωλητές.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v