Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο

Η προσπάθεια κατοχύρωσης των 600 μονάδων για τον ΓΔ ναρκοθετήθηκε από τις δηλώσεις Draghi. ΔΕΗ, ΟΤΕ προσπαθούν να αντισταθούν αλλά οι πιέσεις στις τράπεζες οδηγούν σε πτώση άνω του 0,5%

Χάνει τις 600 μονάδες η Σοφοκλέους μετά τις δηλώσεις Draghi. Πίεση στις τράπεζες και προσπάθεια αντίστασης από ΟΤΕ και ΔΕΗ σε μια συνεδρίαση περιορισμένου τζίρου όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στις δηλώσεις του Μ. Draghi.

Στο ΧΑ δεν παρατηρείται σημαντική διαφοροποίηση της αρχικής εικόνας αφού επιμένουν στα αρχικά τους κέρδη η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, με τον δεύτερο να δείχνει ότι δυσκολεύεται να κινηθεί υψηλότερα των 2 ευρώ. Ικανοποιητικά κέρδη που ξεπερνούν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες για τον Μυτιληναίο και τις 2 ποσοστιαίες μονάδες για τη Βιοχάλκο, όμως οι συναλλαγές του πρώτου δεν φτάνουν ούτε καν τα 20.000 τεμάχια και οριακά υψηλότερες είναι οι συναλλαγές για τη δεύτερη.

Τίποτα το ιδιαίτερο για τον ΟΠΑΠ που περιορίζεται στο να κινείται πέριξ των 5,10 ευρώ, ενώ στο τραπεζικό ταμπλό η όποια μέχρι στιγμής διαφοροποίηση έρχεται από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία υποχωρεί κατά 3%.

Πτώση κοντά στο 5% για Alpha Bank και Eurobank που απέχει αισθητά από τα πρωινά υψηλά.

Εκτός 20άρη, μόνο ο τίτλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον για μία ακόμα συνεδρίαση, αφού λίγο πριν συμπληρωθούν τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης έχει διακινήσει 1,6 εκατ. τεμάχια εναλλάσσοντας πρόσημο.

Επιστρέφοντας στον 20άρη, αξίζει να σημειωθεί η «έντονη» συναλλακτική δραστηριότητα για τον Τιτάνα, που έχει διακινήσει 11 τεμάχια, 1.380 κομμάτια ο μέχρι στιγμής όγκος συναλλαγών για την Jumbo, ενώ ξεπερνούν τα 5.000 τεμάχια οι συναλλαγές για Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

Κάθε πρόβλεψη όχι μόνο για τις επόμενες συνεδριάσεις αλλά και για τη συνέχεια της σημερινής μπορεί να αποδειχθεί πολύ επισφαλής, αφού τα πάντα δείχνουν να κρίνονται στην Ευρώπη.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v