Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οι ταλαιπωρημένες τράπεζες αντέδρασαν

Ανοδική αντίδραση από τα επίπεδα απόγνωσης στην αγορά, με μοχλό ανόδου τον ταλαιπωρημένο τραπεζικό κλάδο και την αρωγή του ΟΤΕ (+3,13%). Υπεραπόδοση για Κύπρου, Alpha, σημαντικές απώλειες για ΔΕΗ.

Παρά το πτωτικό ξεκίνημα που έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι τις παρυφές των 1416 μονάδων, στην συνέχεια επιχειρήθηκε ανοδική αντίδραση, από τα επίπεδα απόγνωσης, με μοχλό ανόδου τον ταλαιπωρημένο Τραπεζικό κλάδο.

Μάλιστα μετά τις 12.44 ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, πλησίασε τις 1450 μονάδες, όμως πολύ εύκολα υποχώρησε από τα υψηλά ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή αντίδραση έγινε με σαφώς χαμηλότερο τζίρο (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο ήταν σαφώς περισσότεροι από αυτούς με θετικό, ενώ υποστηρικτικά στην ψυχολογία των λίγων traders επέδρασε η διάθεση αντίδρασης των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών και το ξεκίνημα με μικρά κέρδη της Wall Street.

Ασχέτως τελικού κλεισίματος, καθίσταται πασιφανές ότι το Χ.Α. δύσκολα θα “στρίψει”, αν δεν συμβεί κάποιο απρόβλεπτο και εξαιρετικά θετικό “σοκ”.

Η διάθεση ανάληψης επενδυτικό κινδύνου βρίσκεται “τρίτο υπόγειο ρετιρέ” και οι τελευταίες Κυβερνητικές εξαγγελίες με τις “γιαλαντζί” αποκρατικοποιήσεις – μετοχοποιήσεις “έκαψαν” και το τελευταίο θετικό χαρτί της Αγοράς.

Στην παρούσα φάση οι αγοραστές έχουν χάσει το σύνολο των πιθανών ερεισμάτων στα οποία θα μπορούσαν να ακουμπήσουν, κάθε αρνητική είδηση έχει πολλαπλάσιο αντίκτυπο, ενώ κάθε θετική αντιμετωπίζεται με σημαντική επιφύλαξη (ιδιαίτερα αν προέρχεται από τους κόλπους του Κυβερνητικού επιτελείου), η Αγορά δείχνει να προετοιμάζεται για τα χειρότερα, στις διεθνείς Αγορές οι “ψίθυροι” έχουν γίνει υψηλόφωνες συζητήσεις για πιθανή σημαντική διόρθωση και ότι έχει απομείνει στην Σοφοκλέους είναι οι θεωρούμενες χαμηλές αποτιμήσεις, που όμως δεν αποκλείεται να γίνουν χαμηλότερες στην λογική του “το φθηνότερο είναι εχθρός του φθηνού”.

Απογοητευμένο, αν όχι εξαιρετικά δυσσαρεστημένο, το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, από την μία βλέπει μία Αγορά εξαιρετικά μειωμένου τζίρου και ενδιαφέροντος, που όταν αυξάνουν μάλλον για νέο κύμα ρευστοποιήσεων προϊδεάζουν και από την άλλη μία Κυβέρνηση που παραμένει “αιχμάλωτη” των δικών της συνδικαλιστών και των διαφωνούντων εσωκομματικών Υπουργών.

Απόλυτα ενδεικτική η δήλωση παλαιού χρηματιστή σύμφωνα με την οποία “η Κυβέρνηση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που όχι μόνο δεν έπεισε τους ξένους και εγχώριους επενδυτές αλλά αντίθετα έδωσε την εντύπωση ότι «πετάει λευκή πετσέτα» και αφήνει τη Χώρα στο έλεος των πιστωτών της και των κερδοσκοπικών κινήσεων
των Αγορών, που “επεξεργάζονται” διάφορα σενάρια για την “βόμβα” του Ελληνικού χρέους.

Το σχέδιο των «αποκρατικοποιήσεων» απευθύνεται περισσότερο σε κομματικούς ψηφοφόρους και όχι σε ξένους διαχειριστές που έτσι κι αλλιώς βλέπουν κάθε τι που γίνεται στην Ελλάδα με εξαιρετική επιφύλαξη.

Με αυτά τα δεδομένα η κατάσταση πλέον περνάει στα χέρια των ευρωπαίων, οι οποίοι , βλέποντας , τις ευκαιρίες να χάνονται η μια μετά την άλλη επεξεργάζονται διάφορα σχέδια για το πώς θα διαχειριστούν την ελληνική `'βόμβα''. Και όσο χάνεται πολύτιμος χρόνος , τόσο πιο δυσμενής θα είναι η λύση που θα προκρίνει η ΕΕ και θα υποχρεωθούμε να αποδεχτούμε άνευ όρων.

Εν τω μεταξύ, το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, με επιτόκιο 4,10%. Η έκδοση, όπως μετέδωσε το Reuters, καλύφθηκε κατά 3,45 φορές, με τους ξένους να αγοράζουν το 36%. Στην προηγούμενη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων, που είχε διενεργηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 390 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 3,85%, έναντι επιτοκίου 4,10% σε αντίστοιχη παλαιότερη έκδοση. Η έκδοση είχε καλυφθεί κατά 5,08 φορές, με τους ξένους να αγοράζουν περισσότερο από το 60% των εντόκων.

Βέβαια σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν οι “εισαγόμενες” εκθέσεις – εκτιμήσεις που αφορούν την διευθέτηση του Ελληνικού χρέους.

Έκθεση της Deutsche Bank, με ημερομηνία 18/4 και τίτλο "Ελλάδα: Κινούμαστε στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης", χαρακτηρίζει μάλλον απίθανη την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, δεν αποκλείει μία "ήπια" προσέγγιση στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους σε εθελοντική βάση ή με επαναγορά τίτλων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ

Για ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους με τη μορφή του "haircut" μιλούν ανοιχτά -και επωνύμως- Γερμανοί αξιωματούχοι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών του Δημόσιου Τομέα, κ. Christian Brand, δήλωσε ότι οι Γερμανικές Τράπεζες μπορούν να αντέξουν την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ένα haircut δεν θα ήταν και το τέλος του κόσμου".

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, κ. Clemens Fuest, δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του υπέρογκου Ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. "Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Περιμένω haircut", δήλωσε ο οικονομολόγος, βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι το ήμισυ των φορολογικών εσόδων της Ελλάδας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή τόκων.

Αυξάνει τις “short” θέσεις της στην Ελλάδα και την Πορτογαλία η Nomura. Σύμφωνα με ανάλυσή της, η Nomura επισημαίνει ότι δεδομένης της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας, υπάρχει σημαντικό ρίσκο στην Περιφέρεια και στα spreads της Πορτογαλίας. Σε συνδυασμό με τη “σχεδόν άμεση” αναδιάρθρωση στην Ελλάδα, το κλίμα στην Περιφέρεια θα είναι ιδιαίτερα “φτωχό”.

“Πιστεύουμε ακόμη ότι παρά τα πρόσφατα καλά νέα, η Ιρλανδία δεν θα τα πάει καλά στις επόμενες ημέρες και τα spreads της Περιφέρειας θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις”. Για το λόγο αυτό, η Nomura κλείνει τις “long” θέσεις της στην Ιρλανδία, ενώ αυξάνει τις “short” σε Πορτογαλία και Ελλάδα.

Με διάθεση ανοδικής αντίδρασης, όπως προαναφέρθηκε, οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, εν μέσω μικτών μηνυμάτων.

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για τον δείκτη ΡΜΙ Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο συνολικός ΡΜΙ ενισχύθηκε στο 57,8 τον Απρίλιο από 57,6 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν - βάσει δημοσκόπησης του Reuters - ότι θα υποχωρήσει στο 57,1.

Από την άλλη, στο χαμηλότερο επίπεδο οκτώ μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Κομισιόν αποδίδοντας την αρνητική αυτή εξέλιξη στην αύξηση του κόστους ενέργειας. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε για δεύτερο συνεχή μήνα στο -11,4 από -10,6 τον Μάρτιο και είναι δυσμενέστερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στο -11, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg News.

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης και στο ξεκίνημα της Wall Street, μετά τα σχετικά καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των Goldman Sachs και Johnson & Johnson και τα καλύτερα του αναμενομένου νέα από την Αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του Χ.Α. και εκτός 20αρη, μάλλον “χαλαρά” η Αγορά υποδέχθηκε την εξαγορά του 80% της JAG από την Frigoglass και τον μεγαλύτερο παραγωγό γυάλινης συσκευασίας στην Δυτική Αφρική (πιθανότατα γιατί δεν μπορεί να κρίνει το τίμημα του deal), η Alapis προσπαθεί να αντιδράσει από τα ιστορικά χαμηλά, συνεχίζει, με χαμηλούς όγκους, ανοδικά η Γενική Εμπορίου, αξιοπρόσεκτα κέρδη με χαμηλές συναλλαγές στην Reds και στον Κυριακίδη, ενώ κέρδη με αυξημένες συναλλαγές συνδύασε η Dionic, που προς το τέλος της συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι πήρε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων καθώς και οριστικών όρων σύνδεσης, για την κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 42 Mw της θυγατρικής της εταιρείας Dionic ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ στην οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της με ποσοστό 58,6%.

Ταυτόχρονα η Dionic ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ κατέθεσε αίτηση για την υπογραφή σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΔΕΣΜΗΕ.

Αλλαγή σκηνικού και υπεροπλία των τίτλων με θετικό πρόσημο στο ταμπλό του 20αρη όπυ υστέρησαν οι ΔΕΗ (-3,05% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), Coca-Cola (-0,52%) και Μυτιληναίος (-1,74%). Αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Αγροτικής και MIG.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για τον ΟΤΕ (+3,13% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας). Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Βιοχάλκο (υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας), Ελλάκτωρα, Κύπρου, Alpha Bank και του 1% για Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Ταχ. Ταμιευτήριο, Jumbo, Eurobank, MPB, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων, ακολούθησε κάθετη υποχώρηση μέχρι τις 1416,04 μονάδες (11.42), ανοδική αντίδραση μέχρι τις 1448,06 μονάδες (14.45) και τελικό κλείσιμο στις 1437,28 μονάδες με κέρδη 0,69%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 85 εκατ. από τα οποία τα 2,6 αφορούσαν “πακέτα”.

Ισοβαρής η τελική εικόνα με 79 ανοδικές μετοχές έναντι 72 πτωτικών, 24 τίτλοι με κέρδη από 4 έως 12,5% και άλλοι 27 με ημερήσιες απώλειες από 4 έως 18,52%.

Στα επιμέρους και στους αρνητικούς πρωταγωνιστές, υπό σημαντική πίεση η Ιμπέριο, ενώ Creta Farm, Ντρουκφάρμπεν, Μαθιός και Μπήτρος συνδύασαν σημαντικές απώλειες με ελάχιστο όγκο συναλλαγών.

Tι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Απόλυτα απογοητευμένος δηλώνει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, επισημαίνοντας ότι στο Χ.Α., η ψυχολογία βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση και τονίζει:

“Μετά την εκτίμηση –που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στα τέλη του μήνα- ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 ξεπέρασε το προβλεπόμενο κατά 1% περίπου και τις ανακοινώσεις ότι οι εισπράξεις του Δημοσίου στο πρώτο τρίμηνο του 2011 υστερούν πάνω από ένα δισ. ευρώ από τις προϋπολογιζόμενες αναζωπυρώθηκαν –και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο- οι συζητήσεις για το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Δύο τα ερωτήματα που προκύπτουν: Πρώτον, εάν είναι διαχειρίσιμο και δεύτερον, αν η αναδιάρθρωσή του καθίσταται επιτακτική. Η δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε ότι τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους –έστω κι αν υπήρξε διευκρίνιση- ταρακούνησε τις Αγορές κεφαλαίων με αποτέλεσμα τα spreads των Ελληνικών ομολόγων, όπως και τα CDS να καταγράψουν νέα ρεκόρ όλων των εποχών.

Οι συζητήσεις και τα δημοσιεύματα για την αναδιάρθρωση του χρέους συνεχίζονται όλο και πιο έντονα με αρνητικά αποτελέσματα για την Ελληνική Αγορά. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας “όσο περισσότερη συζήτηση γίνεται για αναδιάρθρωση του χρέους, τόσο περισσότεροι είναι οι πωλητές του χρέους”.

Στο μεταξύ οι ανακοινώσεις την Παρασκευή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας 2012 – 2015 ύψους 23 δισ. ευρώ και του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων ύψους 15 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο που τόσο έντονα ανέμεναν οι Αγορές κρίθηκαν γενικές κι αόριστες. Δεν ικανοποίησαν, καθώς οι αναφορές ήταν για μετοχοποιήσεις και όχι για ιδιωτικοποιήσεις και η επενδυτική ψυχολογία έπεσε κατακόρυφα.

Η διατήρηση των τιμών των πρώτων υλών και των τροφίμων στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών είναι πλέον εμφανής στην παγκόσμια οικονομία, καθώς καταγράφεται συνεχή άνοδος των πληθωριστικών πιέσεων, που έχει ως συνέπεια τη άνοδο των επιτοκίων. Η άνοδος του πληθωρισμού συνεχίστηκε και το Μάρτιο.

Στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,7%, στις ΗΠΑ επίσης 2,7% και την Κίνα 5,4%. Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άρχισε η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2011 έχουν οδηγήσει τις Αγορές σε στάση αναμονής, με πλαγιοκαθοδικές διαθέσεις.

Στις Αγορές ομολόγων, λόγω γενίκευσης των πληθωριστικών πιέσεων οι τιμές των παλαιών εκδόσεων αναμένεται να υποχωρούν, ώστε οι αποδόσεις να συμβαδίζουν με τα νέα επιτόκια.
Ο χρυσός βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, ενώ η υποχώρηση του δολαρίου υποστηρίζει την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων”.

Όσον αφορά την γενική εικόνα στην Σοφοκλέους, ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust αναφέρει: “η λέξη που ακούγεται πιο πολύ είναι απαξίωση”, ενώ τόσο η βραχυπρόθεσμη όσο και η μεσομακροπρόθεσμη τάση παραμένουν καθαρά πτωτικές.

Για να επιστρέψουν κάποιες πρώτες αποχρώσες ενδείξεις συγκρατημένης αισιοδοξίας θα πρέπει τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE να επιτύχουν συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα από τις χρονοσειρές των 30 και 200 ημερών.

Για την περίπτωση του Γενικού Δείκτη ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών εντοπίζεται στις 1532 μονάδες και των 30 ημερών στις 1553 μονάδες και για τον 20αρη, των 30 ημερών στις 714 μονάδες και των 200 ημερών στις 739 μονάδες.

Το ιδιαίτερα αρνητικό μίγμα ειδήσεων από το εξωτερικό σε συνδυασμό με την έλλειψη εγχώριων καταλυτών αναμένεται να επηρεάσει ανάλογα την πορεία των δεικτών οι οποίοι παραμένουν σε σταθερά καθοδική πορεία, εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης.

Πλέον οι πιθανότητες επαναπροσέγγισης της βάσης των προηγούμενων χαμηλών (1350 μονάδες) έχουν αποκτήσει πλειοψηφικό ρεύμα και αποτελούν το βασικό σενάριο για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Επισημαίνεται ότι οι τεχνικοί δείκτες ακόμα δεν έχουν εισέλθει σε υποτιμημένες ζώνες τιμών και ενδεχομένως να απαιτηθεί περισσότερη υπομονή για όσα χαρτοφυλάκια θα επιθυμούσαν να κινηθούν αμιγώς τεχνικά και να κυνηγήσουν μια δυνατή ανοδική αντίδραση.

“Αν και οι ταλαντωτές παρουσιάζουν ανοδικές αποκλίσεις που προϊδεάζουν για μια γρήγορη ανοδική διόρθωση το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται για το Ελληνικό Χρηματιστήριο μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Ωστόσο σε μια σφοδρή υποτιμητική βραχυπρόθεσμη κίνηση η οποία θα συνεχίσει χωρίς διάλειμμα το πτωτικό σερί από τις 1540 μονάδες θα ήμασταν διατεθειμένοι να πάρουμε το ρίσκο τοποθετήσεων εφόσον υπάρξει άμεση καταγραφή νεώτερων χαμηλών.

Η άποψη μας παραμένει συντηρητική και η προτεραιότητα μας είναι η προστασία του κεφαλαίου καθώς η Αγορά συνεχίζει να εμφανίζει δείγματα πολύ εύθραυστης ψυχολογίας”, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα και σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη κάθε κίνηση της Αγοράς προς τις 1450 μονάδες με αδυναμία διάσπασης του εν λόγω ορίου, μπορεί να θεωρηθεί ευκαιρία μερικής μείωσης θέσεων, ακόμα και με καταγραφή μικρών ζημιών.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης, με την μεταβλητότητα να ευνοεί την αύξηση των συναλλαγών.

Στα συμβόλαια του 20αρη οι αγοραστές φάνηκαν σαφώς επιφυλακτικότεροι, με αποτέλεσμα να γυρίσουν σε υποτιμήσεις 0,58%, σε σχέση με την θεωρητική τους τιμή (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10665, τιμή εκκαθάρισης 643,05) κινήθηκαν μεταξύ 634,25 και 652 μονάδων.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 διατηρήθηκε στο 42%, με την ημερήσια κινητικότητα στην παρούσα να αποδυναμώνεται μιας και άλλαξαν χέρια μόνο 1.445 δικαιώματα (1.067 δικαιώματα αγοράς και 378 δικαιώματα πώλησης).
Πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Αυξήθηκε ο δανεισμός τίτλων (54300 Ταχ. Ταμιευτήριο, 43660 Eurobank, 19300 Alpha Bank, 620000 Εθνική, 192100 Πειραιώς, 6500 ΟΠΑΠ, 34400 Coca-Cola, 5000 Motor Oil, 5000 Jumbo, 21000 Κύπρου), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (6204), Alpha Bank (1042), Πειραιώς (731), Eurobank (601), ΟΤΕ (1304), Ταχ. Ταμιευτήριο (1584), ΔΕΗ (359), Αγροτική (607), ΟΠΑΠ (902), ΓΕΚ (282), Κύπρου (436), MPB (2368), Μυτιληναίος (247), MIG (722), Βιοχάλκο (195), ΕΧΑΕ (194).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 19/4 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (50000 τεμ.), Κύπρου (77640 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (23798 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (244137 τεμ.), Πειραιώς (221851 τεμ.), Eurobank (122615 τεμ.), Alpha Bank (289551 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10273380 τεμ.), Eurobank (13826468 τεμ.), Εθνική (13185893 τεμ.), Πειραιώς (8134643 τεμ.), MPB (4467414 τεμ.), Κύπρου (5634408 τεμ.), MIG (7181254 τεμ.), Αγροτική (4611366 τεμ.).
Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED
γνωστοποιεί με την από 19/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (114.534) μετοχές.

Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,15%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 18 Απριλίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v