ΧΑ: Δοκιμάζεται το ανοδικό σερί

Διορθώνουν έως τις 774 ο ΓΔ και έως τις 310 ο FTSE 20 λόγω της μερικής κατοχύρωσης θέσεων σε Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ αλλά και της πίεσης προς το 0,48 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου.

Συνεχίζει να βρίσκει τείχος στις 320 μονάδες ο 20άρης, καθώς βασικοί δείκτες και μετοχές διόρθωναν μέχρι πριν από λίγο.

Με τον FTSE 20 να κυμαίνεται από τις 314,4 έως τις 310,5 μονάδες, ενισχύοντας τη χθεσινή αναφορά του euro2day.

Από τις 780,6 έως τις 774,1 μονάδες κυμαίνεται η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ επιμέρους τίτλοι από άλλους κλάδους επιμένουν ανοδικά.

Ούτως ή άλλως, οι συναλλαγές παραμένουν μέτριες και δεν ξεπερνούν τα 6,5 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 11:05, από τα οποία 1,7 εκατ. ευρώ έχει αλλάξει χέρια στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Η μετοχή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ταλαιπωρείται διορθώνοντας έως 3,8%, προς το 0,48 ευρώ, με συναλλαγές που φτάνουν τα 3,6 εκατ. τεμάχια.

Μετά τα πρώτα 35-40 λεπτά συνεδρίασης, στην Τράπεζα Κύπρου είχε γίνει τζίρος μεγαλύτερος από ό,τι στην Εθνική αλλά και σε Alpha Bank, Eurobank ή ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Υψηλός τζίρος πραγματοποιείται και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και στη ΔΕΗ, με τη μετοχή του Οργανισμού να διορθώνει αμέσως μετά την προσέγγιση των 3,05 ευρώ. Ζητούμενη για τη μετοχή του ΟΤΕ η επιβεβαίωση των 3 ευρώ.

Από τα 3,91 ευρώ βγήκαν οι πρώτες πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, που εν συνεχεία υποχώρησε έως τα 3,79 ευρώ. Για τον ΟΠΑΠ πωλητές κι αγοραστές συμφωνούν στα 7,53-7,40 ευρώ και η τιμή σταθεροποιείται λίγο μετά τις 11:05.

Σταθεροί Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Jumbo. Έως τα 6,12 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Motor Oil.

Το αξιοσημείωτο είναι πως, παρά την ανακοίνωση για πρόσκληση πώλησης των ποσοστών του δημοσίου στον ΟΠΑΠ και στα Ελληνικά Πετρέλαια, στις δύο μετοχές δεν παρατηρείται καν η στοιχειώδης κινητικότητα.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, μέτριες οι συναλλαγές σε ΕΥΑΘ, Ιντρακάτ, Creta Farm, ενώ υποχωρούν Μέτκα, Ιντραλότ, MLS, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα.

Υψηλότερα έως 0,88% διαμορφώνονται βασικοί δείκτες και μετοχές στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επίσης, χωρίς σημαντικές ανακατατάξεις οι αγορές ομολόγων και συναλλάγματος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v