Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ψάχνεται" το Χρηματιστήριο

Ευρωαγορές, S&P και νέα πολιτική δυστοκία «ταλαιπωρούν» το ΧΑ. Απώλειες για ΕΤΕ, Alpha και Eurobank, μέτριος τζίρος σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Περιορισμένο το ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στο 0,24 ευρώ το ΤΤ.

Η S&P και η ING προβληματίζουν τις ευρωαγορές. Προβληματισμός και πιέσεις που φτάνουν μέχρι και την Αθήνα, μετά μάλιστα τη νέα εμπλοκή στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ μετά τη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Παρ' όλα αυτά, στα πρώτα 45΄ της συνεδρίασης, εκτός από τις μέτριες συναλλαγές, επικρατεί συγκρατημένη ψυχραιμία. Με χαρακτηριστικά τη μεταβλητότητα σε συγκεκριμένες μετοχές αλλά και τη διατήρηση βασικών δεικτών κοντά σε σημαντικές τεχνικές ζώνες.

Μέχρι τώρα, η διακύμανση για τον 20άρη γίνεται μεταξύ των 224,71 και των 226,11 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης παραμένει οριακά πάνω από τις 220 μονάδες, αλλά με τις συναλλαγές να μην έχουν υπερβεί τα 2 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 11.10.

Συγκριτικά υψηλός είναι ο τζίρος στις μετοχές των τριών τραπεζών- διεκδικητριών της Εμπορικής αλλά και για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Σχετική συναλλακτικότητα καταγράφεται και στη μετοχή της .Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος προβλέπει πτώση στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο κατά 14,5% και συγκεκριμένα στα 125,7 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως η Coca Cola θα ανακοινώσει αποτελέσματα β΄ τριμήνου στις 21/8, πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Στην αρχή της διαδικασίας διεκδίκησης της Εμπορικής οι Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Εurobank υποχωρούν και οι τρεις με τις μεγαλύτερες απώλειες (έως 2,44%) να σημειώνονται για τον τίτλο της Alpha Bank. Στο 1,35 η Εθνική Τράπεζα, στο 0,704 ευρώ η Εurobank.

Από τις μετοχές του 20άρη ανοδικά κινούνται (στις 11.10) μόλις πέντε (Βιοχάλκο, , Πειραιώς, FFG και Τιτάν με μόλις 60 κομμάτια).

Περίπου στις 11.10 ο Ftse 20 υποχώρησε προς τις 225 μονάδες (-0,26%) και οριακά ο Γενικός Δείκτης.

Στον Εκηβόλο ανέβηκαν πριν από λίγο διαγράμματα του τραπεζικού δείκτη και των μετοχών της ΕΤΕ, της Alpha Bank και της Eurobank ERGASIAS (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" target="_blank">Eurobank ERGASIAS (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" target="_blank">Eurobank ERGASIAS (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" href="http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=158" target="_blank">Eurobank. Κατά 1,42% υποχωρεί ο ΟΤΕ, κατά 0,75% ο ΟΠΑΠ ενώ σταθερή στα 2,42 ευρώ μένει η ΔΕΗ.

Περιορισμένο το ενδιαφέρον και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με το Τ.Τ. στο 0,245 ευρώ, τα Σωληνουργεία Κορίνθου στο 0,827, την ΕΧΑΕ στα 2,77 ευρώ και την ΕΒΖ στο 0,87 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v