Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Βόλτες γύρω από τις 600 - Κέρδη για ΟΤΕ, ΔΕΗ

Συνεδρίαση με τον ΓΔ να ταλαιπωρείται πέριξ των 600 μονάδων, ενώ η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής να δώσουν τα απαιτούμενα στηρίγματα. Δεκάδες τίτλοι με μηδενικές συναλλαγές.

Τείνει να συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο κι η εικόνα αναμονής μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη μέχρι στιγμής εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Οι δεύτερες ασφαλώς και δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια ιδιαίτερη κίνηση πριν λάβουν τα σημερινά μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ στο Χ.Α., μέχρι τώρα, ο Δείκτης κινείται σε ένα πολύ στενό εύρος μόλις 6 μονάδων, με μέχρι στιγμής χαμηλό τις 597,31 μονάδες και υψηλό τις 603,69.

Καμία διάθεση για επίδειξη κινητικότητας έξω από τα στενά όρια του 20άρη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες από 200 μετοχές να έχουν κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές.

Στο ταμπλό των θεωρούμενων δεικτοβαρών μετοχών, σήμερα την ευθύνη για το θετικό πρόσημο του δείκτη δείχνουν να την έχουν αναλάβει οι υστερήσαντες των τελευταίων συνεδριάσεων, δηλαδή η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ.

Σαφώς μειωμένη κινητικότητα, αλλά πάντα με θετικό πρόσημο για τον ΟΠΑΠ, ενώ προσπάθεια σχετικής ανάκαμψης παρατηρείται και στον Μυτιληναίο.

Μικτή η εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου μόνο ο τίτλος της Eurobank, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ χαμηλότερα βρίσκονται οι τίτλοι της MIG και της CPB.
Διαθέσεις μικρής διόρθωσης μέχρι στιγμής δείχνει η εικόνα στην Alpha Bank, ενώ συνεχίζεται ο επιτόπιος βηματισμός στην Εθνική Τράπεζα.

Τέλος, μία ακόμα συνεδρίαση υψηλών συναλλαγών φαίνεται πως είναι και η σημερινή για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τον τίτλο να εναλλάσσει συνεχώς πρόσημα.

Τεχνικά, πλην της Eurobank που είναι πολύ κοντά στο να ενισχύσει το αγοραστικό σήμα αν ξεπεράσει το 0,68 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τίτλοι (εξαιρουμένου του ΟΠΑΠ) χρειάζεται να καλύψουν μικρό ή μεγαλύτερο έδαφος προκειμένου να επιβεβαιώσουν το αγοραστικό σήμα.

Έτσι η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα θέλουν κλείσιμο υψηλότερο του 1,30 ευρώ, η ΔΕΗ πρέπει να επιστρέψει υψηλότερα των 2,25 ευρώ και ο ΟΤΕ πάνω από τα 2 ευρώ.

Ο τζίρος, αρκετά χαμηλός, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 3 εκατ., επιβεβαιώνοντας και αυτός τη στάση αναμονής που τηρεί η αγορά σε μία συνεδρίαση που αρκετοί περίμεναν σημαντικά καλύτερη.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v