Η S&P έριξε στο καναβάτσο τις τράπεζες

Ισχυρές απώλειες στην αγορά και δη, στις τράπεζες (-3,6%) μετά τη νέα υποβάθμιση της χώρας από την S&P. Στα 6,43 ευρώ η ΕΤΕ με πτώση 3,9%. Βουτιά άνω του 5% για Eurobank, Πειραιώς, ΜΙG, Ελλάκτωρ.

Η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής υποβάθμισης της Χώρας από την Standard and Poor's, ήταν ο αρνητικός καταλύτης για την σημερινή συνεδρίαση που έτσι κι αλλιώς εξελισσόταν ανάλογα με τις ορέξεις των πωλητών στον Τραπεζικό κλάδο, καθώς και όλα τα άλλα μηνύματα και εκτιμήσεις δεν άφηναν περιθώρια έστω και για συγκρατημένη αισιοδοξία.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες, σε ΒΒ- από ΒΒ+ προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's, ενώ οι φήμες που προηγήθηκαν της είδησης άρχισαν να ενεργοποιούν τους πωλητές λίγο μετά τις 16.00.

Όμως πολύ νωρίτερα η Αγορά είχε επιδείξει πτωτικές διαθέσεις, ηπιότερου χαρακτήρα, καθώς τόσο οι εκτιμήσεις για σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο, όσο και αυτές για μία ακόμα αρνητική αναθεώρηση του ελλείμματος (για το 2010), σε συνδυασμό με την επιφυλακτική εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών, είχαν βαρύνει το κλίμα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία σημαντικών ειδήσεων από την πρόσφατη σύνοδο Κορυφής και η μετάθεση των όποιων αποφάσεων για τον Ιούνιο, έθεσε εκτός Αγοράς τους “νουνεχείς” επενδυτές και τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, με αποτέλεσμα ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Από την άλλη τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα των εισηγμένων και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σύμφωνα με την απαισιόδοξη σχολή σκέψης, δεν “υποστηρίζουν” ακόμα και τις τρέχουσες αποτιμήσεις, ενώ ο μοναδικός θετικός καταλύτης, αυτός των αναμενόμενων αποκρατικοποιήσεων, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τις απίθανες παλινωδίες των Κυβερνητικών στελεχών, καθώς οι διαφορετικές απόψεις στις τάξεις της Κυβέρνησης σχετικά με το ποιες εταιρείες ενδείκνυται να αποκρατικοποιηθούν και σε ποιες πρέπει να διατηρηθεί ο Κρατικός έλεγχος συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση και εκνευρισμό στην εγχώρια Αγορά και στους ξένους διαχειριστές.

Από την άλλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με αυξανόμενη ταχύτητα, τρέχουν τους τελευταίους μήνες τα "κόκκινα" δάνεια στην Ελλάδα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε, σύμφωνα με Τραπεζικά στελέχη, στο α΄ τρίμηνο της φετινής χρονιάς γιατί η ύφεση ήταν μεγαλύτερη από τις επίσημες προβλέψεις της Κυβέρνησης.

Επίσης, άλλη μία αναθεώρηση του ελλείμματος φαίνεται πως είναι προ των πυλών, φέρνοντας ακόμα περισσότερα μέτρα. Στις 31 Μαρτίου, την ερχόμενη Πέμπτη, θα δοθούν από την Eurostat τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010 και όπως όλα δείχνουν θα είναι αυξημένο σε σχέση με τις μέχρι σήμερα προβλέψεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το έλλειμμα του 2010 να διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα του 10% του ΑΕΠ, από 9,5% που υπολογίζεται τώρα.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την κάλυψη των αποκλίσεων που θα υπάρξουν.

Περαιτέρω διεύρυνση των spreads στα ομόλογα της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας έναντι των αποδόσεων των Γερμανικών ομολόγων προβλέπει η JP Morgan Chase, επισημαίνοντας ότι η Αγορά δεν αντέδρασε θετικά σε όσα συμφωνήθηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα “βαλτώσουν” για τους επόμενους 3 έως 6 μήνες, προβλέπει η Morgan Stanley, καθώς θα “χωνεύουν” τα νέα δεδομένα στην οικονομία.

Σε αυτό το διάστημα, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεταβλητότητα, ωστόσο, σύμφωνα με τον Αμερικανικό επενδυτικό οίκο, είναι απίθανο να καταγραφεί πτώση σε διψήφιο ποσοστό ή άνοδος των Χρηματιστηρίων σε νέα υψηλά. Και αυτό γιατί οι Αγορές καλούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της επερχόμενης αύξησης των επιτοκίων, της αύξησης του πληθωρισμού και της κορύφωσης των οικονομικών δεικτών.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. ασφαλώς και η σημερινή συνεδρίαση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επιδεινώσει το ήδη υπάρχον βαρύ κλίμα και να δημιουργήσει νέες μεγαλύτερες ανησυχίες σε όσους ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση.

Ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, αξίζει να σημειωθεί ότι να και ανέκαμψε από το χαμηλό ημέρας που σημειώθηκε στις 16.53, εν τούτοις έχασε μάλλον πανηγυρικά την θεωρούμενη ισχυρή ζώνη στήριξης 1600 – 1580 και έκλεισε σαφώς χαμηλότερα. Αν δεν δώσει άμεση αντίδραση, θεωρείται πιθανό να επανατεσταριστεί η στήριξη στις 1523 μονάδες.

Λίγο καλύτερη, τεχνικά, η εικόνα για τον FTSE, παρά το γεγονός ότι έκλεισε με σαφώς μεγαλύτερες απώλειες, αφού έστω και στο τέλος διασώθηκε πάνω στην στήριξη των 730 μονάδων, η οποία αν διασπαστεί καθοδικά δεν αποκλείεται να ξαναμπεί σε δοκιμασία η ζώνη 709 – 700.

Ασφαλώς, βαρίδι για την Αγορά παραμένει ο Τραπεζικός κλάδος, όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο μία τόσο Τραπεζοβαρής Αγορά όπως η Σοφοκλέους να “απεξαρτηθεί” από τις συνήθειες του παρελθόντος και να αναζητήσει τίτλους – ηγέτες εκτός Τραπεζικού ταμπλό.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη αρκετών αναλυτών, οι σημερινές υποβαθμίσεις Ελλάδας και Πορτογαλίας από την Standard and Poor's, ίσως είναι ένα ακόμα μέσο πίεσης προκειμένου στην περίπτωση της Ελλάδας να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό οι αποκρατικοποιήσεις και στην περίπτωση της Πορτογαλίας να δεχθεί την ένταξή της στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Ασφαλώς και το -3,66% του Τραπεζικού δείκτη δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ημέρας, ενώ από το ταμπλό του 20αρη με απλά θετικό πρόσημο διασώθηκαν οι ΔΕΗ, Coca-Cola, Motor Oil, Jumbo.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 5% για Αγροτική, Πειραιώς, Ελλάκτωρα, MIG, του 4% για Ταχ. Ταμιευτήριο και Eurobank και του 3% για ΟΤΕ, Εθνική και Κύπρου. Με μικρότερες ημερήσιες απώλειες οι υπόλοιπες μετοχές που έχουν σημαντικό “βάρος” στον Δείκτη., οποίος “είδε” το χαμηλό ημέρας στις 1570,37 μονάδες και έκλεισε τελικά στις 1579,76 μονάδες με απώλειες 1,97%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 111 εκατ. από τα οποία τα 6 αφορούσαν “πακέτα”.

Κάκιστη η τελική εικόνα με 40 ανοδικές μετοχές έναντι 126 πτωτικών και 35 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 5 έως 19,82%.

Από την άλλη βλέποντας αναλυτικότερα την έκθεση – υποβάθμιση της Standard and Poor's για την Ελλάδα, με απειλή και για νέα υποβάθμιση, ίσως ο αρμόδιος Υπουργός χρωστά μία εξήγηση στην Αγορά για τις τελευταίες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες “η Χώρα θα αρχίσει να αφήνει πίσω τα δύσκολα” και “βλέπει την ανάκαμψη να αρχίζει στο τέλος του 2011” (!!!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Δύσπιστες παραμένουν οι Αγορές, στις αποφάσεις Κορυφής της Ε.Ε., τονίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Κανείς δεν έχασε, όλοι κέρδισαν και το ζήτημα από εδώ και πέρα είναι πως θα αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα των Ηγετών της Ευρώπης οι Αγορές, που γενικά παραμένουν δύσπιστες απέναντι σε αποφάσεις τις οποίες δεν θεωρούν απολύτως σαφείς.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, καθώς επικυρώθηκαν οι διευθετήσεις για τη χρηματοδότηση τόσο του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας (ESM), που θα λειτουργήσει από το 2013, όσο και από τον προσωρινό μηχανισμό σταθερότητας (EFSF) που είχαν επιτύχει οι Υπουργοί Οικονομικών στη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Μαρτίου. Η μόνη διαφοροποίηση είναι η ικανοποίηση του αιτήματος της Γερμανίας να καταβάλει με δόσεις τη δική της συνδρομή στο ESM, κάτι που δεν διαφοροποιεί την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Στο μεταξύ η παραίτηση της Κυβέρνησης της Πορτογαλίας λόγω της απόρριψης από τη Βουλή της Χώρας των μέτρων λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος εκτιμάται ότι οδηγεί στην αίτηση βοήθειας για 60 – 80 δισ. ευρώ από το EFSF, εξέλιξη που αναμένεται να ανακουφίσει το πρόβλημα χρέους των Χωρών της Ευρωζώνης.

Η σχετική σταθεροποίηση των εξελίξεων στην Ιαπωνία, η συμμαχική παρέμβαση στη Λιβύη και η διατήρηση της Σαουδικής Αραβίας εκτός των εντάσεων της Μέσης Ανατολής έδωσε την περασμένη εβδομάδα ανοδικές ανάσες στις Αγορές, μετά τη σημαντική πτώση που είχε προηγηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η παραμονή της τιμής του πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 100 δολαρίων το βαρέλι συνιστά λόγο ανησυχίας των επενδυτών, ώστε οι τιμές να επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα.

Οι αναλυτές περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα των προσπαθειών των Ιαπώνων για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, ώστε να αποτιμηθούν τόσο οι ζημίες που θα προκληθούν στην παγκόσμια οικονομία, όσο και η ανάπτυξη που θα τροφοδοτήσει η αποκατάσταση αυτών των ζημιών που προκάλεσε στη Χώρα ο σεισμός και το τσουνάμι.

Όλες οι εξελίξεις της περιόδου και οι αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι έχουν στρέψει τις επενδύσεις στα “ασφαλή καταφύγια”, μακριά από ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις. Η δήλωση του Ζαν Κλωντ Τρισέ για πιθανή άνοδο των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λόγω των πληθωριστικών πιέσεων λειτουργεί αρνητικά για τις τιμές των ομολόγων. Αν επιβεβαιωθεί η ανοδική τάση των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω γενίκευσης των πληθωριστικών πιέσεων, οι τιμές των παλαιών εκδόσεων θα υποχωρούν, ώστε οι αποδόσεις να συμβαδίζουν με τα επιτόκια.

Ικανοποιητικές κρίνονται σε γενικές γραμμές οι μεταβολές που παρουσιάζουν οι τιμές των εμπορευμάτων. Η τάση παραμένει ανοδική για το πετρέλαιο, ενώ ο χρυσός θα συνεχίσει να “σκαρφαλώνει” σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και την τεχνική εικόνα, ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, επισημαίνει ότι η Αγορά αργά αλλά σταθερά “ξεφτίζει” και ότι η βραχυπρόθεσμη τάση έχει γυρίσει σε πτωτική, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω και η μεσοπρόθεσμη τάση αν ο Γενικός Δείκτης δώσει συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα των 1550 μονάδων.

Για να υπάρξει σχετική βελτίωση της εικόνας και σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, ο Γενικός Δείκτης πρέπει να επιστρέψει σε επιβεβαιωμένα κλεισίματα υψηλότερα των 1606 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών).

Με διάθεση να βοηθήσει την στήλη και ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ), επισημαίνει:

Η ανοδική αδυναμία του Τραπεζικού δείκτη να καταγράψει δύο τουλάχιστον κλεισίματα μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της προπερασμένης Δευτέρας πάνω από το Fibo απλό κινητό μέσο των 34 ημερών (KMO 34: 1405 μονάδες) έφερε πολύ γρήγορα πτωτικά αποτελέσματα οδηγώντας τον στη πορεία προς το διαγραμματικό βραχυχρόνιο κομβικό σημείο των 1344 μονάδων.

Πιθανή επιβεβαιωμένη καθοδική διάτρησή του με αυξημένο τζίρο συναλλαγών (θέλει φίλτρο δύο ακόμα συνεδριάσεων) θα ανοίξει τον δρόμο για τη κατάβαση προς το μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο στήριξης, όπου έχουν αποτυπωθεί οι τοπικοί πυθμένες της 30ης Νοεμβρίου και της 10ης Μαρτίου, στις 1251 με 1246 μονάδες.

Δεν μπόρεσε να ξεφύγει η μετοχή της Εθνικής την “αναμέτρηση” με το επίπεδο των 6,50 με 6,45 ευρώ μετά και το καθοδικό γέμισμα του εναπομένοντος ανοδικού χάσματος, που προκλήθηκε στο ημερήσιο chart τιμών κατά τη συνεδρίαση της προπερασμένης Δευτέρας.

Η καθοδική τμήση του εν λόγω επιπέδου βραχυχρόνιας “ισορροπίας” θα ωθήσει τη τιμή της μετοχής προς τη “σκληρή” στήριξη των 6,06 ευρώ ανοίγοντας εκ νέου συζητήσεις για πιθανή καταγραφή τιμών χαμηλότερα της βάσης των 5,90 ευρώ.

Η διαγραμματική εικόνα πάντως της Εθνικής Τράπεζας φαίνεται να επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα (εκτός από σήμερα) κατά τις συνεδριάσεις της 15ης και της 18ης Μαρτίου, όπου και παρατηρήθηκε η έντονη χρονική “κωλυσιεργία” ανοδικής διαφυγής πάνω από την περιοχή, που εκτεινόταν ο απλός κινητός μέσος των 40 ημερών και η γραμμική μεσοπρόθεσμη αντίσταση των 7,18 ευρώ. Όσο η μετοχή δε μπορούσε να δώσει τα απαραίτητα βραχυχρόνια ανοδικά διαπιστευτήρια τόσο η πίεση από τους ανυπόμονους επενδυτές αυξανόταν με αποτέλεσμα να “σπρωχθεί” σε πτωτικό “retracement”.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το pattern, που έχει εμφανιστεί στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών της Alpha Bank, καθώς συγκεντρώνει στατιστικά ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπλήρωσης (68%). Ο σχηματισμός αυτός δεν είναι άλλος από τον πλάγιο “Head & Shoulders”, που διαμορφώνουν οι τιμές των 5,12 με 5,68 ευρώ.

Επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση της “neckline” στην περιοχή των 4.80 ευρώ θα δώσει ως δίμηνο στόχο το ύψος της κεφαλής από την εν λόγω γραμμή δηλαδή τα 3,90 ευρώ περίπου. Η “ευλαβική” τώρα διατήρηση της “neckline” από τη τιμή της μετοχής και η μετέπειτα κίνηση πάνω τα 5,38 ευρώ, θα προκαλούσε αναίρεση του προαναφερόμενου σχηματισμού.

Σημαντική βαρύτητα από πλευράς νευρωνικής μελέτης έχει το σημείο των 4.91 ευρώ, καθώς αποτελεί με 111,06 εκατ. τεμάχια το συνολικό Vwap του χρονικού διαστήματος ολοκλήρωσης του σχηματισμού (από 01/02 έως 23/03).

Για άλλη μια φορά η σθεναρή αντίσταση, που προέβαλε η περιοχή των τεσσάρων κορυφώσεων, στα 5,25 ευρώ, δεν άφησε και πολλά περιθώρια ανοδικής σκέψης στη μετοχή της Eurobank “αναγκάζοντάς” την σε γρήγορη πτωτική αναδίπλωση χαμηλότερα του ορίου των 5,00 ευρώ. Διαγραμματικά το πρώτο σημείο στήριξης εντοπίζεται στα 4,60 ευρώ (σημερινό κλείσιμο) ενώ το δεύτερο και πιο ισχυρό βρίσκεται στα 4,20 ευρώ.

Alert βραχυχρόνιας αλλαγής τάσης από ανοδική σε καθοδική θα προκληθεί με τη τριήμερη διατήρηση της τιμής σε επίπεδο κλεισιμάτων κάτω από τον απλό κινητό μέσο των 28 ημερών (SMA 28: 4.70 ευρώ). Από τη μελέτη των περισσοτέρων “γρήγορων” τεχνικών δεικτών, όπως για παράδειγμα των Directional Movement και Dynamic Momentum διαπιστώνουμε την απαγκίστρωσή τους από την ανοδική ορμή και το σταδιακό εναγκαλισμό τους με το άρμα της καθόδου, στοιχείο, όπου προσθέτει αρκετούς πόντους στο σενάριο προσέγγισης της περιοχής στήριξης των 4,2 ευρώ.

Επίσης ως αρνητική εξέλιξη θα εκλάβουμε και το διαφαινόμενο καθοδικό γέμισμα του ελπιδοφόρου εβδομαδιαίου “candlestick” της περιόδου 14 με 18 Μαρτίου, καθώς θα το μετατρέψει σε “Bearish Engulfing pattern”.

Οι Τράπεζες έχουν τους δικούς τους λόγους να κινηθούν και χαμηλότερα και για αυτό το Χ.Α. πρέπει να αναζητήσει τους επόμενους “ηγέτες” αν δεν θέλει να κινηθεί ακόμα χαμηλότερα, τονίζει με έμφαση ο Μάνος Χατζηδάκης.

“Ο λόγος για τον οποίο παραμένουμε σε στάση αναμονής συνδέεται και από την έλλειψη κάποιου θετικού καταλύτη από το μέτωπο των δημοσιεύσεων της χρήσης του 2010.
Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση μεγαλύτερου δείγματος εταιρειών επιδεινώνει προοδευτικά την συνολική εικόνα των μεγεθών της χρήσης η οποία ως τώρα στο 30% των εταιρειών εμφανίζει συρρίκνωση καθαρών κερδών 56%.

Η τάση συρρίκνωσης ενισχύεται από την προσθήκη ζημιογόνων εισηγμένων οι οποίες έχουν κλείσει την ψαλίδα με τις κερδοφόρες στην αναλογία του 58:42.

Πάντως η πληθώρα μέτριων έως κακών αποτελεσμάτων μεγενθύνει το μέγεθος της επιτυχίας των κερδοφόρων εταιρειών και περιορίζει αισθητά το εύρος των επενδυτικών επιλογών με βάση και τις προοπτικές του 2011”.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, χάθηκε το “οχυρό” των 1600 μονάδων και η αμέσως επόμενη στήριξη εντοπίζεται σαφώς χαμηλότερα, ενώ η Αγορά εισέρχεται σε αδράνεια.

Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση να εκτόνωσε την “δυναμική” όσο γνώριζαν την φήμη για επερχόμενη υποβάθμιση της Ελλάδας από διεθνή οίκο αξιολόγησης, όμως δεν υπάρχουν τα “εχέγγυα” ότι η πτωτική διάθεση δεν θα έχει και συνέχεια από τα χαρτοφυλάκια που παραδοσιακά κινούνται με “αργά αντανακλαστικά” (!)

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικών απωλειών, που συνδυάστηκε και με αύξηση των συναλλαγών.
Τα συμβόλαια του 20αρη, με χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 1%.

Πωλήσεις, όχι επιθετικού χαρακτήρα, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8795, τιμή εκκαθάρισης 717,99) κινήθηκαν μεταξύ 714,75 και 744 μονάδων.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (18000 MIG, 287400 Αγροτική, 18000 Πειραιώς, 29000 Alpha Bank, 13000 MPB), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3847), Alpha Bank (1838), Πειραιώς (2320), Eurobank (916), ΟΤΕ (741), Ταχ. Ταμιευτήριο (463), ΔΕΗ (515), Μυτιληναίος (307), Κύπρου (634), MIG (286), ΓΕΚ (142), Μέτκα (113), Αγροτική (442), ΟΠΑΠ (181), Intralot (144), Motor Oil (124), MPB (198).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 29/3 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alapis (11000 τεμ.), Alpha Bank (50019 τεμ.), Αγροτική (88500 τεμ.), Εθνική (243105 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (22016 τεμ.).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (11032445 τεμ.), Eurobank (13838535 τεμ.), Εθνική (12681778 τεμ.), Πειραιώς (6658543 τεμ.), MPB (6435789 τεμ.), Κύπρου (5664908 τεμ.), MIG (8604223 τεμ.).

Ας σημειωθούν τα 100 δικαιώματα αγοράς για την Εθνική, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 7,20 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v