Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Προσπάθεια αντίδρασης μετά το αρχικό μούδιασμα

Συνεδρίαση που ξεκίνησε με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, για να ακολουθήσει σύσσωμη αντίδραση σχεδόν από όλες τις μετοχές του 20άρη. Υπό ισχυρή πίεση ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου.

Την ώρα όπου τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται νωχελικά (λόγω της αργίας στη Wall Street) με μικρές απώλειες και οι επενδυτές περιμένουν τις αυριανές συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, που θα ανακοινώσουν τη νομισματική τους πολιτική, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τείνει να δημιουργηθεί μια πρώτη έκπληξη από πλευράς τόσο τζίρου όσο και γενικότερης εικόνας της αγοράς.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αξιοπρόσεκτες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με την Τράπεζα Κύπρου μάλιστα να φτάνει σε διψήφιο ποσοστό απωλειών, εν μέσω εκτιμήσεων για πιθανή κρατικοποίησή της.

Στα πρώτα λεπτά, και ενώ ο Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 615,35 μονάδες, οι μόνοι τίτλοι του 20άρη που έδειχναν διάθεση να αποτελέσουν ανάχωμα στην πτώση ήταν αυτοί της Coca Cola 3E και του Μυτιληναίου (από την αρχή της συνεδρίασης έχει σαφώς την πειστικότερη συμπεριφορά).

Σταδιακά αποκλιμακώθηκαν οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο: η μετοχή της Alpha Bank ηγείται της αντίδρασης, ακολουθούμενη από τον τίτλο της Eurobank, ενώ σαφώς ηπιότερες διαθέσεις κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα επιδεικνύει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας.

Στην τραπεζική αντίδραση δείχνουν να ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του 20άρη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, μόνο η Motor Oil και ο Τιτάν να κινούνται με μικρές απώλειες και με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών.

Χαμηλότερα του 20άρη, αξιοπρόσεκτη κινητικότητα σημειώνεται στο Τ.Τ., στον Παρνασσό, στη Fourlis και στην Ιντραλότ. Θετικά μέχρι στιγμής και τα τεχνικά μηνύματα, αφού ο δείκτης δείχνει να ξεπερνά τη θεωρούμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης των 623,625 μονάδων και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στη συνέχεια δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει χαρτοφυλάκια που κινούνται αποκλειστικά και μόνο με τεχνικές ενδείξεις.

Μικρή έκπληξη και από τον τζίρο, που φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ, προϊδεάζοντας ότι και στη συνέχεια η συνεδρίαση θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v