Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντίσταση στις 700 μονάδες

Την αντίσταση των 700 μονάδων «παλεύει» το ΧΑ. Προσπάθεια αντίδρασης της ΕΤΕ πάνω από το 1,70 ευρώ, αγοραστές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ. Από 3 Μαΐου ξεκινούν με Τιτάν τα αποτελέσματα τριμήνου.

Αντίσταση αποδεικνύεται, προσώρας, η περιοχή των 700 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Νωρίτερα αντέδρασε έως τις 702,25 μονάδες, για να γυρίσει λίγο μετά τις 11:40 προς τις 696. Ανάλογη διακύμανση και για τον FTSE 20, με υψηλό ημέρας τις 270,14 μονάδες και χαμηλό τις 267,43.

Με την αξία των συναλλαγών μόλις να περνά τα 4,1 εκατ. ευρώ, μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά συνεδρίασης. Και με την Εθνική Τράπεζα να είναι η μόνη με αξία συναλλαγών πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Για την Εθνική, αλλά και για τις τράπεζες ευρύτερα, ενδιαφέρον είναι το θέμα των FT με την επαναβεβαίωση της πάγιας θέσης του διευθύνοντος συμβούλου πως οι όμιλοι πρέπει να μείνουν στον ιδιωτικό τομέα. Στο σχετικό θέμα του euro2day.gr, ο Απόστολος Ταμβακάκης αναφέρει και άλλα χρήσιμα γι' αυτήν την ευαίσθητη περίοδο.

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού για τη μετοχή της ΔΕΗ μετά την καταγραφή ιστορικού ελάχιστου στα 2,45 ευρώ, στις 27/4. Νωρίτερα η τιμή διαμορφωνόταν έως τα 2,62 ευρώ, σε μια κίνηση ανάλογη με αυτήν που είχε διαγράψει ο ΟΤΕ, μετά την τελευταία βύθισή του.

Η μετοχή του Οργανισμού αντιδρά έως τα 2,50 ευρώ, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα ενισχύονται Marfin Investment Group, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο.

Από μεθαύριο το Χ.Α. μπαίνει ουσιαστικά στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου, με την Τιτάν να ανοίγει τον χορό. Η μετοχή της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας υποχώρησε νωρίτερα έως τα 14,63 ευρώ, η δε χρηματιστηριακή αξία της διαμορφώνεται στο 1,13 δισ. ευρώ.

Στις 3 του μήνα η Τιτάν ανακοινώνει το τρίμηνό της. Ακολουθούν (στις 10 Μαΐου) η Τράπεζα Κύπρου, ο ΟΤΕ, η Coca Cola 3E και η Frigoglass.

Για τη μετοχή της Coca Cola, που υποχωρεί προς τα 14,45 ευρώ, η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση του outlook σε αρνητικό από σταθερό, διατηρώντας ωστόσο την αξιολόγηση «Α/Α-1».

Μέχρι τις 11:50 είχαν γίνει συναλλαγές 8.096 μετοχών αξίας 119.132 ευρώ.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ήπιες πτωτικές τάσεις, με τον CAC προς τις 3.250 μονάδες. Ελαφρώς υψηλότερα (έως τις 6.846 μονάδες) αντιδρούσε ο DAX.


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v