Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διόρθωση στα αβαθή των 720 μονάδων

Πτώση καταγράφει η Σοφοκλέους, με τον 20άρη να κινείται οριακά χαμηλότερα των 280 μονάδων. Απώλειες για Alpha, Eurobank, Πειραιώς. Στα επίπεδα του 1,82 ευρώ η Εθνική. Κέρδη για ΔΕΗ. Μέτριος ο τζίρος.

Χαμηλότερα ξεκίνησε και με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση. Με κύριο χαρακτηριστικό και σήμερα την απουσία ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, γεγονός που αποτυπώνεται στον μέτριο τζίρο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

Ωστόσο, οι πωλήσεις, αν και λίγες, πιέζουν σημαντικά χαμηλότερα τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ διορθώνει η Εθνική Τράπεζα έως το 1,82 ευρώ.

Κατά 2,26% πιέζεται η μετοχή του ΟΤΕ προς τα 3,03 ευρώ, με συνέπεια την υποχώρηση του FTSE 20 οριακά χαμηλότερα των 280 μονάδων. Απώλειες 0,96% σημειώνονται για τον Γενικό Δείκτη, που χάνει οριακά τις 720 μονάδες καθώς χαμηλότερα πιέζονται και μη τραπεζικές δεικτοβαρείς μετοχές, κυρίως μάλιστα της .

Ωστόσο, ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 5,7 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 11.30, από τα οποία 1,5 εκατ. στην Alpha Bank και 1,1 εκατ. στην Εθνική Τράπεζα. Στην Τράπεζα Κύπρου πραγματοποιείται τζίρος 520.000 ευρώ και η τιμή αντιδρά προς το 0,473 υπερκαλύπτοντας τις συναλλαγές της Eurobank, η τιμή της οποίας πιέζεται κατά 4,27% έως το 0,673 ευρώ.

Από τον 20άρη ξεχωρίζουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ, η οποία νωρίτερα στα 2,85 ευρώ έγραψε νέα ιστορική χαμηλή τιμή ενδοσυνεδριακά, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, MIG, Τιτάν, Jumbo και Folli Follie.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με βάση τις συναλλαγές τους, χρήζουν αναφοράς μόνο οι μετοχές της Μέτκα, της Ιντραλότ, της Αττικής και της Trastor. Η τελευταία και λόγω του μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή και με ημερομηνία αποκοπής την αυριανή συνεδρίαση της 20ής Απριλίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v