Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μόνο ο ΟΠΑΠ κινείται...

Όλα τα λεφτά μέχρι στιγμής στον ΟΠΑΠ, που δείχνει να σηκώνει το βάρος του δείκτη, έχοντας μικρές βοήθειες από την Coca Cola. Προβληματίζουν και σήμερα ΔΕΗ και ΟΤΕ. Άνοδος για ΕΛΠΕ, Πειραιώς, Λαϊκή.

Την ώρα όπου τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με θετικό πρόσημο και μικρά κέρδη, στο Χ.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα προσπάθεια του δείκτη να κινηθεί υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο δείκτης κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος, με μέχρι στιγμής χαμηλό τις 597,94 μονάδες και υψηλό τις 602,93.

Χρειάστηκαν 13 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο σε τζίρο, όμως από εκεί και πέρα η μικτή αξία συναλλαγών ανέβασε στροφές καθαρά λόγω της μετοχής του ΟΠΑΠ

Στα 5 ευρώ εμφανίστηκε εντολή πώλησης 376.285 τεμαχίων, που απορροφήθηκε από τους αγοραστές, οι οποίοι αφού κέρδισαν την πρώτη μάχη εντυπώσεων στα 5 ευρώ ωθούν τον τίτλο σχετικά υψηλότερα.

Η μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών έχει διακινήσει περίπου 1 εκατ. μετοχές, αποσπώντας το 70% του συνολικού τζίρου, όταν οι υπόλοιπες μετοχές του 20άρη δείχνουν να παραμένουν συναλλακτικά απονευρωμένες.

Μάλιστα η Βιοχάλκο και η Jumbo, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας έχουν κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές, 118 κομμάτια έχει διακινήσει η Μέτκα, 244 η Folli Follie Group, λίγο πάνω από 1.000 η Τιτάν και τα Ελληνικά Πετρέλαια και λίγο πάνω από 2.000 τεμάχια η Motor Oil.

Σχετικές βοήθειες στο δείκτη εκτός του ΟΠΑΠ φαίνεται να δίνει και ο τίτλος της Coca Cola, όμως οι συναλλαγές μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 6.500 τεμάχια.

Μεταφερόμενοι στους τραπεζικούς δεικτοβαρείς τίτλους, της Cyprus Popular Bank δείχνει διαθέσεις για πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, προσπάθεια αντίδρασης μετά τις χθεσινές απώλειες για MIG και Πειραιώς, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος η Alpha Bank, η ΕΤΕ και η Eurobank, με την τελευταία να έχει σχετικά καλύτερη τεχνική εικόνα που θα βελτιωθεί σημαντικά αν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερο του 0,68 ευρώ.

Χαμηλότερα του 20άρη, σχετική κινητικότητα στην ΕΧΑΕ, ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσπαθεί να αντιδράσει μετά τη χθεσινή πανωλεθρία, όμως η προσφορά μόνο ευκαταφρόνητη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού ήδη ο τίτλος έχει διακινήσει περισσότερα από 2 εκατ. μετοχές και δείχνει να επιστρέφει σε αρνητικό πρόσημο.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του Ftse, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ συνεχίζουν την κακή εικόνα που δημιούργησαν χθες, με τον δεύτερο να φλερτάρει και με επίπεδα τιμών κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v