Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο ΧΑ με «τσιμπημένες» συναλλαγές

Θετικό πρόσημο για τις ευρωαγορές, ανοδική κίνηση και για το ΧΑ, με το σύνολο των μετοχών του 20άρη να κινούνται με θετικό πρόσημο. Alapis, Βωβός, Intracom ξεχωρίζουν από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Αναμενόμενο ανοδικό ξεκίνημα με τη βοήθεια των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών και τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης να βρίσκεται στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1.249,76 μονάδες, με κέρδη που ξεπερνούν το 1,6%.

Ενισχυμένος δείχνει και ο τζίρος που ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ, όμως πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι τα 4,3 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές καθώς έχουν αλλάξει χέρια 200.000 τεμάχια της Jumbo στα 5 ευρώ, άλλες 500.000 τεμάχια της Jumbo στα 5 ευρώ και 74.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 11,32 ευρώ. Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών ξεπερνά το 3 προς 1, όμως η συντριπτική πλειονότητα των εισηγμένων τίτλων δεν έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός 20άρη μόλις 3 τίτλοι δείχνουν να έχουν διάθεση αξιοπρόσεκτων κερδών και να συνδυάζουν τουλάχιστον υποφερτές συναλλαγές και πιο συγκεκριμένα οι Intracom, Βωβός και Alapis. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της τελευταίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να συμπληρώσει τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Στο ταμπλό του 20άρη το σύνολο των μετοχών κινείται με θετικό πρόσημο. Εκτός τραπεζικού ταμπλό, με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών και πλην της Jumbo, κινούνται μόνο οι ΟΠΑΠ (+0,44%) και MIG (+1,64%). Όλοι οι υπόλοιποι μη τραπεζικοί τίτλοι σημειώνουν κέρδη με σαφώς χαμηλότερες συναλλαγές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΕΛΠΕ, Motor Oil και Τιτάν κινούνται με συναλλαγές σαφώς χαμηλότερες των 10.000 τεμαχίων.

«Πράσινο» και το τραπεζικό ταμπλό, όπου ο μόνος τίτλος που κινείται με οριακό πρόσημο είναι αυτός της Τράπεζας της Ελλάδος. Αντίθετα, κέρδη μεγαλύτερα του 4% για την Alpha Bank, του 3% για την Eurobank και του 2% για Εθνική, Πειραιώς και ΤΤ.

Από πλευράς συναλλαγών ξεχωρίζει για πολλοστή συνεδρίαση ο τίτλος της Εθνικής, που τείνει να ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια, ενώ όσον αφορά τον 20άρη πρώτο ζητούμενο είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 580 μονάδων, ενώ η αλλαγή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης θα σηματοδοτηθεί με συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 615 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v