Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι σε τράπεζες και Σοφοκλέους

Ισχυρά κέρδη της τάξεως του 4,3% καταγράφει ο Γ.Δ. με τον FT 20 να κινείται προς τις 560 μονάδες. Κέρδη άνω του 6% για Εθνική, MPB, MIG, Eurobank, Kύπρου. Απώλειες για ΤΤ. Αποκλιμάκωση των spread.

Εως 3,3% υψηλότερα αντιδρά ο FTSE-20, καθώς η αλλαγή τσάρου στο υπουργείο Οικονομικών αρέσει στην αγορά.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν μέχρι τώρα κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι εκλαμβάνοντας, προφανώς, ως ανάσα την απομάκρυνση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ανθρώπου που θεωρούσαν «κόκκινο πανί».

Η αντίδραση βασικών δεικτών, μετοχών και η άμβλυνση των μέχρι και χθες ασφυκτικών πιέσεων αποτυπώνεται επίσης στην αποκλιμάκωση του spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

Στο 15,26% το spread με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται βραχυπρόθεσμα, ειδικά όμως, σήμερα που λήγει η δεύτερη σειρά Συμβολαίων στα Παράγωγα.

Πάνω από τις 1.240 μονάδες ο Γ.Δ., κρατά τα 3,20 ευρώ η Alpha Bank, υπεραποδίδουν Εθνική, Eurobank, MPB, Πειραιώς, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Υπεραποδίδει, όμως, η μετοχή του Τιτάνα κατά 5,7%, του Μυτιληναίου κατά 2,2%, της ΜΟΗ κατά 3,3%, της Coca Cola κατά 4,1%, του Ελλάκτωρα κατά 2,2% υψηλότερα.

Εκπρόθεσμες απώλειες σημειώνονται για τη μετοχή του ΤΤ, με τη μετοχή να διορθώνει στα 2,78 ευρώ.

Από τον 20άρη χαμηλότερα διορθώνει έως 0,5% η μετοχή της Βιοχάλκο.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αντιδρούν J&P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Σιδενόρ, Χαλκόρ και ορισμένες ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v