Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μουδιασμένο» το ΧΑ, αναμονή στην Ευρώπη

«Παγωμάρα» στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη οριακά στις 700 μονάδες. Ξεχωρίζουν η Εθνική και δευτερευόντως ΔΕΗ, Coca Cola 3E. Σε αναμονή για την κρίσιμη 6η Μαΐου και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οριακά χαμηλότερα των 700 μονάδων ταλαιπωρείται ο Γενικός Δείκτης και λίγο κάτω από τις 270 μονάδες ο FTSE 20. Με ισχνή άνοδο, με ελάχιστες συναλλαγές και κυρίως την Εθνική Τράπεζα να κάνει την όποια διαφορά.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται ελαφρώς έως και 0,60%, με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τα 6,7 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 13:55.

Η Εθνική όντως κάνει τη διαφορά, ακόμα και σε αυτήν την τόσο ρηχή αγορά, σε ακόμα μία παγωμένη συνεδρίαση.

Η τιμή ενισχύεται έως 4,19% στο 1,74 ευρώ. Η Alpha Bank κυμαίνεται στο 1,08 ευρώ, με πολύ κρίσιμη τη στήριξη στο 1 ευρώ.

Μικρή ώθηση δίνεται στη μετοχή της Eurobank, προς το 0,614 ευρώ, με αφορμή και την ανακοίνωση της εξαγοράς της Polbank από τη Raiffeisen.

Στα αβαθή του 0,261 ευρώ ταλαιπωρείται η Πειραιώς, χωρίς σημαντική διαφοροποίηση οι λοιπές του τραπεζικού κλάδου.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές, η Τιτάν υποχωρεί στα 14,64 ευρώ, ο ΟΤΕ «γυρίζει» προς τα 2,43 ευρώ, ενώ ενισχύονται η ΔΕΗ στα 2,61 ευρώ κι η Coca Cola 3E στα 14,73 ευρώ.

Ανάλογες τάσεις και διακυμάνσεις σημειώνονταν πριν από λίγο στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εύλογη και στις ευρωπαϊκές αγορές η αναμονή λόγω της ερχόμενης Κυριακής και της κρίσιμης παράλληλης εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

Χωρίς σημαντικές πιέσεις το ευρώ, που κρατά το 1,3220 δολάριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v