Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια αποκόμιση κερδών

Αργά, αλλά σταθερά διολισθαίνει προς τις 2.600 μονάδες ο Γ.Δ., τη στιγμή που για τον FTSE-20 εμφανίζονται ”πωλητές” προς τις 1.425 μονάδες, περίπου δηλαδή 10 χαμηλότερα από το τρέχον επίπεδο. Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση κυλά η συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο παραπλανητική χαρακτηρίζεται η αρχική αντίδραση προς τις 2.623,4 μονάδες παρά υποδηλωτική μίας άμεσης αντίδρασης.

Πιθανό θεωρείται μετά τη διολίσθηση προς τις 2.600 μονάδες να επιχειρηθεί η σταθεροποίηση του Γ.Δ. πέριξ της συγκεκριμένης περιοχής.

Για τον FTSE-20, λόγω της λήξης των Συμβολαίων, θα πρέπει να θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο αργής διόρθωσης προς τις 1.425 μονάδες, σε δεύτερη φάση.

Αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πιθανό, λόγω των πιέσεων που ασκούνται στις μετοχές των Alpha, Πειραιώς, αλλά και σε άλλους τίτλους του FTSE-20, όπως οι Τιτάν, Eurobank, Cosmote, Coca Cola.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται μεταξύ 23,1-23,3 ευρώ, με ορισμένους αναλυτές να θεωρούν πως η τιμή μπορεί να πιεστεί λίγο χαμηλότερα προς τα 22,9 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως από τον FTSE-20 μόλις 3 μετοχών (Αγροτική, Γερμανός και Εμπορική) η τιμή ενισχύεται.

Ιδιαίτερα ασθενής είναι η τάση και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς μόνο για Χαλκόρ, Τέρνα, ΟΛΠ, Ιατρικό Αθηνών και Δέλτα Συμμετοχών, από τις μετοχές του ΜΚ-40, καταγράφεται μικρή άνοδος, με περιορισμένη, όμως, εμπορευσιμότητα.

Με βάση και τις συναλλαγές της πρώτης ώρας επιβεβαιώνεται η απροθυμία των επενδυτών να κινηθούν, είτε σε αγορές είτε σε περισσότερες πωλήσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ήπιων τόνων διόρθωση και σταθεροποίηση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v