Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ, 3Ε, Τιτάνας αποτρέπουν τα χειρότερα

Φλερτάρει με το θετικό πρόσημο ο ΓΔ του ΧΑ, έχοντας σημαντικές βοήθειες από ΟΠΑΠ, Coca Cola, Τιτάνα. Στο απόλυτο κόκκινο το τραπεζικό ταμπλό. Πτώση πέριξ του 10% για ΤΤ, Πειραιώς.   

Παρά την εμμονή των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών σε αρνητικό πρόσημο, και μάλιστα με σταδιακά επιδεινούμενη εικόνα, κάτι που ισχύει και για το εγχώριο τραπεζικό ταμπλό, ο Γ.Δ. στο ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται μία ανάσα πριν να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, λόγω των θετικών πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει ο ΟΠΑΠ, η Coca Cola και ο Τιτάνας και σε δεύτερο λόγο η Jumbo, η FF Group, η MOH, η ΔΕΗ και η Βιοχάλκο.

Έτσι, λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης, ο Γ.Δ. βρίσκεται οριακά υψηλότερα των 810 μονάδων, με μικρή πτώση 0,12%, ενώ αντίθετα ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει συντριπτικές απώλειες που ξεπερνούν το 6%.

Εννοείται ότι για το υπόλοιπο της μέρας το στοίχημα για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά είναι αν θα μπορέσει να απεξαρτηθεί από τον τραπεζοκεντρικό της χαρακτήρα και να απεγκλωβιστεί από το σκληρό τραπεζικό trading που την ταλαιπωρεί εδώ και πολλούς μήνες.

Μέχρι στιγμής, η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών δείχνει διαθέσεις μικρής βελτίωσης και διαμορφώνεται στο 1 προς 2, παρά το γεγονός ότι δεκάδες τίτλοι επιμένουν να μη δικαιολογούν την παρουσία τους στο χρηματιστηριακό ταμπλό, τουλάχιστον όσον αφορά στη συναλλακτική δραστηριότητα.

Σε αντίθεση με τους τραπεζικούς τίτλους, που όλοι ανεξαιρέτως κινούνται στο κόκκινο, από τον υπόλοιπο 20άρη πιέζονται μόνο τα ΕΛΠΕ και ο ΟΤΕ.

Ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος.

Εννοείται ότι ξεχωρίζει το 5% του ΟΠΑΠ, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων σημειώνουν μέχρι στιγμής η Coca Cola, ο Τιτάνας, αλλά και η Jumbo.

Με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται η ΜΟΗ και η FF Group.

Σε περίπτωση νεότερης υποτροπής του κλίματος, ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 800 μονάδων και σε ακραία περίπτωση άνω των 780 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v