Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εξανεμίζεται η αντίδραση-Μικρός ο τζίρος

Με… άπνοια συναλλαγών η Σοφοκλέους κινείται στα επίπεδα των 600 μονάδων. Ισχνή τεχνική αντίδραση με υπεραπόδοση για Εθνική, Μυτιληναίο, Κύπρου και Folli. Πτώση για Motor Oil, Jumbo.

Από επίπεδα λίγο χαμηλότερα των 600 μονάδων επιχειρείται η πρώτη προσπάθεια αντίδρασης στο Χ.Α. Ο ούτως ή άλλως μετριότατος τζίρος φαίνεται να καθιστά ευχερέστερο το εγχείρημα, με τον Γενικό Δείκτη να πιάνει τις 598,89 μονάδες και στη συνέχεια να κερδίζει πόντους έως τις 609.

Αναφερόμαστε ιδιαίτερα στις συναλλαγές καθώς μέχρι τις 11.10 δεν ξεπερνούσαν το 1,3 εκατ. ευρώ. Με τόσο ισχνό τζίρο κι απουσία πωλητών, η δουλειά των αγοραστών είναι προσώρας ευκολότερη.

Έτσι, μέχρι τώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν διορθώνει επικίνδυνα και εγγύτερα προς τις 580 μονάδες, καθώς παίρνει ανάσα από καλύτερη βάση. Ανάλογη εικόνα και για τον Ftse 20, που υποχώρησε έως τις 215 για να αντιδράσει στη συνέχεια έως τις 219,82 μονάδες.

Είναι ενδεικτικό πως μετά από περίπου 50΄ συνεδρίασης οι συναλλαγές στην Εθνική Τράπεζα μόλις που έφταναν το μισό εκατ. ευρώ, ενώ σε 6 από τις 20 μετοχές του δείκτη ο τζίρος περιοριζόταν σε λιγότερα από 10.000 ευρώ.

Με τόσο αναιμικό τζίρο και τους ξένους να απουσιάζουν πλήρως, καθίσταται εύκολη μέχρι τώρα η διαχείριση της διόρθωσης. Όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, μέχρι την περιοχή των 580 μονάδων έχει κυρίως τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ελάχιστο το ενδιαφέρον και για τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, πόσο μάλλον για τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Κατά 3,72% ενισχύεται ο Μυτιληναίος, 2,75% η Κύπρου, κατά 3,15% η FFG.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αξιοπρεπής τζίρος έχει γίνει μέχρι τώρα στην ΕΧΑΕ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v