Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποκρατικοποιήσεις βάζουν… τρικλοποδιά στο ΧΑ

Η διαφαινόμενη καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων διευρύνει τις απώλειες της Σοφοκλέους. Διορθώνουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική. Σε κίνδυνο οι 600 μονάδες. Περιορισμένος ο τζίρος.

Κρεμά η αγορά, καθώς βασικοί δείκτες και μετοχές υποχωρούν κάθετα μετά τις 15.55. Σημαντικές απώλειες σημειώνονται για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών του 20άρη, ενώ κατά 4,76% διορθώνει η ΔΕΗ, 3,79% ο ΟΠΑΠ και 3,11% ο ΟΤΕ.

Παράγοντες της αγοράς συσχετίζουν την κάθετη διόρθωση του Χ.Α. με τα νεότερα από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Αποκρατικοποιήσεις… next year σημειώνει η Έλενα Λάσκαρη, καθώς ο πήχης πέφτει στο ναδίρ για το 2012.

Η παρατεταμένη προεκλογική απραξία και η αδυναμία του ΤΑΙΠΕΔ να λάβει αποφάσεις σβήνουν το στόχο είσπραξης 3,2 δισ. ευρώ για φέτος. Σε έκτακτη σύσκεψη, που έγινε νωρίτερα, του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ταμείου Κων/νο Μητρόπουλο διαφάνηκε πως το… καλάθι των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει μόνο τα κρατικά λαχεία και το IBC στο Μαρούσι.

Το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των έντονων επιφυλάξεων και των ανησυχιών για την Ισπανία και την Ιταλία.

Κοντά στα χαμηλά διετίας παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v