Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζίρος… παραλίας στο Χρηματιστήριο

Άπνοια στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη στις 614 μονάδες. Ελάχιστες οι συναλλαγές. Περιορισμένο ενδιαφέρον για Εθνική, Alpha, ΟΤΕ, Coca Cola. Οριακές μεταβολές σε ευρωαγορές, ευρώ.

Μόλις στα 3,7 εκατ. ευρώ έφτανε συνολικά η αξία των συναλλαγών στις 13:50. Ενδεικτική της πλήρους άπνοιας που επικρατούσε στο Χ.Α. και με τη λογική της αδράνειας να διατηρεί τον μεν Γενικό Δείκτη στις 615,92 μονάδες (0,59%), τον δε FTSE 20 στις 221,96 μονάδες (0,36%).

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οριακές είναι μόνο οι μεταβολές που έχουν σημειωθεί το τελευταίο 2ωρο-3ωρο.

Ενδεικτικά, σημειώνεται πως το ευρώ παραμένει σχεδόν ακούνητο στο 1,2271 δολάριο, ενώ ανησυχητική άπνοια επικρατεί και στις αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας. Λέμε ανησυχητική γιατί παραπέμπει σε ηρεμία πριν από την καταιγίδα, κυρίως πάνω από τον ουρανό της Μαδρίτης.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί οι επόμενες 2-4 εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για την τύχη της Ισπανίας, αν και η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ Βερολίνου και Ρώμης στην αμέσως επόμενη φάση.

Στο Χ.Α. λιγοστές είναι οι κινήσεις των όποιων παικτών έχουν μείνει ενεργοί και όσων δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα το κλεινόν άστυ.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στο 1,30 ευρώ, στο 1,27 ευρώ της Alpha Bank και στο 0,66 ευρώ η Eurobank.

Από τη μη τραπεζική τριάδα, ο ΟΤΕ ακούνητος στα 2,08 ευρώ, ο ΟΠΑΠ υποχωρεί στα 5,17 ευρώ και στα 2,33 ευρώ η ΔΕΗ.

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Coca Cola 3E και Ελλάκτωρ.

Ανάλογη, για να μην πούμε χειρότερη, είναι η κατάσταση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου μετά βίας κινούνται 3 με το πολύ 5 μετοχές.

Συγκριτικά αυξημένη συναλλακτικότητα καταγράφεται για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v