Παιχνίδι με τις τράπεζες και τα άλλα... χαρτιά

Με τράπεζες αλλά και με λοιπές δυνάμεις το ΧΑ δοκιμάζει τη διαδρομή προς τις 800 μονάδες. "Παλεύει" τις 320 ο 20άρης με υπεραπόδοση για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank αλλά και Μυτιληναίο, ΜΟΗ και ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Ανοδικά ξεκίνησε το Χ.Α., ενώ μέχρι την περιοχή των πρώτων αντιστάσεων συνέχισαν βασικοί δείκτες και μετοχές.

Σε μία χαμηλού κόστους διατήρηση της βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης, όπου ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η επιλεκτική διάχυση ενδιαφέροντος- ρευστότητας προς μία ομάδα 15-20 μετοχών πέραν των τραπεζικών και των... συνήθων υπόπτων.

Έως τις 788,8 μονάδες αντέδρασε αρχικά ο Γενικός Δείκτης, έως τις 319,9 ο FTSE-20, για να κινηθούν αργότερα σε νέες τοπικές κορυφές. Πιο ενδιαφέρουσα η προσπάθεια του 20άρη να υπερβεί τις 320 μονάδες - με αιχμή τις τράπεζες και μοχλό την Εθνική.

Χρήσιμες συνδρομές και βοήθειες και από μη τραπεζικούς τίτλους, ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση και το παιχνίδι που έχει ανοίξει σε επιμέρους μετοχές και τομείς.

Μέτριος μεν ο τζίρος (προσεγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ λίγο μετά τις 11:10), αλλά για ακόμα μία φορά στοχευμένος στις τρεις τραπεζικές μετοχές και σε τίτλους όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ αλλά και σε Μυτιληναίο, ΜΟΗ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ κ.ά.

Στο εύρος των 2,59-2,65 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Εθνικής, με ενθαρρυντική ένδειξη την προσπάθεια κίνησης πάνω από την τιμή των 2,60, αλλά με ουσιαστική αντίσταση πέριξ των 3 ευρώ.

Διατηρείται η μόχλευση σε Alpha, Eurobank, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και πρώτες αντιστάσεις στο 1,60 ευρώ για την Alpha και περίπου στο 1 ευρώ για τη Eurobank.

Ικανοποιητική η ανταπόκριση στις δύο ευχάριστες εκπλήξεις των ημερών (ΟΤΕ, ΔΕΗ), αν και σήμερα αγοραστές βγαίνουν έως τα 7,45 ευρώ του ΟΠΑΠ. Εάν σε αυτήν τη φάση ακολουθούσε και ο ΟΠΑΠ το σενάριο της υπέρβασης των 320 μονάδων, θα κέρδιζε περισσότερους πόντους. Προσώρας εστιάζουμε στην προσπάθεια βραχυπρόθεσμης μόχλευσης και σε επιμέρους μετοχές της μεγάλης αλλά και της μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης.

Έως τα 3,05 ευρώ αντέδρασε ο Μυτιληναίος (στα 6,90 ευρώ η Μέτκα), ο οποίος ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Μαρτίου, ενώ έως τα 6,03 ευρώ έφθασε νωρίτερα η Motor Oil.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μετοχές των Ιντραλότ, ΓΕΚ Τέρνα (με συναλλαγές και πακέτα 1.888.221 τεμαχίων-αξίας 1,2 εκατ. ευρώ), Χαλκόρ και Σωληνουργείων.

Περίπου την ίδια, ώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούσαν (μάλλον) ήπιες πτωτικές τάσεις, ενώ το ευρώ παρέμενε χαμηλότερα του 1,32 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v