Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Με εφεδρείες στη μάχη των 600 μονάδων

Μέσω ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και δευτερευόντως ΔΕΗ αντισταθμίζονται οι ελεγχόμενες απώλειες σε Εθνική, Alpha και Eurobank. Επιβεβαιώνονται προσώρας οι 210 μονάδες για τον Ftse 20, ενώ κρατά τις 600 ο Γενικός Δείκτης.

Διασώζονται μέχρι τώρα οι 210 μονάδες για τον Ftse 20 και ο Γενικός Δείκτης δεν χάνει το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Μετά τα πρώτα 45΄ της συνεδρίασης, και με ελαφρώς αυξημένο τζίρο σε σχέση με χθες, βασικοί δείκτες και μετοχές κινούνται συγχρονισμένα και χωρίς να ανησυχούν τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Κι αυτό γιατί τις πιέσεις που δέχθηκαν σχεδόν από την αρχή οι μετοχές των τριών τραπεζών - διεκδικητών της Εμπορικής αντισταθμίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα από τη μη τραπεζική τριάδα των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές και υπεραπόδοση για τον ΟΤΕ και δευτερευόντως για τον ΟΠΑΠ. Στην περιοχή των 2,45 ευρώ κινείται η μετοχή της Επιχείρησης. Οι συναλλαγές στα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, λίγο πριν από τις 11.15 με ενδιαφέρον το ότι στον ΟΤΕ έχουν γίνει περίπου 900.000 ευρώ έναντι 310.000 στην Εθνική Τράπεζα, 270.000 στην Alpha Bank και μόλις 34.000 ευρώ στη μετοχή της Eurobank.

Έχουμε κατ' αρχάς μια προσπάθεια αντιστάθμισης στη διόρθωση μέσω ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ σε θέση εφεδρείας. Μία ικανοποιητική συμπεριφορά μετοχών όπως Μυτιληναίος, Τιτάν, Motor Oil και προσπάθειες σταθεροποίησης από Ελληνικά Πετρέλαια, FFG, με αποτέλεσμα ο Ftse 20 να κινείται μεταξύ της ελάχιστης των 220,25 και της υψηλής των 222,41 μονάδων.

Στις τράπεζες η Alpha Bank σταθεροποιήθηκε, πρώτη από τις τρεις, φτάνοντας έως το 1,29 ευρώ. Η Εθνική υποχωρεί ελαφρώς στο 1,31, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το εύρος διακύμανσης για την πρώτη διαμορφώνεται στο 1,27-1,31 και για τη δεύτερη στο 1,29-1,33 ευρώ.

Σημειώνεται δηλαδή ένας άτυπος ανταγωνισμός (ας μας επιτραπεί να τον χαρακτηρίσουμε έτσι) μεταξύ των δύο τόσο από πλευράς συναλλαγών, εμπορευσιμότητας όσο και στην απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή τους.

Το τελευταίο βέβαια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία παρά μόνο για όσους κινούν «κοινούς κωδικούς» και δεδομένου ότι η αποτίμηση της Εθνικής είναι 1,24 δισ. και της Alpha Bank σχεδόν στο μισό, στα 684 εκατ. ευρώ. Σχεδόν στο μισό της Alpha Bank, στα 376 εκατ. της Eurobank .
Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση μόνο στη μετοχή του Τ.Τ. και δευτερευόντως σε ΕΧΑΕ, Ιντρακόμ έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές άξιες αναφοράς. Η μετοχή του Τ.Τ. ενισχύεται ελαφρώς προς το 0,248.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v