Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσοχή στις ακρότητες

Σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών το ζητούμενο για την αγορά είναι η σταθεροποίησή της, η απρόσκοπτη κατοχύρωση κερδών και η χωρίς ακραίες διακυμάνσεις κίνηση των παραγώγων, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η σειρά μηνός Νοεμβρίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η λήξη των Συμβολαίων, σειράς Νοεμβρίου, την Παρασκευή, η προσπάθεια για κατοχύρωση, κυρίως βραχυπρόθεσμων κερδών, και τα αποτελέσματα 9μήνου συνηγορούν υπέρ του σταθεροποιητικού ενδεχόμενου για τη Σοφοκλέους.

Από τη χθεσινή αναφορά μας επιμένουμε πως προέχει μέχρι και την Παρασκευή η διασφάλιση ενός εύρους διακύμανσης κοντά στα υψηλά της αγοράς, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως ο Δείκτης θα μπορούσε να κινηθεί άμεσα μεταξύ των 2.575-2.585–2.635 μονάδων.

Αυτό θα οδηγούσε και σε εξισορρόπηση των όποιων πιέσεων ασκούνται στον FTSE-20, όπου βραχυπρόθεσμα διαμορφώνεται αντίρροπη αντίδραση από μετοχές που υστερούσαν μέχρι πρότινος.

Όμως, οι Σίγμα και Proton Securities αναφέρονται στην αύξηση της στάθμισης της Εθνικής Τράπεζας στους δείκτες MSCI, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Eurocorp, ενώ η Εγνατία Finance θεωρεί πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα παραμείνει επιλεκτικό οδηγώντας του βασικούς δείκτες σε υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών.

Η, και λόγω κεφαλαιοποίησης, μετοχή-”σηματωρός” των ημερών, αυτή της Εθνικής, μετά και τη χθεσινή μικρή πίεση προς το κλείσιμο (23,26 ευρώ), εκτιμάται πως θα κυμανθεί άμεσα μεταξύ των 22,9 – 23,6 ευρώ.

Όσον αφορά, όμως, στον όμιλο, θα πρέπει να δοθεί σημασία στην ανάληψη και της προεδρίας του Δ.Σ. της Αστήρ Παλλάς από τον Τάκη Αράπογλου.

Σε Ηρακλή και Αστέρα οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σε ό,τι αφορά την Alpha (με 2,34% η υπεραπόδοση έναντι του Δείκτη) θα πρέπει να προσεχθούν δύο επιμέρους λεπτομέρειες:

Το ποσοστό (0,89%) που κατέχει η ΔΕΚΑ και ρευστοποιείται (κατά πώς φαίνεται σε υψηλότερη τιμή) και οι τιμές-στόχοι που δίνονται από τους διεθνείς οίκους.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να δοθεί σημασία στη βελτίωση μεγεθών των Μινωικών Γραμμών, Blue Star Ferries και Πετζετάκις, αλλά και στις μετοχές των Ερμής, Τέρνα, ΓΕΚ, Εθνικής Ακινήτων, Εθνικής Ασφαλιστικής, Φοίνιξ κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v