Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κέρδη με Κύπρου, ΟΤΕ, ΔΕΗ να διακρίνονται

Διατηρείται το ΧΑ στην περιοχή των 650 μονάδων, με ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ να συνεχίζουν. Κέρδη 5% για την Κύπρου. Έως το 1,40 ευρώ αντιδρά, αλλά δεν πείθει η Εθνική. Μέτριος ο τζίρος.

Αν μη τι άλλο, η συνεδρίαση έχει μέχρι στιγμής περισσότερο ρυθμό και πιο αυξημένη μεταβλητότητα. Η διαγραμματική απεικόνιση βασικών δεικτών και μετοχών (στα πρώτα 45΄) είναι κατά την εκτίμησή μας αξιοπρόσεκτη και υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πιο ουσιαστικό.

Μέχρι τώρα, ο Γενικός Δείκτης κινείται μεταξύ των 639,66 και των 647,30 μονάδων κι ο Ftse 20 από τις 232,85 έως τις 237,01 μονάδες, με τις συναλλαγές σε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Τα «κρατικόχαρτα» συνεχίζουν τη μηνιαία βραχυπρόθεσμη αντίδρασή τους, ενδιαφέρουσα μόχλευση παρατηρείται στις κυπριακές τράπεζες, ενώ τεχνικά καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν μέχρι τώρα οι τρεις βασικότερες τραπεζικές μετοχές.

Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ συνεχίζουν έως τα 2,52, τα 2,75 και τα 5,31 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης η χρηματιστηριακή αξία των τριών ομίλων έχει βελτιωθεί στο 1,22 δισ. για τον ΟΤΕ, στα 634 εκατ. για τη ΔΕΗ και στο 1,67 δισ. για τον ΟΠΑΠ.

Σημειώνουμε ακόμα την απόδοση μηνός γι' αυτούς τους τρεις τίτλους, καθώς φτάνει το 90% για τον ΟΤΕ, το 91% για τη ΔΕΗ, ενώ στο 43,68% διαμορφώνεται για τον ΟΠΑΠ.

Από τις τρεις τραπεζικές μετοχές η Εθνική Τράπεζα αντιδρά έως το 1,40, απέχει ωστόσο αρκετά από το πρώτο κρίσιμο 1,60 ευρώ. Η Alpha Bank έως το 1,20 ευρώ, με την πρώτη βραχυπρόθεσμη αντίσταση αρκετά πιο ψηλά.

Το ίδιο ισχύει και για τη μετοχή της Eurobank, που νωρίτερα αντέδρασε έως το 0,72 ευρώ. Οριακά χαμηλότερα των 15 ευρώ με λιγοστές συναλλαγές η , στα 13,54 ευρώ με ακόμα πιο λίγες ο Τιτάνας και με μόλις 684 κομμάτια στα 5,67 ευρώ η Folli Follie Group.

Οι υπόλοιπες αντιδρούν ελαφρώς υψηλότερα, έως 1,25% ο Μυτιληναίος και ακολουθούν Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Μέτκα, Motor Oil.

Στις κυπριακές τράπεζες ξεχωρίζει βεβαίως η αντίδραση έως 7,20% για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μετά μάλιστα και τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο. Η παραίτηση του Α. Ηλιάδη γνωστοποιήθηκε νωρίτερα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v