Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόπωση στο δρόμο προς τις 1.300 μονάδες

Η αναμέτρηση με τη ζώνη αντίστασης 1.295-1.300 και το κατέβασμα του τζίρου φέρνουν τον δείκτη χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας, να επιστρέφει σε εναλλαγές προσήμων. Αδύναμη η μέχρι στιγμής εικόνα του τραπεζικού κλάδου.

Η πρώτη αναμέτρηση του Γ.Δ. με τη σημαντική ζώνη αντίστασης των 1.295-1.300 μονάδων έφερε ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει σημαντικά ο Γ.Δ. από το υψηλό ημέρας των 1.298,36 μονάδων και να επιστρέψει στις γνωστές εναλλαγές προσήμων.

Εκείνο που ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι ότι έχουν κατεβάσει σημαντικά βηματισμό οι συναλλαγές, οι οποίες λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα ξεπερνούσαν τα 20 εκατ. ενώ μετά την παρέλευση άλλων 2,5 ωρών συνεδρίασης μόλις και μετά βίας ο τζίρος φτάνει τα 44 εκατ.

Ενδείξεις αδυναμίας στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έτσι και αλλιώς από την αρχή της συνεδρίασης δεν έδειχνε ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν περισσότερο κινήσεις κατοχύρωσης των πρόσφατα κεκτημένων και λιγότερο διάθεση των τραπεζικών τίτλων για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό πως 15 λεπτά πριν τις 14:00 δεν υπάρχει δεικτοβαρής τραπεζικός τίτλος που να κινείται με θετικό πρόσημο ενώ απλά αμετάβλητες δείχνουν οι μετοχές των Eurobank, MPB, MIG.

Έτσι, το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον περιορίζεται στους υπόλοιπους τίτλους του 20άρη όπου πρωταγωνιστεί ο Ελλάκτωρας με κέρδη που ξεπερνούν το 5% ενώ ακολουθεί ο Τιτάνας με κέρδη μεγαλύτερα του 2% αλλά εξαιρετικά ισχνό όγκο συναλλαγών που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 7.000 τεμάχια.

Αξιοσημείωτα κέρδη για Coca Cola, Βιοχάλκο, ΜΟΗ, ενώ αντίθετα προβληματίζει ο τίτλος του ΟΤΕ που παρά το ανοδικό ξεκίνημα έχει επιστρέψει σε αρνητικό πρόσημο και μάλιστα κινείται πολύ κοντά στα μέχρι στιγμής χαμηλά ημέρας.

Παραμένει το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου οι Forthnet, Υγεία, Παρνασσός, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ Τέρνα, Lavipharm, Alapis, Intralot προσπαθούν να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα συνδυάζοντας αξιοπρόσεχτες συναλλαγές.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο η επιστροφή του δείκτη στο υψηλό ημέρας και ει δυνατόν το κλείσιμό του υψηλότερα των 1.295.

Παρά ταύτα, εάν ο τζίρος συνεχίσει να κινείται με αυτούς τους ρυθμούς το ΧΑ δεν μπορεί να περιμένει ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα από τη σημερινή συνεδρίαση.

Συναλλακτική νηνεμία και στην αγορά Παραγώγων, όπου μέχρι στιγμής τα Συμβόλαια του 20άρη απλά ακολουθούν την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη στην spot αγορά.

Το ΧΑ κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών ΤΤ και T BANK από σήμερα 22 Ιουνίου 2011, λόγω επικείμενης ανακοίνωσης σχετικά με τη λήψη απόφασης από τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών και μέχρις ότου παρασχεθεί σχετική ενημέρωση.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" .

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v