Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεπικοινωνίες στο τιμόνι

Οι ισχυροί παίχτες είναι παρόντες, όπως επιβεβαιώνεται στην περίπτωση των Cosmote, OTE, Εθνικής, ΟΠΑΠ, από σήμερα της ΔΕΗ, αλλά κυρίως της Alpha. Παραμένει ενισχυμένη η εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με σταθερά βήματα, απόλυτα εναρμονισμένα με την τεχνική προσέγγιση, αντιδρά η αγορά.

Στο εύρος των 2.625-2.630 μονάδων κινείται ο Γ.Δ., με συναλλαγές περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ στον FTSE-20 η τάση διαμορφώνεται μέχρι τις 1.450 μονάδες.

Η αυξημένη εμπορευσιμότητα μετοχών όπως ΟΠΑΠ, Cosmote, ΔΕΗ και δευτερευόντως ΟΤΕ, Motor Oil, Eθνική, Βιοχάλκο, Intracom και Αγροτική, επιβεβαιώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον ισχυρών παιχτών.

Αφήνουμε τελευταία την περίπτωση της Alpha, καθώς για τη μετοχή διαμορφώνεται συγκριτικά τιμή υψηλότερα (προς τα 24,5 ευρώ), σε σχέση με τις Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Η εικόνα που επικρατεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση συμβάλλει στη συντήρηση (με ηπιότερο ρυθμό) της ανοδική τάσης για συγκεκριμένες μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Διαπιστώνεται πως μετά την Τέρνα και τη ΓΕΚ αντιδρά σήμερα προς τα 3,56 ευρώ η μετοχή της Ερμής με συναλλαγές περισσότερες των 55.000 τεμαχίων.

Η εκ των ων ουκ άνευ διαδικασία απεγκλωβισμού της Εθνικής από τον Ηρακλή ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας, καθώς με κέρδη 4,8% ενισχύεται προς τα 9 ευρώ.

Εύλογα οι μετοχές των Ηρακλή, Αστήρ, Εθνικής Ακινήτων και Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμένουν στο προσκήνιο για όσο διαρκεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου του ομίλου.

Με αυξημένες συναλλαγές αντιδρά προς τα 2 ευρώ η μετοχή της Hitech, προς τα 1,51 ευρώ το Ιατρικό Αθηνών, ΑΕΓΕΚ προς τα 0,74, Υγεία προς τα 1,50, αλλά και των Alumil, ΑΣΚΟ, Αστήρ Παλλάς, Διεκάτ, Alpha Γκρίσιν, Τηλέτυπος, Κορασίδης, Τέρνα, Frigoglass και άλλων 38 μετοχών των οποίων το ποσοστό μεταβολής διαμορφώνεται υψηλότερα του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v