Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχες για τις 1.300 με τράπεζες και ΔΕΗ

Οι πρώτες αψιμαχίες του Γ.Δ. με το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων, έφεραν τον πρώτο να υποχωρεί σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα. Σημαντικές βοήθειες από τράπεζες, ΔΕΗ, επιφυλακτικότερη η εικόνα από τη μέση και χαμηλότερα.

Συνεχίζει ανοδικά ο Γ.Δ. έστω και αν δείχνει διαθέσεις σχετικής υποχώρησης, από το μέχρι στιγμής υψηλό των 1.306,02 μονάδων.

Μάλιστα, λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, μία πλαγιο-καθοδική κίνηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:20 φέρνει τον δείκτη χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων και πιο συγκεκριμένα στις 1.295,93 μονάδες με κέρδη 1,32% ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 55 εκατ., από τα οποία τα 5,7 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Η πρώτη κόντρα με το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων κράτησε περισσότερο από 2 ώρες και δεν αποκλείεται στη συνέχεια ο δείκτης να κινηθεί εκ νέου σε υψηλότερα επίπεδα, αφού οι περισσότερο δεικτοβαρείς τίτλοι μέχρι αυτήν την ώρα σημειώνουν αξιοπρόσεχτα κέρδη.

Αν εξαιρεθούν Βιοχάλκο, Coca Cola, Jumbo και ΟΤΕ όλες οι άλλες μετοχές του 20άρη κινούνται με θετικό πρόσημο.

Ασφαλώς και ξεχωρίζει το +11,03% για την Αγροτική, ενώ σε απόσταση και με κέρδη μεγαλύτερων των 4 ποσοστιαίων μονάδων ακολουθούν Eurobank και ΔΕΗ και με κέρδη μεγαλύτερα του 3% Alpha Bank και Εθνική.

Ενώ με σχετικά χαμηλότερα κέρδη κινούνται τα υπόλοιπα blue chips.

Σαφώς υποδεέστερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, παρά το γεγονός ότι η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2 προς 1, ενώ σαφής επιβεβαίωση των διστακτικών κινήσεων που παρατηρούνται στα μεσαία και χαμηλότερα στο ταμπλό είναι το γεγονός ότι μόλις 12 τίτλοι σημειώνουν κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων και από αυτά μόλις 2 και πιο συγκεκριμένα οι Παρνασσός και Proton Bank τα συνδυάζουν και με σχετικά ανεκτές συναλλαγές.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 1.300 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν θετικές παρακαταθήκες για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας, ιδιαίτερα αν υπάρξουν και θετικές εξελίξεις από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, το βράδυ του Σαββάτου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v