Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά η αντίδραση στη Σοφοκλέους

Σε ανοδική τροχιά επιστρέφει ο ΓΔ, με την αρωγή και των διεθνών αγορών. Κέρδη 6,8% για Πειραιώς, 4% για ΕΤΕ. Υπεραποδίδουν Alpha Bank, Mυτιληναίος, Βιοχάλκο, πιέζονται ΤΤ, Τιτάν, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Χαμηλότερα διαμορφώνονταν πριν από λίγο βασικοί δείκτες και αρκετές μετοχές, καθώς οι πωλητές επανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού σταδιακά μετά τις 13:45.

Ο Γ.Δ. υποχωρεί έως τις 781, ο FTSE-20 έως τις 318 μονάδες, τη στιγμή που η ανοδική αντίδραση στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένει ισχυρή.

Οι πιέσεις συνεχίζονται κυρίως σε τραπεζικές μετοχές (Τ.Τ., Eurobank) αλλά και σε μετοχές εταιριών όπως Τιτάν, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Η αξία των συναλλαγών μόλις που ξεπερνά τα 24 εκατ. ευρώ -λίγο μετά τις 14:10-, από τα οποία τα 6,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, τα 3,1 στον ΟΠΑΠ και το 1,9 στην Alpha Bank.

Προσπάθεια αντίδρασης επιχειρείται και σε Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Folli Follie.

Ωστόσο, η μετοχή που αντιδρά από τις τράπεζες και στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τον FTSE-20 είναι η Alpha Bank. Με αυξημένες συναλλαγές 1,5 εκατ. τεμαχίων ενισχύεται κατά 2,5% στο 1,22 ευρώ.

Σχεδόν την ίδια ώρα, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 3,9%, οριακά πάνω από τις 5.550, και κατά περίπου 4% ο CAC στην περιοχή των 2.955 μονάδων.

Υψηλότερες τιμές για το πετρέλαιο στα 82,20 δολ., για τον χρυσό στα 1.664,60 δολ. και οριακά πάνω από το 1,35 δολ. κινείται το ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v