ΧΑ: Ανοδος με τζίρο απελπισίας

Με μία μέρα καθυστέρηση αντέδρασε το ΧΑ στις δηλώσεις Ντράγκι για την προστασία του ευρώ. Άνοδος για το ΧΑ με τον τρίτο χαμηλότερο τζίρο στο έτος. Εβδομαδιαία πτώση 7,07% για το ΓΔ και 7,47% για τον τραπεζικό.

Με μία μέρα καθυστέρηση, αποφάσισε το Χ.Α. να αντιδράσει στις χθεσινές δηλώσεις Draghi που δημιούργησαν βραχύβιο πανηγυρικό κλίμα στις Αγορές, όμως με τέτοιους τζίρους σαν αυτούς των τελευταίων ημερών, δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα.

Αν και τόσο ο Γενικός, όσο και ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ο τρίτος χαμηλότερος τζίρος για το τρέχον έτος, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια απαιτήσεων για αγοραστές και αποτιμήσεις. Να σημειωθεί ότι οι αμέσως χαμηλότεροι τζίροι για το 2012 έχουν σημειωθεί στις 18/7 (13,76 εκατ.) και 2/1 (11,32 εκατ.).

Μάλιστα το τελικό κλείσιμο βρήκε τον Γενικό Δείκτη αρκετά χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 592,03 μονάδων (+1,51%) και τον Τραπεζικό δείκτη χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 193,47 μονάδων (+4,29%).

Όλη εβδομάδα, δηλαδή και οι πέντε συνεδριάσεις, αναλώθηκε με κλεισίματα του Δείκτη χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, κάτι που ενδυναμώνει το εν λόγω επίπεδο σαν πρώτη αντίσταση, ενώ στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, ο Δείκτης ούτε ενδοσυνεδριακά διεκδίκησε τιμές υψηλότερα των 600 μονάδων.

Μία από τα ίδια και για τον Τραπεζικό δείκτη που συμπλήρωσε πέντε συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το αποφασιστικό επίπεδο των 200 μονάδων.

Καμία ουσιαστική, τεχνική, διαφοροποίηση και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται χαμηλότερα από το πρώτο ζητούμενο που είναι η ανοδική διάσπαση των 213 μονάδων, που μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 218 – 220 μονάδες. Επισημαίνεται ότι για να αλλάξει κάτι επί το ουσιαστικότερον χρειάζονται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 220 – 225 μονάδων. Πρώτη μικρή στήριξη στις 208 και επόμενες στις 205 – 203 και 200 μονάδες.

Από εκεί και πέρα και επειδή η σημερινή ήταν η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 7,07% και ο Τραπεζικός απώλειες 7,47% Από την αρχή του χρόνου οι απώλειες στο 13,84% και 27,4% αντίστοιχα.

Η κινητικότητα του τραπεζικού δείκτη στο ΧΑ
 
Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, εκτός από τον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο και η επιστροφή της σχετικής κινητικότητας στον Τραπεζικό κλάδο, με το τελευταίο να εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους αν δεν υποστηριχθεί από την απαραίτητη ειδησεογραφία.

Αν και κατά τις επόμενες συνεδριάσεις συνεχιστούν οι ενδείξεις κόπωσης στους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, ή η όποια ανοδική αντίδραση δεν “πατήσει” σε πραγματικά γεγονότα, τότε τα πράγματα δεν αποκλείεται να δυσκολέψουν για το Χ.Α. ακόμα και αν διατηρηθεί το θετικό διεθνές κλίμα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της Αγοράς που υποστηρίζουν ότι η ορατότητα στον Τραπεζικό κλάδο μειώθηκε περαιτέρω, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον, τρίμηνη παράταση λαμβάνει, η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να υπάρξουν νέοι ενδελεχείς έλεγχοι στα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων των Τραπεζών.

Για τον ίδιο κλάδο και η είδηση σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχήμα για την προσωρινή ανακεφαλαιοποίηση των Alpha Bank, EFG Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι τον Απρίλιο του 2012 το ΤΧΣ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις κεφαλαίου των Τραπεζών.

Στις 28 Μαΐου το ΤΧΣ διέθεσε στις Τράπεζες προσωρινή χρηματοδότηση (bridge recapitalization) για να καλύψουν την περίοδο μέχρι την εφαρμογή της τελικής ανακεφαλαιοποίησης. Πρόκειται για τα 18 δισ. ευρώ που έχουν κατευθυνθεί στις Τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους σε ομόλογα του EFSF. Την ίδια στιγμή η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσον το μέτρο είναι σύμφωνο με τους κανόνες της Ε.Ε. στον τομέα των Κρατικών ενισχύσεων προς τις Τράπεζες σε περιόδους κρίσης.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι το άνοιγμα της έρευνας είναι κοινή πρακτική για μεγάλα μεγέθη Κρατικών ενισχύσεων μέσω έκτακτων σχημάτων.

Το νέο σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδας

Σε ένα σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδας που θα προβλέψει την ανάληψη ζημιών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Εθνικές Τράπεζες στην αξία των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους φέρεται να εργάζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.

Στόχος είναι να μειωθεί το χρέος κατά επιπλέον 70 με 100 δισ. ευρώ αναφέρουν στο Reuters αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που γνωρίζουν τις συζητήσεις ώστε να περιοριστεί το χρέος της Χώρας στο 100% του ΑΕΠ, επίπεδο που θεωρείται διαχειρίσιμο.

Η προτιμώμενη επιλογή είναι να αναλάβουν το κόστος μόνο η ΕΚΤ και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, αλλά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης της Κεντρικής Τράπεζας ή κάποιων Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών, σημειώνουν οι αξιωματούχοι.

Στις διεθνείς αγορές

Μεταφερόμενοι στις διεθνείς Αγορές, το μίνι party που ξεκίνησε χθες από τις δηλώσεις Draghi καλά κρατεί, όμως όλο και περισσότεροι από τους διεθνείς οίκους έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις πρώτες επιφυλάξεις.

Η στήριξη της ΕΚΤ που υποσχέθηκε την Πέμπτη ο Mario Draghi, θα εκδηλωθεί μόνο αφότου οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις ενεργοποιήσουν τον μόνιμο Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, εκτιμά η Citi.

Σε απαισιόδοξο φόντο και η έκθεση της Nomura που προβλέπει μεγάλες απώλειες για τις μετοχές κατά το τρίτο τρίμηνο, παρά την πιθανότητα της περαιτέρω δράσης των Κεντρικών Τραπεζών για να ενισχύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο Greg Peters, επικεφαλής του τμήματος Global Cross-Asset Strategy της Morgan Stanley εκφράζει την ανησυχία για την πιθανότητα μίας Ελληνικής ή Ισπανικής εξόδου από το ευρώ και αναφέρει: “Το άγχος έχει επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο αυτή τη φορά. Η Ισπανία (πόσο μάλλον η Ιταλία) δεν είναι Ελλάδα: Το μέγεθος της οικονομίας της, το κόστος διάσωσής της, και η αυξημένη επιφυλακτικότητα της Αγοράς σχετικά με τις προσωρινές διορθωτικές παρεμβάσεις, δείχνουν ότι η πολιτική αντίδραση θα πρέπει να συμπεριλάβει κάποιες από τις πολιτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις που είχαν αποφασιστεί πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Οι καταστάσεις, κατά πάσα πιθανότητα, θα επιδεινωθούν στο εγγύς μέλλον. H ολοκλήρωση του κύκλου των κρίσεων, απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα για την δημοσιονομική ολοκλήρωση και την ΕΚΤ να ενεργεί ως ένα κυρίαρχο θεσμικό όργανο έτσι ακριβώς όπως γίνεται και με τη Fed, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Μία ενδεχόμενη επιθετική δράση από πλευράς ΕΚΤ, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ακόμα ράλι στις παγκόσμιες Κεφαλαιαγορές. Αν δεν συμβεί κάτι από όλα αυτά, τότε μπορεί να επέλθει μία άτακτη κατάρρευση της ενιαίας Ευρωζώνης.

Ο EFSFκαι ο ESM είναι funds χρηματικής διάσωσης από τα οποία οι υπερχρεωμένες Χώρες όπως η Ισπανία, αναμένεται να δανειστούν φτηνό χρήμα. Ωστόσο, εάν υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα αυτών των δύο ξεχωριστών funds, το κόστος χορήγησης αυτών των κεφαλαίων διάσωσης είναι πιθανό να αυξηθεί”.

Με θετική διάθεση και το ξεκίνημα τη συνεδρίασης στην Wall Street. Το Αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1,5% στο β΄ τρίμηνο του 2012, από 2% το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η αύξηση του Αμερικανικού ΑΕΠ ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν αύξηση 1,4%.

Πτώση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν που υποχώρησε τον Ιούλιο στο 72,3 από 73,2 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα, στο 72.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι χθεσινές συνεδριάσεις σημαντικών κερδών, αλλά και η σημερινή επιμονή των αγοραστών, έχουν βελτιώσει την τεχνική εικόνα των διεθνών Αγορών.
Ξεκινώντας από τον DAX, η διάσπαση του 6440
έδωσε σήμα αγοράς που ενδυναμώθηκε με την κίνηση του δείκτη υψηλότερα των 6500 μονάδων. Η αμέσως επόμενη μάχη θα δοθεί στην ζώνη 6600 – 6670, μέσα στην οποία βρίσκεται ο εν λόγω δείκτης την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Πλέον το 6544 είναι κοντινή στήριξη ενώ το 6500-6520 έχει γίνει κύρια στήριξη.
Για τον S&P 500, αν διατηρηθεί με φίλτρο τριών συνεδριάσεων, υψηλότερα των 1363 μονάδων, ασφαλώς και θα εγείρει απαιτήσεις για κίνηση σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.
Πρώτες στηρίξεις στις 1349 και 1340 μονάδες.

Ο Dow Jones κινείται μέσα στην αποφασιστική ζώνη αντίστασης 12950 – 13000 μονάδες, όπου ίσως χρειαστεί το κάτι παραπάνω για να την αφήσει πίσω. Πρώτη στήριξη στις 12860 μονάδες.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, ίσως αξίζει αναφοράς το σημερινό άρθρο του Economist που μεταξύ άλλων αναφέρει: “Περιθώριο λίγων εβδομάδων έχει η Ελλάδα να πείσει τους πιστωτές της ότι μπορεί να επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις σε τροχιά υλοποίησης.

Εάν τα σχέδια που καταρτίζει η Ελληνική Κυβέρνηση για εξοικονόμηση 14,5 δισ. ευρώ στο διάστημα των δύο επόμενων ετών κριθούν μη ρεαλιστικά, η καταβολή της επόμενης δόσης των 31,2 δισ. ευρώ του δανείου της Ελλάδας θα καθυστερήσει. Εάν αυτό συμβεί, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών της. Χωρίς δανεισμό, η οικονομία θα περιέλθει σε τέλμα. Μισθοί και συντάξεις του Δημοσίου δεν θα πληρωθούν.
 
Μια Ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η ανησυχία για τους Έλληνες είναι, πως με την Ισπανία και την Ιταλία να δέχονται επίθεση από τις Αγορές, ορισμένα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης ίσως βρουν δελεαστικό το να «θυσιάσουν» την Ελλάδα”.

Επιστροφή στο ΧΑ

Πέντε οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (-1,29%), Ελλάκτωρ (-0,93%), Jumbo )-1,65%), Folli Follie Group (-0,59%) και Μυτιληναίος (-0,47%), ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Κύπρου.

Στην άλλη πλευρά, τα μεγαλύτερα κέρδη για Πειραιώς (+5,74%) και Alpha Bank (+5%). Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Τιτάνα και Εθνική και με λιγότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 592,03 (11.35) και 583,88 (15.38) μονάδων και έκλεισε στις 586,26 με κέρδη 0,52%, ενώ ο τζίρος περιορίστηκε στα 15,8 εκατ. από τα οποία τα 0,4 αφορούσαν “πακέτα”.

Ουδέτερων συναισθημάτων η τελική εικόνα με 60 ανοδικές μετοχές έναντι 38 πτωτικών, 16 τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 5%, όμως ελάχιστα από αυτά υποστηρίζονται από πειστικές συναλλαγές.

Χαμηλότερα του 20αρη, συνεχίστηκε και σήμερα το “ασανσέρ” της Αγροτικής, που αφού κινήθηκε μεταξύ 0,1900 (+18,75%) και 0,1490 ευρώ (-6,87%), έκλεισε τελικά στα 0,1550 ευρώ με απώλειες 3,13%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η διορθωτική κίνηση της Αγοράς από τις αρχές της εβδομάδος έβαλε φρένο σε προσδοκίες που είχαν ως επίκεντρο την ανοδική της κίνηση, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εμφανίσει στοιχεία σταθεροποίησης λόγω απουσίας κάποιων εσωτερικών ειδήσεων. Οι επενδυτές πρέπει να οπλιστούν με υπομονή μέχρι το τοπίο να γίνει πιο ξεκάθαρο.

Η τρέχουσα περιοχή του Γενικού Δείκτη έχει “ανοίξει διάπλατα την πόρτα” στην πτωτική τάση της Αγοράς, αφού δεν μπόρεσε να κρατηθεί πάνω από τις 600 μονάδες, ή να τις επανακαταλάβει άμεσα.

Οι επενδυτές με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα δεν είναι σκόπιμο να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα προσθέσουν επιπλέον ρίσκο. Οι τιμές των μετοχών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προς στιγμή να κινηθούν και πιο χαμηλά. Οι διακυμάνσεις αυτές δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους σχεδόν για κανέναν.

Οι εξελίξεις στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δεν μπορούν να φέρουν την “Άνοιξη” στο Ελληνικό Χρηματιστήριο καθώς επικρατεί επενδυτική άπνοια και λόγω θέρους. Οι απώλειες από την έντονη πίεση που δέχθηκαν οι μετοχές την Δευτέρα ήταν καθοριστικές για την διαμόρφωση της εικόνας της υπόλοιπης εβδομάδας.

Η εγχώρια Αγορά παραμένει πολύ επιρρεπής σε αρνητικά νέα και σχεδόν απαθής σε άλλα θετικά ερεθίσματα, δείγμα των φοβικών συνδρόμων που έχουν αναπτυχθεί στους εμπλεκόμενους αλλά και στην απουσία θεσμικών κεφαλαίων που θα αναλάμβαναν ένα πιο δραστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ψυχολογίας.
 
Ενδεχομένως η Αγορά να αναζητά περισσότερο κάποιο δυνατότερο έρεισμα από την πλευρά των συζητήσεων μεταξύ Κυβέρνησης - Τρόικας ως προς την αποδοχή του πακέτου μέτρων που θα δώσει το πράσινο φως για την επόμενη δόση και θα βάλει σε τελική φάση την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Μέχρι τότε οι διακυμάνσεις θα έχουν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και η εποχική συρρίκνωση του ενδιαφέροντος θα κάνει πιο εφήμερες τις όποιες προσπάθειες αλλαγής κλίματος.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε κάτω από τις 600 μονάδες ενεργοποιώντας σήματα πώλησης από τον κινητό μέσο των 30 ημερών ο οποίος εναρμονίστηκε μετά από μία εβδομάδα με τον MACD. Οι συναλλακτικοί όγκοι παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα στερώντας από την αρχική πτώση κάποια δυναμική συνέχισης προς χαμηλότερα επίπεδα βάζοντας τον Γενικό Δείκτη σε μια οριζόντια πορεία πλεύσης.

Το θετικό για τους αγοραστές είναι ότι η πτώση δεν απομάκρυνε σημαντικά τον Δείκτη από τα κομβικά επίπεδα αντιστροφής και σε ένα αισιόδοξο σενάριο θα μπορούσε η διόρθωση να ολοκληρωθεί με την ανάλωση χρόνου στα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως και να έχει, όσο η Αγορά παραμένει κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο χωρίς όμως να διαφαίνονται ιδιαίτερα μεγάλα περιθώρια υποχώρησης με τους ημερήσιους τζίρους κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται τέλος ότι την προσεχή εβδομάδα, κεντρικό γεγονός αποτελεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 2 Αυγούστου με πιθανή μια νέα μείωση των επιτοκίων, ενώ την ίδια ημέρα η Frigoglass ανακοινώνει τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των Eurobank Properties και S&B, υπενθυμίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

----------ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής ανόδου, με σχεδόν ανύπαρκτο όγκο συναλλαγών και λίγο καλύτερο τζίρο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας οριακά την υπερτίμηση στο 0,98%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 459, τιμή εκκαθάρισης 211,5), κινήθηκαν μεταξύ 208 και 212,75 μονάδων.

Επιδεικτικά απόντα τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (180.000 Εθνική, 13.600 ΕΧΑΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (6.564), Alpha Bank (2.956), Κύπρου (3.071), ΔΕΗ (1.503), ΟΤΕ (993), ΟΠΑΠ (199), CPB (1.938), Αγροτική (112), Πειραιώς (3.428), Μυτιληναίο (180).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, μικρή υποχώρηση στο 50% για την τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20, ενώ αρνητική έκπληξη επιφύλασσε η παρούσα αγορά σχετικά με τον όγκο συναλλαγών, ο οποίος κυμάνθηκε σε ιστορικά χαμηλά, με μόλις 39 δικαιώματα να καταγράφονται (19 δικαιώματα αγοράς και 20 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (5.075.506 τεμ.), Eurobank (5.904.249 τεμ.), Alpha Bank (4.902.450 τεμ.).

Τα στατιστικά της εβδομάδας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 586,26 μονάδες με εβδομαδιαία πτώση 7,07%. Συγκεκριμένα, ο FT 20 υποχώρησε 7,79%, ο Mid 30 με απώλειες 8,50% και ο Small Cap 80 με πτώση 1,61%.

Αναλυτικά, στο ΧΑ, εβδομαδιαία κέρδη σημείωσε μόνο ο κλάδος της Ακίνητης Περιουσίας.

Στον αντίποδα εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι κλάδοι: Τηλεπικοινωνίες 17,89%, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 13,18%, Πρώτες Ύλες 10,55% και Βιομηχανικά Προϊόντα 10,30%.

Οι 10 μετοχές με τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη είναι: Τηλέτυπος (76,02%), Μπουτάρης (25%), Βαρβαρέσος (20%), Σφακιανάκης (20%), Αλκο (19,58%), Compucon (17%), Αθηνα (16,67%), Γιουρομπρόκερς (16,28%), ΕΛΓΕΚΑ (12%), Ναυτεμπορική (10,40%).

Οι 10 μετοχές με τις υψηλότερες εβδομαδιαίες απώλειες είναι: Sprider (-34,45%), Sato (-32.85%), Minerva (-30%), Cyprus Popular Bank (-29,11%), ATEbank (-24,39%), Βιοτέρ (-23,57%) Unibios (-22,22%), Lamda (-21,03%), Lavipharm (-20,45%) και Yalco (-20%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v