Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασανσέρ η αγορά - μάχη για τις 1.300 μονάδες

Νευρικότητα, εναλλαγές προσήμων και αξιοπρόσεκτος τζίρος χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση, μια ημέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Τακτική υποχώρηση μετά την προσέγγιση των 1.300 μονάδων. Υπεραπόδοση για Ελλάκτωρ. 

Συνεχίζει ανοδικά η ελληνική αγορά μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, με τον ΓΔ να κινείται νωρίτερα προς τις 1.300 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 0,6%, στα 4,96 ευρώ, ενώ ισχυρά κέρδη εμφανίζουν οι τίτλοι των Ελλάκτωρ (5,7%) και Τιτάνα. 

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Forthnet (10%), Παρνασσού (10,3%), J&P Avax (10,1%) και Υγεία (8,8%). Στο +20% ο τίτλος του Ακρίτα.

Νωρίτερα, το euro2day σημείωνε:

Με νευρικότητα, εναλλαγές προσήμων και αξιοπρόσεχτο τζίρο
έχει ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση.

Όταν την ίδια ώρα, τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με μικρές απώλειες.

Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, ο Γ.Δ. έχει κινηθεί σε ένα αξιοπρόσεκτο εύρος περίπου 18 μονάδων με μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας τα 1.288,21 και χαμηλό τις 1.270,84 μονάδες, εναλλάσσοντας συνεχώς πρόσημο.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών από τις λίγες που έχουν ανοίξει, διαμορφώνονται περίπου στο 2,5 προς 1, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 19 εκατ. και αυτό είναι μία πρώτη ένδειξη ότι πιθανότατα η τελική μικτή αξία συναλλαγών θα ξεπεράσει σημαντικά τα 100 εκατ.

Εκτός 20άρη αξιοπρόσεχτη κινητικότητα παρατηρείται σε Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Κρήτης, Intralot, Alapis, ΥΓΕΙΑ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ Τέρνα, ενώ περισσότερο επιθετικές διαθέσεις δείχνουν οι αγοραστές σε Forthnet, Παρνασσό.

Όσον αφορά τον 20άρη, τη μερίδα του λέοντος στις συναλλαγές αποσπούν για μία ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές της ΕΤΕ, αφού ήδη ξεπερνά σε όγκο το 1.100.000 κομμάτια, κινούμενη ελαφρώς υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο και έχοντας μπροστά της να αντιμετωπίσει το ψυχολογικό όριο των 5,00 ευρώ.

Θετικό πρόσημο και για την Τρ. Κύπρου, με συναλλαγές που πλησιάζουν τις 500.000 κομμάτια, ενώ από το υπόλοιπο τραπεζικό ταμπλό με κέρδη που πλησιάζουν τα 3% κινείται η μετοχή της Τρ. Αττικής.

Αντίθετα, με μικρές απώλειες κινούνται Alpha Bank, Αγροτική, Πειραιώς και ΤΤ.

Από τους υπόλοιπους τίτλους του 20άρη, σαφώς επιθετικότερη κίνηση από τη μετοχή του Ελλάκτωρα, και με όγκο συναλλαγών που ξεπερνά τις 250.000 κομμάτια.

Ενώ θετικό πρόσημο με σαφώς μικρότερες συναλλαγές σημειώνουν ΜΟΗ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, Coca Cola.

Αντίθετα, απώλειες που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 1,6% και σχετικά χαμηλές συναλλαγές για MIG, Βιοχάλκο και ακόμη μικρότερες απώλειες για ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Jumbo.

Παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο ει δυνατόν του δείκτη υψηλότερα των 1.295 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v