Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση με περιορισμένο τζίρο

Οι λιγοστές συναλλαγές αρκούν για να γυρίσει η Σοφοκλέους πάνω από τις 700 και ο Ftse 20 υψηλότερα των 270 μονάδων. Ισχυρότερη αντίδραση για MIG, ΤΤ, Πειραιώς, Alpha Bank. Πτώση για Κύπρου, Ελλάκτωρ.

Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών και λίγο υψηλότερα διαμορφώνονται οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πλησιάζοντας την κρίσιμη Κυριακή της 6ης Μαΐου και υπό τη σκιά των προσεκτικών κινήσεων της Fed.

Στο χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης επανήλθε σχετικά άνετα πάνω από τις 700 μονάδες και ο Ftse 20 υψηλότερα των 270 μονάδων. Στη δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια ανάσχεσης της διορθωτικής τάσης και του κινδύνου άμεσης κίνησης χαμηλότερα των πολύ κρίσιμων στηρίξεων των 680 και των 260 μονάδων αντίστοιχα για τους δύο βασικούς δείκτες.

Με λιγοστές συναλλαγές, που μόλις ξεπερνούσαν τα 2,7 εκατ. ευρώ στις 11.15 και τον συνολικό τζίρο της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank να υπερβαίνει μετά βίας το 1 εκατ. ευρώ.

Ρηχή η αγορά, με ισχνούς τζίρους, ακολουθεί την πλαγιοκαθοδική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων, με μέτριες συναλλαγές, και μπορεί να δώσει μια καθαρά τεχνικής μορφής κίνηση.

Μετά τα πρώτα 50΄ της συνεδρίασης, τρεις από τις μετοχές του Ftse 20 υποχωρούσαν, ενώ οι υπόλοιπες ενισχύονταν έως και 5,50%, με τη MIG να φτάνει το 0,287 ευρώ.

Έως το 1,75 ευρώ αντέδρασε πιο νωρίς η Εθνική, έως το 1,09 η Alpha Bank, με κέρδη Eurobank, Marfin Popular Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Προσπάθεια αντίδρασης από το χθεσινό νέο ιστορικό ελάχιστο των 2,52 ευρώ επιχειρείται στη ΔΕΗ. Για την πολύμηνη απαξία της Επιχείρησης έχουμε ανεβάσει και σήμερα σχετική αναφορά στον Εκηβόλο.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση λίγα πράγματα. Ξεχωρίζουν Ιντρακάτ, Creta Farm, Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον Ft Mid είναι η κατά 2,61% άνοδος της μετοχής του Fourlis στο 1,18 ευρώ, με συναλλαγές 13 τεμαχίων αξίας 15 ευρώ. Μόλις 6 τεμάχια αξίας 71 ευρώ για τη μετοχή του ΟΛΘ, μόλις 50 τεμ. αξίας 12 ευρώ για το Ιατρικό.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν υπό την… πυκνή νέφωση των κρατικών ομολόγων της Ισπανίας, της Γαλλίας και εσχάτως της Ολλανδίας. Αυτά τη στιγμή όπου η Fed αφήνει αμετάβλητα στο 0,00-0,25% τα επιτόκια του δολαρίου, όμως προλειαίνει το έδαφος για νέα χαλάρωση αν χρειαστεί. Άλλωστε, σε εύθετο χρόνο, ακολουθούν εκλογές και στις ΗΠΑ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v