Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 8 μηνών σημείωσε τη Δευτέρα το ΧΑ. Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, κάτω από τον αντίστοιχο στις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Εγχώρια χαρτοφυλάκια στήριξαν την αντίδραση.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο, χρειάστηκε να συμπληρώσει έξι συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες και η συνολική κεφαλαιοποίησή του να υποχωρήσει στα 19,7 δισ ευρώ, προκειμένου σήμερα να δώσει σημαντική ανοδική αντίδραση, έχοντας επικεφαλής τους καταπιεσμένους του 20αρη, ενώ στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ημερήσια κέρδη συνδυάστηκαν με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Το +6,87% του Γενικού Δείκτη είναι η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 8 μηνών, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 7/9/2011 (+7,98%).Επίσης το σημερινό +6,8% για τον FTSE, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη άνοδος για το τρέχον έτος, με την μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 31/1/2012 (+8,81%).

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, η παραμονή του τζίρου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και μάλιστα χαμηλότερα από τις αμέσως προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αν και η πρώτη ώρα με 6,5 εκατ. προϊδέαζε για κάτι σαφώς καλύτερο.

Είναι πασιφανές, ότι η σημερινή αντίδραση επιχειρήθηκε καθαρά από εγχώρια χαρτοφυλάκια, απόλυτα βραχυπρόθεσμου ορίζοντα, που απλά πόνταραν στις αλλαγές των πολιτικών ισορροπιών και στον απόηχο των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Όμως οι τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, είναι ιδιαίτερα μακρύς, χρηματιστηριακά, δρόμος και μόνες τους οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να συντηρήσουν την ανοδική αντίδραση, παρά την εντυπωσιακή συμπίεση των αποτιμήσεων που έχει προηγηθεί και βέβαια λόγω της κάκιστης ποιότητας των χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό στην Σοφοκλέους.

Ασφαλώς η “ερώτηση του εκατομμυρίου” είναι αν και κατά πόσο έχουν ολοκληρωθεί οι επιθετικές πωλήσεις του Capital στον ΟΠΑΠ και βέβαια τι υπόλοιπα υποχρεωτικών πωλήσεων απομένουν σε Εθνική και ΟΤΕ, εν όψει Πέμπτης και διαγραφής από τον MSCI Standard Index.

Ούτε λόγος για τα αναμενόμενα Τραπεζικά αποτελέσματα.Απόλυτα διαφωτιστική η σημερινή έκθεση της Euroxx Sec. που μεταξύ άλλων αναφέρει: “Ζημιογόνο αναμένεται και το α΄ τρίμηνο του 2012 για τις τέσσερις μεγάλες Τράπεζες, που ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 30 και 31 Μαΐου.

Τα μεγέθη αναμένονται ιδιαίτερα αδύναμα, λόγω της εξέλιξης των spreads και των δανειακών χαρτοφυλακίων, της συνεχιζόμενης εκροής καταθέσεων, των χαμηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους ομολόγων και του υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης λόγω της χρήσης του ELA.

Στον αντίποδα, οι προσπάθειες περιορισμού κόστους αναμένεται να στηρίξουν την κερδοφορία προ προβλέψεων, με τις δαπάνες προσωπικού και διοίκησης να υποχωρούν σε μονοψήφια επίπεδα εν μέσω μειώσεων μισθών και υπαλλήλων”.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει επιτάχυνση στη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της εγχώριας ύφεσης και των χαμηλότερων εισοδημάτων.Ειδικότερα, η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες ύψους 94,6 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας μείωση των κερδών προ προβλέψεων κατά 20,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, προβλέπει αύξηση των ζημιών από επισφαλή δάνεια κατά 24,5% σε ετήσια βάση. Η Eurobank αναμένεται να εμφανίσει ζημίες 77 εκατ. με τα κέρδη προ προβλέψεων να ενισχύονται κατά 5,2% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2011. Άνοδος 7,5% αναμένεται στις ζημίες από επισφάλειες.

Η Εθνική αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες 191,1 εκατ. ευρώ, με μείωση 15,3% στα κέρδη προ προβλέψεων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι προβλέψεις για επισφάλειςες αναμένεται να μειωθούν κατά 27,8% σε τριμηνιαία βάση, με αύξηση ωστόσο 36,7% σε ετήσια βάση.

Σε ανακοινώσιμη βάση, η Πειραιώς αναμένεται να εμφανίσει κέρδη 318,5 εκατ. ευρώ, ενώ σε επαναλαμβανόμενη βάση αναμένεται να εμφανίσει ζημίες 184,5 εκατ. ευρώ, με υποχώρηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 7,6% σε τριμηνιαία βάση. Πτώση 53,6% στις προβλέψεις για επισφάλειες στο τρίμηνο, αύξηση 74,8% σε ετήσια.

Για την περίπτωση της ΔΕΗ, κέρδη 62,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 33% σε ετήσια βάση, στο α' τρίμηνο, θα εμφανίσει η Επιχείρηση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών σε σχετικό δημοψήφισμα στο Reuters, λόγω προβλέψεων για επισφάλειες και αυξημένο κόστος αγοράς καυσίμων.

Τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,53 δισ. ενώ τα EΒITDA εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στα 304 εκατ. από 327 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Προβλέψεις παρείχαν οι Citi, Deutsche Bank, HSBC, JPMorgan, IBG και Πειραιώς Χρηματιστηριακή.Άρα από τις μετοχές του 20αρη και από τους τίτλους που κατέγραψαν συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά, δείχνουν περισσότερο “ασφαλείς” στο να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ανοδική τους αντίδραση, αν δεν υποτροπιάσει το γενικότερο κλίμα, είναι οι Motor Oil και Folli Follie Group, ενώ σημαντική ανοδική αντίδραση έδωσε και ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Παραμένοντας στο ταμπλώ του 20αρη, να σημειωθεί η κίνηση μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και το κλείσιμο πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας για την CPB, που από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη από τις Δεικτοβαρείς μετοχές τα σημείωσε η MIG, ενώ μάλλον “χαλαρό” ήταν το ντεμπούτο της Μέτκα στον FTSE, ο τίτλος της οποίας έκλεισε με οριακές απώλειες.

Οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, θεωρούν καλοδεχούμενη την σημερινή αντίδραση, που αν μη τι άλλο αγόρασε χρόνο για το Χ.Α., όμως τονίζουν ότι σύμφωνα με τα προεκλογικά γκάλοπ που θα βγαίνουν στο προσκήνιο ο βαθμός ευαισθησίας θα παραμείνει αυξημένος, η Αγορά θα παραμείνει νευρική παρά τους σχετικά χαμηλούς τζίρους και οι έντονες διακυμάνσεις θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της εγχώριας τάσης.

Όλα τα παραπάνω θα λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε συντηρητικό χαρτοφυλάκιο που έχει μεγαλύτερους ορίζοντες διακράτησης διατηρώντας τον πρώτο λόγο σε απόλυτα βραχυπρόθεσμα κεφάλαια.

Την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου με 200 εταιρείες να προγραμματίζουν την δημοσίευση των μεγεθών τους μεταξύ της 28ης και της 31ης Μαϊου όπου και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Επισημαίνεται ότι στις 31 Μαϊου διεξάγεται στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του δημοσιονομικού συμφώνου της Ευρωζώνης με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του ευρώ και την επιρροή του στα κυριότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Εν τω μεταξύ, τα “εισαγόμενα” μηνύματα παραμένουν απόλυτα αρνητικά.

Η Newedge, μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά.

Η χρηματιστηριακή δήλωσε στους πελάτες της ότι θα διεκπεραιώνει μόνο εντολές πωλήσεων και πως θα σταματήσει την επέκταση των margin για υφιστάμενες θέσεις σε Ελληνικές μετοχές, σύμφωνα με το memo που έστειλε και το οποίο αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η Newedge είναι κοινοπραξία των Γαλλικών Τραπεζών Societe Generale και Credit Agricole με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 31 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της EuroHedge. Οι περιορισμοί αφορούν τα ADR μετοχών, μεταξύ των οποίων εκείνες της Alpha Bank, της Coca Cola Hellenic Bottling και της Ρaragon Shipping.

Το πιο πιθανό σενάριο της Goldman Sachs μετά από τις εκλογές στην Ελλάδα, είναι η νέα Kυβέρνηση που θα σχηματιστεί να μην επιλέξει ούτε να βγει από την Eυρωζώνη ούτε να εφαρμόσει άνευ όρων το πρόγραμμα της τρόικας.

Όπως εκτιμά, αυτό θα οδηγήσει σε παύση πληρωμών της Τρόικας, αλλά δεν θα συνιστά από μόνο του αποκλεισμό της Ελλάδα από την Eυρωζώνη, δεδομένου ότι οι Tράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους μηχανισμούς της ΕΚΤ.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι θα υπάρξει επίσης πρόοδος προς μια βαθύτερη ενοποίηση τακτικής προκειμένου να δημιουργηθεί το τείχος προστασίας που είναι απαραίτητο για να καταστεί η Eυρωζώνη ευέλικτη σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Τονίζει ωστόσο πως η έξοδος από το ευρώ δεν είναι η πιο πιθανή έκβαση για τώρα. Εάν ωστόσο η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει από την Eυρωζώνη και να εκδώσει δικό της νόμισμα, οι επιπτώσεις θα ήταν δραματικές.

"Η Ελλάδα θα αποκοπόταν από τις Kεφαλαιαγορές, οι επιπτώσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Eυρωζώνης μέχρι και 2%, και με δεδομένο ότι θα λαμβανόταν άμεσα, μέτρα αντιμετώπισης", τονίζει η Goldman Sachs.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση κατάρρευσης της νομισματικής ένωσης έχει καταρτίσει η Lloyd’s of London, ενώ παράλληλα έχει μειώσει την έκθεσή της στην Ευρώπη “όσο το δυνατόν περισσότερο”. Ο CEO της εταιρείας, Richard Ward, μιλώντας στην Sunday Telegraph, παραδέχθηκε δημοσίως πως η Αγορά του Λονδίνου έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να “γυρίσει” σε άλλα νομίσματα τα συμβόλαια που έχει σε ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη.

Αποκάλυψε παράλληλα πως η Lloyd’s ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσει σε απομειώσεις ύψους 58,9 δισ. στερλινών στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο στην περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης.Στην Ελλάδα και την Ισπανία συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους οι Ευρωπαϊκές Αγορές, οι οποίες παρέδωσαν τα αρχικά τους κέρδη.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι και αναμένεται να παραμείνει ήπια, με φόντο την αργία στη Wall Street (Memorial Day), ενώ κλειστές λόγω αργίας παραμένουν σήμερα και οι Αγορές σε Δανία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία και Ελβετία.

Μικτή η εικόνα στην Αγορά ομολόγων, όπου υποχωρούν οι αποδόσεις σε Ελληνικό (28,04%), Πορτογαλικό (11,69%) και Ιρλανδικό (7,01%) 10ετές, ενώ αντίθετα ενισχύονται σε Ισπανικό (+6,4%) και Ιταλικό (5,68%).

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, μόλις δύο οι “κόκκινοι” τυίτλοι στο ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι CPB (-13,13%) και Μέτκα (-0,48%).Στην μεριά των “πράσινων”, τα μεγαλύτερα κέρδη για MIG (+16,26%), Motor Oil (+11,84%) και Ελ. Πετρέλαια (+10,62%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 9% για Alpha Bank, Eurobank, του 8% για ΔΕΗ, Πειραιώς και Coca-Cola και του 7% για ΟΠΑΠ και Folli Follie Group, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 520,9 μονάδες (16.15) και έκλεισε τελικά στις 518,49 με κέρδη 6,87%, ενώ ο ισχνός τζίρος έφθασε τα 28,7 εκατ. Ικανοποιητική, αν επιδείξει διάρκεια, η τελική εικόνα με 89 ανοδικές μετοχές έναντι 30 πτωτικών, ενώ για 35 τίτλους τα ημερήσια κέρδη κυμάνθηκαν από 8 έως 27,92%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Εν πολλοίς αναμενόμενη θεωρεί την σημερινή αντίδραση ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ), με τη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. να έχει ακουμπήσει για πρώτη φορά -στη νεότερη ιστορία του- το 10% του αναμενόμενου για το 2012 ΑΕΠ της Χώρας.

Τα λόγια περιττεύουν για την υπερπουλημένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγορά με τους πωλητές να σύρουν “στο εκτελεστικό απόσπασμα” ότι κινείται και μπορεί να πουληθεί ανεξαρτήτου μερισματικής απόδοσης, P/E, P/Book Ratio…

Το ρίσκο της Χώρας είναι για κάποιους τόσο μεγάλο, που δεν τους ενδιαφέρει η τωρινή υγιή κατάσταση αρκετών εταιρειών.

Τα μόνα ίσως “χαρτιά” τα οποία δείχνουν προς το παρόν να διασώζονται εμφανίζοντας στα ημερήσια διαγράμματα σταθεροποιητικούς σχηματισμούς είναι αυτά κάποιων Τραπεζών με προεξέχον αυτό της Alpha Bank, όπου όχι μόνο διακρατεί την περιοχή στήριξης των 0,68 με 0,7 ευρώ αλλά παρουσιάζει και ανοδικές βλέψεις προς το όριο του 0,95 με 0,99 ευρώ. Όσο για τους δύο σημαντικούς δείκτες (ΓΔ & FTSE 20) η αναφορά σημείων στήριξης κάτω από τα τελευταία προπύργια άμυνας των 500 και 200 μονάδων αντίστοιχα χάνει την αξία της, καθώς η ιαχή των πωλητών “sell to zero” είναι διαπεραστική.

Βέβαια για κάποιους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές, που θέλουν να χαρακτηρίζονται ως κερδοσκοπικό χρήμα οι Αγορές -σύμφωνα με το Βαρώνο Ρότσιλντ- θα πρέπει να γίνονται όταν το “αίμα κυλάει στους δρόμους”, υπενθυμίζει ο κ. Μάνθος. H πίεση από μεριάς Ευρώπης αλλά και ΔΝΤ παραμένει και πλέον το Ελληνικό θέμα είναι πρώτο σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι εικασίες για έξοδο από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν υπάρξει Κυβέρνηση που να ακολουθήσει το μνημόνιο, πλέον, γίνονται ανοικτά με πολλούς οίκους να το θεωρούν και δεδομένο αλλά και να βγάζουν reports και με συγκεκριμένες ημερομηνίες, με την πίεση να γίνεται ασφυκτική και τους καταθετικούς λογαριασμούς να αδειάζουν μέρα με την μέρα κάτω από τον φόβο μιας εξόδου από το ευρώ.

Οι ξένοι μεγάλοι brokers, πλέον έχουν κόψει την πίστωση προς κάθε τι Ελληνικό με το ταμπλώ να ψυχορραγεί χωρίς λογική καθημερινά και με χαμηλούς όγκους.
 
Τα μάτια όλων είναι στις δημοσκοπήσεις, μιας και το τι θα γίνει στις εκλογές έχει να κάνει και με το μέλλον της οικονομίας σε ένα βαθμό.

Ότι και να γίνει οι πιστωτές μας φαίνεται να καλύπτουν το δανειακό μας κομμάτι όσο μένουμε στο πρόγραμμα, ενώ μην ξεχνάμε πως με βάση μικρότερη ύφεση από την υφιστάμενη έχουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως των 2 δισ με αυξητικούς ρυθμούς, κάτι που δεν μας επιτρέπει να επιβιώσουμε ειδικά με την ψυχολογία όχι μόνο εσωτερικά αλλά και από το εξωτερικό να είναι στο ναδίρ.

Οι ξένοι έτσι όπως είναι η Χώρα δεν πρόκειται να κάνουν επενδύσεις και ήδη καθημερινά αρκετές επενδύσεις εγκαταλείπουν αργά και σταθερά την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας αναγκάσει να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη με την κατάσταση να γίνει πολύ χειρότερη.

Ακόμα και αν όλα πάνε στο “normal” σενάριο είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Αγορών και κάτι τέτοιο θα χρειαστεί χρόνο. Φυσικά και οι δύο μεριές έχουν ευθύνες, μιας και το πρόγραμμα λιτότητας ήταν πολύ άγριο αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν το προηγούμενο διάστημα, για κομματικά συμφέροντα, μεγάλωσαν το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.

Το θέμα είναι πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να ζυγίσουν το τι μπορεί να προκαλέσει μία έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη πριν αποφασίσουν να μας τραβήξουν τελείως την πρίζα. Μέχρι στιγμής οι εκροές καλύπτονται από τον ELA, μιας και στην παρούσα φάση αν είχαμε ένα “banking run” είναι δεδομένο πως θα επηρέαζε κατά πολύ και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το θέμα είναι πως είναι αδύνατον να έχουμε “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο” μιας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο κόσμος επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, οι κεφαλαιοποιήσεις πλέον είναι σε επίπεδα που δεν αποτιμούνται καν (!) Ο Τραπεζικός κλάδος συνέχισε να κρατάει τα προσχήματα, μιας και ακόμα το σενάριο της μη Κρατικοποίησης έχει πιθανότητες και αυτό θα είναι και το κρίσιμο δεδομένο για το μέλλον τους. κύριες αντιστάσεις σε αντίδραση.
 
Eν κατακλείδι, το Χρηματιστήριό μας δεν θα θέλαμε να “Κυπριοποιηθεί” μιας και αν μας εγκαταλείψουν οι ξένοι, αν δουν πως η κατάσταση στην Χώρα δεν έχει περιθώρια ανάπτυξης, θα φτάσουμε σε μία κατάσταση οι τζίροι να πέσουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και ο χρόνος να κυλάει αργά και βασανιστικά εναντίον μας.

Παλιότερα λέγαμε πως αν οι ξένοι με τις θέσεις που έχουν θελήσουν να αποεπενδυθούν από την Ελληνική Αγορά, θα χρειαστεί να την πάνε στο “0”... και πλέον με την πολιτική κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και την οικονομία να ακολουθεί, κάτι τέτοιο παίρνει σάρκα και οστά... Έτσι λοιπόν φαντάζει αναγκαίο να υπάρξει μία αλλαγή εκ θεμελίων για να μπορέσουμε να δώσουμε στο σύστημα την ελπίδα για μία “νεκρανάσταση” τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τότε οι περισσότερες αντιδράσεις στο Χ.Α. θα είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και οι επόμενοι λίγοι μήνες θα δείξουν αν η εγχώρια Αγορά είναι ζωντανή ή έχει πέσει σε κόμμα με τον χρόνο να παίζει τον ρόλο του και όχι οι τιμές όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης, με σχετική βελτίωση του όγκου συναλλαγών.Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη διατηρώντας το premium στο 0,30%.

Καμία συμμετοχή από τα ξένα χαρτοφυλάκια.Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4494, τιμή εκκαθάρισης 188,75) κινήθηκαν μεταξύ 177 και 192 μονάδων.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (7040), Alpha Bank (12218), Πειραιώς (174), Κύπρου (668), ΔΕΗ (686), ΟΠΑΠ (1184), CPB (1732), ΟΤΕ (569), Coca-Cola (162), MIG (717).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 28/5 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (8821138 τεμ.), Εθνική (10066705 τεμ.), MIG (4788184 τεμ.), CPB (8315726 τεμ.), Alpha Bank (8545850 τεμ.), Πειραιώς (7355187 τεμ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v