Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέμεινε από δυνάμεις το ΧΑ - Τραπεζική πτώση

Η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ προσπαθούν να διατηρήσουν τα προσχήματα, σε μια συνεδρίαση που πάσχει από αγοραστές και ενδιαφέρον. Ελάχιστος ο τζίρος. Πτώση για Εθνική (1,42%), Εurobank (3,1%) και Αlpha (2,5%).

Συμπληρώνονται 3,5 ώρες συνεδρίασης και, παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιμένουν στα μικρά αρχικά τους κέρδη, το Χ.Α. αργά αλλά σταθερά δείχνει να μένει από δυνάμεις.

Ελάχιστο το ενδιαφέρον στο ταμπλό των θεωρούμενων δεικτοβαρών μετοχών και ακόμα λιγότεροι αγοραστές συνθέτουν ένα σκηνικό απογοήτευσης, με τον τζίρο μόλις και μετά βίας να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 150 τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Τα πράγματα θα ήταν σαφώς χειρότερα για τον Γενικό Δείκτης και τον FTSE-20 εάν δεν έγραφαν αυτά τα μικρά κέρδη η ΔΕΗ (+1,97%) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (+1,23%), ενώ απλώς με θετικό πρόσημο και ελάχιστες συναλλαγές ακολουθεί ο τίτλος της Βιοχάλκο. Επίσης, με κέρδη 1,23% κινείται ο τίτλος της CPB.

Όλες οι άλλες μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE-20 κινούνται με μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες, ενώ ξεχωρίζουν το -4,76% για την Πειραιώς και το -3,06% για τη Eurobank. Επίσης, απώλειες μεγαλύτερες του 2%, μέχρι στιγμής, καταγράφουν η Alpha Bank, η Εθνική, η Κύπρου, η MIG, η Motor Oil και ο χθεσινός πρωταγωνιστής ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης, έχοντας ανακάμψει σχετικά από το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 607,5 μονάδων, κινείται στις 610,1 μονάδες, με απώλειες 0,87%.

Χαμηλότερα του 20άρη, οι θετικοί πρωταγωνιστές κυριολεκτικά μετριούνται στα δάχτυλα και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η ΕΒΖ, ο Ικτίνος, η Intralot, η Αεροπορία Αιγαίου, η Σωληνουργεία Κορίνθου, η ΕΥΔΑΠ και ο Αστέρας.

Αν συνεχίσουν να αποδυναμώνονται οι αγοραστές, θεωρείται βέβαιο ότι σήμερα ή το πολύ αύριο η επόμενη μάχη θα δοθεί στο ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων και στο τεχνικό των 590 μονάδων, το οποίο δεν πρέπει να διασπαστεί καθοδικά με τίποτα ώστε να μην επιστρέψουν τα έντονα αρνητικά τεχνικά σενάρια.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v