Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν (!)

Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η προσπάθεια του ΓΔ να υπερκεράσει το ψυχολογικό εμπόδιο των 1300 μονάδων και να σταθεροποιηθεί ψηλότερα από αυτό. Πτώση για ΑΤΕ (15,63%), Εθνική (4,55%). Κέρδη για 3Ε, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ.

Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να υπερκεράσει το ψυχολογικό εμπόδιο των 1300 μονάδων και να σταθεροποιηθεί ψηλότερα από αυτό.

Κάθε προσπάθεια ανοδικής διαφυγής αποδεικνύεται βραχύβια και δημιουργεί νέους εγκλωβισμούς ακόμα και αν ο Δείκτης του Χ.Α. βρίσκεται σε χαμηλά 14ετίας και πλέον.

Δυστυχώς, αν και ο Τραπεζικός κλάδος αποσπά επί καθημερινής βάσεως την μερίδα του λέοντος στις συναλλαγές, συνεχίζει να αποτελεί τη πλέον σοβαρή τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάδυσης του Δείκτη και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι βραχυπρόθεσμα αν δεν υπάρξει ο θετικός καταλύτης που θα αναστρέψει κλίμα και διαθέσεις.

Βραχύβια αποδείχθηκε και προσπάθεια “αναρχοαυτόνομης” κίνησης που ξεκίνησε χθες σε αξιοπρόσεκτο αριθμό τίτλων μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Ο αριθμός των ημερήσιων πρωταγωνιστών σήμερα μειώθηκε δραστικότατα, ψαλιδίζοντας τις όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν χθες για προσπάθεια καλυτέρευσης των αποτιμήσεων.

Μόλις δύο τίτλοι κατόρθωσαν να συνδυάσουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και πιο συγκεκριμένα οι Lavipharm και Παρνασσός, ενώ αντίθετα “άδειασαν” άτσαλα κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των προηγούμενων ημερών όπως οι Axon και Euromedica, αλλά και Forthnet, Αγροτική, θυγατρικές Βιοχάλκο κ.λ.π.

Προσπάθεια αξιοπρεπούς εμφάνισης, από το ταμπλό του 20αρη, για Μυτιληναίο (υπέκυψε προς το τέλος), Τιτάνα (οι δημοπρασίες τον έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας), Coca-Cola (μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας), Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα, ΟΠΑΠ, Ελ. Πετρέλαια και Jumbo.

Απόλυτη απογοήτευση από την εικόνα του Τραπεζικού ταμπλό.

Μόλις δύο συνεδριάσεις πριν και πιο συγκεκριμένα στις 4/7 ο τίτλος της Εθνικής ενδοσυνεδριακά “έβλεπε” τα 5,30 ευρώ και “χωρίς να το καταλάβει” επέστρεψε σημαντικά χαμηλότερα και από το ψυχολογικό όριο των 5,00 ευρώ, εξαντλώντας και τα ακραία σενάρια διόρθωσης που λογικά θα έπρεπε να εκτονωθούν στην περιοχή των 4,80 ευρώ.

Μία από τα ίδια και για την Alpha Bank, καθώς η όποια διόρθωση δεν πρέπει να την φέρει χαμηλότερα των 3,30 ευρώ, για να μην έχουμε επιστροφή στα σενάρια τρόμου.

Ανησυχητικά μηνύματα και από την τεχνική εικόνα του FTSE που βρέθηκε σημαντικά χαμηλότερα των 579 μονάδων ενεργοποιώντας κινήσεις “stop loss” από τα γρήγορα χαρτοφυλάκια που επιμένουν να κινούνται με “πλοηγό” τις τεχνικές ενδείξεις.

Και ενώ όλα αυτά και άλλα περισσότερα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την απογοητευμένη Αγορά του Χ.Α., στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζονται οι “ασκήσεις επί χάρτου” και οι “εκθέσεις ιδεών” με θέμα την κρίση χρέους και τους περισσότερους Ηγέτες να διαγκωνίζονται για το ποιος θα διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες το “βραβείο της αναποφασιστικότητας”.

Καθίσταται περισσότερο και από πασιφανές, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πιστεύει στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις αποκρατικοποιήσεις που δεσμεύεται και υπογράφει και η πλειονότητα των Ευρωπαίων Ηγετών δεν πιστεύει στην σωτηρία της Ελλάδας (!)
Ασφαλώς από τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας, η νέα κίνηση των οίκων αξιολόγησης, με “θύμα” αυτή την φορά την Πορτογαλία.

Πιο συγκεκριμένα, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά 4 βαθμίδες, σε "Baa1" από "Βa2" προηγουμένως, προχώρησε η Moody's, διατηρώντας τη Χώρα στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης (negative outlook). Η Moody's υποβάθμισε τη Χώρα σε "junk", σημειώνοντας ότι αυξάνεται το ρίσκο να χρειαστεί δεύτερο πακέτο βοήθειας πριν καταφέρει να βγει στις Αγορές.

Επίσης, "περιορισμένες" χαρακτηρίζει η Moody's τις επιπτώσεις των “stress tests” για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες προβλέποντας ότι από τους 91 Οργανισμούς που μετέχουν στην διαδικασία των “stress tests”, οι 26 ενδεχομένως να αποτύχουν και να χρειαστούν έκτακτη εξωτερική βοήθεια. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης πάντως, επισημαίνει ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς οι Τράπεζες αυτές εκτιμάται ότι θα είναι εκείνες που ήδη έχουν χαμηλή αξιολόγηση ή δεν καλύπτονται από την Moody’s.

Η νέα υποβάθμιση από την Moody’s πυροδότησε εντυπωσιακή κινητικότητα στις Αγορές ομολόγων, στέλνοντας τα Πορτογαλικά spreads και CDS σε νέα ιστορικά υψηλά.

Άλμα και για τα Ελληνικά spreads και CDS με αποτέλεσμα το spread στο Ελληνικό 10ετές να ξεπερνά τις 1370 μονάδες βάσης, στο 2ετές τις 2635 και το CDS 5ετίας τις 2050 μ.β.

Μάλιστα η πρώτη πεντάδα στα CDS 5ετίας διαμορφώθηκε ως εξής: Ελλάδα (2058), Βενεζουέλα (963), Πορτογαλία (873), Ιρλανδία (793) και Αργεντινή (588).

Θορυβημένοι και οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές, σπεύδουν να επισημάνουν, ότι ενώ στην Ουάσινγκτον διαφωνούν για το ύψος του χρέους, στις Βρυξέλλες κοιτάζουν την άβυσσο του χρέους - επί της ουσίας το πρόβλημα είναι το ίδιο, αφού οι δύο όχθες του Ατλαντικού βρίσκονται στο ίδιο σκάφος που βυθίζεται…

Την ώρα, λοιπόν, που το σκάφος, σύμφωνα με τους Financial Times, βουλιάζει υπό το βάρος των χρεών, Πολιτικοί, Τραπεζίτες και οίκοι αξιολόγησης δημιουργούν την εικόνα μιας Βαβέλ, όπου κανείς δεν καταλαβαίνει κανέναν. Ή έστω κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Οι προσπάθειες της Ευρωζώνης για ουσιαστική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα υπονομεύονται από την στρατηγική που ακολούθησαν το τελευταίο διάστημα οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες μειώνοντας την έκθεσή τους σε βραχυπρόθεσμους Ελληνικούς τίτλους.

”Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι Τράπεζες πιθανότατα ρευστοποίησαν βραχυπρόθεσμους Ελληνικούς τίτλους γιατί διαπραγματεύονται με μικρότερο discount στην ονομαστική αξία από ότι οι μακροπρόθεσμοι τίτλοι” αναφέρει η WSJ και συμπληρώνει: “Εν τω μεταξύ, hedge fund και άλλοι επενδυτές, οι οποίοι πιθανότατα αγόρασαν αυτούς τους τίτλους, είναι μάλλον απίθανο να πεισθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετακύλησης των ομολόγων που προτείνουν οι Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης”.

Αλλά και από το εσωτερικό τα μηνύματα παραμένουν αρνητικά, καθώς συνεχίστηκαν οι εκροές καταθέσεων από τις Ελληνικές Τράπεζες και το Μάιο, οπότε και μειώθηκαν κατά 4,9 δισ ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 191,9 δισ ευρώ έναντι 196,8 δισ ευρώ στα τέλη Απριλίου, ενώ οι συνολικές απώλειες καταθέσεων που έχουν υποστεί οι Τράπεζες από την αρχή του έτους ανέρχονται στα 17,8 δισ. ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα περίπου 30 δισ. ευρώ που “χάθηκαν” πέρυσι.

Οι εξελίξεις στην πιστωτική Αγορά θα πιέσουν το επιτοκιακό περιθώρια κατά το β’ και γ’ τρίμηνο λόγω των ανταγωνιστικότερων επιτοκίων καταθέσεων που προσφέρονται από τις Τράπεζες για την μείωση των εκροών.

Μείωση των εκροών που δεν αναμένεται να σταματήσει, καθώς τα λεφτά που φεύγουν κατά τους τελευταίους μήνες από τις Τράπεζες αφορούν κατά κύριο λόγο αναλήψεις μετρητών από πολίτες που βγήκαν στην ανεργία και κάποιους λίγους επιχειρηματίες που επιλέγουν με προσωπικό κόστος να συνεχίζουν να διατηρούν “εν ζωή” την Επιχείρησή τους. Και αυτό το φαινόμενο δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα προχώρησε σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Τα επιτόκια της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη ανέρχονται πλέον στο 6,56%.
Ανηφορική διαδρομή και για το Euribor 3μηνου που έφθασε στο 1,569%, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που “ποντάρουν” στην αυριανή άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Συγκρατημένη υποχώρηση στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, όμως αξίζει υποσημείωσης ότι ο DAX δείχνει διαθέσεις επιστροφής χαμηλότερα των 7400 μονάδων και αν αυτό επιβεβαιωθεί με “φίλτρο” τριών συνεδριάσεων, δεν αποκλείεται να ξαναμπούν σε δοκιμασία οι 7250 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., θα μπορούσε να σημειωθεί σαν αρνητική ένδειξη το γεγονός ότι η σημερινή σημαντική υποχώρηση συνοδεύτηκε από αξιοπρόσεκτη αύξηση του τζίρου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση.

Σχετική απαισιοδοξία και στην Αγορά Παραγώγων, όπου τα Σ.Μ.Ε. του FTSE σημείωσαν σαφώς μεγαλύτερες απώλειες από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη Αγορά.

Μόλις τέσσερις τίτλοι διασώθηκαν με θετικό πρόσημο στα ταμπλό του 20αρη και μάλιστα με κέρδη μεγαλύτερα του 1% και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια και Coca-Cola, ενώ αμετάβλητος τερμάτισε την συνεδρίαση ο τίτλος του ΟΠΑΠ.

Αντίθετα συνέχισε να “ξεφουσκώνει” θεαματικά η Αγροτική (-15,63%), ενώ ακολούθησαν με απώλειες μεγαλύτερες του 4% οι Εθνική, Alpha Bank, MIG και του 3% οι Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο, ΟΤΕ, Eurobank, MPB. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1259,3 μονάδες (16.40) και έκλεισε τελικά στις 1265,78 με απώλειες 1,75%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 78 εκατ. από τα οποία τα 1,7 αφορούσαν “πακέτα”.

Επιστροφή στο δράμα, όσον αφορά την τελική εικόνα με 34 ανοδικές μετοχές έναντι 98 πτωτικών και 34 τίτλοι “πρόλαβαν” να κλείσουν με απώλειες από 4 έως 17,65%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Προβληματισμένος για την σημερινή εικόνα της Αγοράς, αλλά συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ), που προσπαθεί να ανιχνεύσει τις διαγραμματικές διαθέσεις των Γενικού Δείκτη, Τραπεζικού, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ:

Μετά τη δημιουργία μιας mini βάσης στήριξης πέριξ των 1205 μονάδων ο Γενικός Δείκτης έδειξε διαθέσεις αποστασιοποίησης από το μέχρι πρότινος αρνητικό momentum βάζοντας ως αρχικό στόχο την ανοδική διάσπαση των 1300 μονάδων.

Σημείο κλειδί για την περαιτέρω πορεία είναι η διατήρηση ή μη του δείκτη πάνω από το σημαντικό Exponential κινητό μέσο των 21 ημερών (1268). Έτσι ένα πιθανό “πάτημα” του Δείκτη στον εν λόγω κινητό θα βάλει τα θεμέλια για μια ανοδική εκτόνωση πάνω από την αντίσταση των 1350 μονάδων ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ το σενάριο μιας καλοκαιρινής κερδοφόρας κίνησης.

Συνήγοροι στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας κίνησης είναι οι περισσότεροι τεχνικοί δείκτες καθώς παρουσιάζουν έντονα σημάδια πίεσης μετά τις συνεχόμενες ανοδικές αποκλίσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανολοκλήρωτη εμφάνιση ενός σχηματισμού “κούπας με χερούλι” με το χείλος να εντοπίζεται στις 1300 μονάδες.

Επιβεβαιωμένη διαφυγή του Δείκτη πάνω από το χείλος θα δώσει το βάθος της κούπας προσθέτοντας έτσι 100 τουλάχιστον ανοδικούς πόντους (1414 μον).

Καζάνι που βράζει” θυμίζει η διαγραμματική ανάλυση του Τραπεζικού δείκτη προϊδεάζοντας μας για την εκδήλωση σημαντικών εξελίξεων. Ήδη το πρώτο “trigger signal” θα το λάβουμε από τη διάσπαση του Fibo απλού κινητού μέσου των 34 ημερών στις 956 μονάδες.

Το δεύτερο ανοδικό σήμα θα το λάβουμε με την ανοδική διαφυγή του δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, γεγονός, όπου εάν επιτευχθεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ωθήσει το δείκτη μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1118 με 1167 μονάδων, βάζοντας έτσι το πρώτο “λιθαράκι” αλλαγής της υπάρχουσας βραχυχρόνιας πλαγιοκαθοδικής τάσης.

Φυσικά η ουσιαστική μεταστροφή της τάσης θα προκληθεί πολύ υψηλότερα στην περιοχή των 1251 με 1300 μονάδων, επίπεδο από όπου διέρχεται ο μακροπρόθεσμος απλός κινητός μέσος των 200 ημερών. Ισχυρότατες απώλειες έχει υποστεί από τις αρχές Απριλίου (16,97 €) η μετοχή του ΟΠΑΠ χάνοντας στη πορεία με “gap down” και τη μεσομακροπρόθεσμη στήριξη, που παρείχε η γραμμή, στα 13,71 ευρώ.

Η διάσπαση της σημαντικής αυτής γραμμής αύξησε την ορμή της πτώσης βάζοντας τη τιμή της μετοχής σε ένα έντονο σπιράλ καθόδου. Η κίνηση αυτή φαίνεται να βρήκε στήριξη στο όριο των 10,00 ευρώ, περιοχή, όπου είχε αποτυπωθεί και το χαμηλό του 2010, ενώ ιδιαίτερα θετικό είναι και το μέχρι τώρα σχηματιζόμενο εβδομαδιαίο “Hammer”, όπου εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς θα θέσει ως πρώτο στόχο την εισχώρηση της τιμής του ΟΠΑΠ πάνω από την αντίσταση των 11,00 ευρώ.

Διαγραμματικά στην περίπτωση, που η μετοχή δε “σπάσει” καθοδικά στις επόμενες συνεδριάσεις τα 10,00 ευρώ, θα πρέπει να αναμένουμε την εκδήλωση μιας retracement ανοδικής κίνησης έως το πρώτο Fibonacci τόξο της μεγάλης πτωτικής κίνησης (16.97€ v 10€), στα 12,30 ευρώ περίπου.

Η καθοδική σύγκρουση της μετοχής της ΔΕΗ με το “σκόπελο” στήριξης των 9,06 με 8,66 ευρώ έχει δημιουργήσει αντίρροπες δυνάμεις σπρώχνοντας ανοδικά τη τιμή της προς την αντίσταση των 10,03.

Η περιοχή αυτή εάν τμηθεί ανοδικά αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών έχει τα κατάλληλα εχέγγυα για να “τινάξει” άμεσα τη τιμή της μετοχής προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 10,80 ευρώ, σημείο, όπου είχε παίξει άκρως καθοριστικό ρόλο σε όλη την περίοδο του 2010 σχηματίζοντας τους τρεις ισχυρούς πυθμένες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει στις επόμενες συνεδριάσεις και η υφαρπαγή ή όχι του μερίσματος των 0,79 ευρώ, καθώς εάν αφαιρεθεί ολοκληρωτικά από το ταμπλό (χωρίς διαθέσεις αντίδρασης) θα επιφέρει βραχυχρόνιους διαγραμματικούς κραδασμούς. Η κεφαλαιοποίηση πάντως της εταιρείας σε συνδυασμό με τις επερχόμενες ριζικές αλλαγές στην επόμενη διετία δημιουργούν ένα άκρως ανοδικό κοκτέιλ για όποιον θελήσει να πάρει θέση αγοραστή στις παρούσες τιμές.

Η υποβάθμιση της Πορτογαλικής οικονομίας κατά 4 βαθμίδες από τον πιστοληπτικό οίκο Moody’s διατήρησε τις πτωτικές τάσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με την κωλυσιεργία των Ευρωπαίων Αξιωματούχων να βρουν οριστική λύση στο οικονομικό πρόβλημα συνέτειναν στην αύξηση της επιφυλακτικότητας της επενδυτικής κοινότητας αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις Χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία), επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, σε καθοδικό κανάλι βρέθηκε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση με τις μεγαλύτερες πιέσεις να παρατηρούνται στους τίτλους του Τραπεζικού κλάδου και κυρίως σε εκείνους της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Στο τεχνικό κομμάτι, ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση διέσπασε και τη στήριξη του κινητού μέσου των 30 ημερών (1270 μονάδες), περιοχή την οποία παρ’ όλα αυτά απαιτείται να διακρατήσει προκειμένου να παραμείνει σε ισχύ το ανοδικό σενάριο.

Σε αντίθετη περίπτωση η επόμενη στήριξη τοποθετείται στις 1250 μονάδες, εκτιμά ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Πιέσεων συνέχεια που συνδυάστηκε με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Σαφώς χειρότερη εικόνα για το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, με αποτέλεσμα ο πρώτος μήνας να γυρίσει σε υποτίμηση 0,40%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9340, τιμή εκκαθάρισης 565,77) κινήθηκαν μεταξύ 562 και 581,75 μονάδων. Επιλεκτικές αγορές από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 σκαρφάλωσε στο 53%, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 2107 δικαιώματα (848 δικαιώματα αγοράς και 1259 δικαιώματα πώλησης).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (200000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (6811), Alpha Bank (2703), Πειραιώς (4124), Eurobank (2790), ΟΤΕ (167), Αγροτική (5318), ΟΠΑΠ (120), Ταχ. Ταμιευτήριο (208), ΔΕΗ (132), Μυτιληναίο (110), Κύπρου (654), MPB (100), MIG (549), ΓΕΚ (195), Ελλάκτωρα (157).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 6/7 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (605000 τεμ.), Eurobank (50000 τεμ.), ΟΤΕ (149369 τεμ.), Πειραιώς (429261 τεμ.). Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων, σε Πειραιώς (200000 τεμ.), Εθνική (205000 τεμ.), Τιτάνα (33000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8148034 τεμ.), Eurobank (18490116 τεμ.), Εθνική (8763668 τεμ.), Πειραιώς (13534471 τεμ.), ΟΤΕ (6223589 τεμ.), MIG (4871818 τεμ.), MPB (5754867 τεμ.).

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/509/15.05.09, η διαχειρίστρια εταιρεία MARSHALL WACE LLP γνωστοποιεί ότι την 05/07/2011 κατείχε καθαρή ανοικτή θέση μεγαλύτερη του 0,10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Επενδυτής: Marshall Wace LLP. Εκδότης: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. Αριθμός μετοχών (05/07/2011): -1.061.945. % ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου (05/07/2011): -0,111%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v