Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σταθερά κάτω από τις 600 μονάδες

Μικρές απώλειες σημειώνει ο  ΓΔ. Διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες, με την Alpha να αυτονομείται θετικά. Τίποτα ιδιαίτερο στους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους. Περιορισμένος τζίρος.

Με μικτά πρόσημα και μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στο ελληνικό χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης γύρισε αρνητικά, αποτέλεσμα απόλυτα επιλεκτικών κινήσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Κατ' αρχάς, το αρχικό θετικό πρόσημο του Δείκτη το εξασφάλισε η κίνηση των ΔΕΗ, και Alpha Bank, η οποία αναρριχήθηκε μέχρι το 1,22 ευρώ, για να υποχωρήσει σχετικά στη συνέχεια. Πτώση για την Εθνική Τράπεζας, η οποία έφτασε να διαπραγματεύεται μέχρι το 1,31 ευρώ.

Το ανοδικό ξεκίνημα των δύο τραπεζικών τίτλων δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και έτσι χρειάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες ο εξαιρετικά δεικτοβαρής τίτλος της Coca Cola 3Ε έχοντας σχετικές βοήθειες από τη μετοχή της ΔΕΗ.

Αντίθετα, διαθέσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών παρατηρούνται στις μετοχές της Πειραιώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από πλευράς συναλλαγών, μόνο ο τίτλος της Πειραιώς κινείται με επταψήφιο όγκο, χαμηλότερα των 700.000 τεμαχίων οι συναλλαγές της Alpha Bank, που δείχνει διαθέσεις διαφοροποίησης από το υπόλοιπο τραπεζικό ταμπλό, ενώ τις 600.000 κομμάτια πλησιάζουν οι συναλλαγές στην Εθνική Τράπεζα.

Κέρδη 3,45% για τη Cyprus Popular Bank, με συναλλαγές λίγο μεγαλύτερες των 460.000 τεμαχίων, ενώ με λιγότερες συναλλαγές κινούνται η Eurobank και η Τράπεζα Κύπρου. Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, μόνο ο τίτλος της ΔΕΗ κινείται με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών και λίγο πάνω από τις 25.000 κομμάτια. Με πενταψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται η Coca Cola, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ.

Πεντακόσια κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια στη Βιοχάλκο, 506 στον Τιτάνα, 120 στη Μέτκα, λίγες χιλιάδες τεμάχια για Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Μυτιληναίο και απόλυτα μηδενικές συναλλαγές για Jumbo και Folli Follie.

Με την εικόνα των περισσότερων δεικτοβαρών μετοχών πολύ αδύναμη, τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και το πρόσημο του Γενικού Δείκτη ή και η παραμονή του υψηλότερα των 600 μονάδων αν κατεβάσουν ρυθμούς η ΔΕΗ και η Coca Cola.

Απόλυτη ακινησία από τη μέση και χαμηλότερα. Από πλευράς τόσο συναλλαγών όσο και διάθεσης ημερήσιων κερδών. Ο τζίρος τα πρώτα 40΄ της συνεδρίασης ξεπερνά τα 3,4 εκατ. ευρώ, απόλυτα ισορροπημένη η εικόνα ανοδικών - πτωτικών μετοχών, ενώ περίπου 200 τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v