Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμες οι 1.550 για τον Γενικό Δείκτη

Σημεία ισορροπίας και αντοχών αναζητά το ΧΑ, μετά το τελευταίο διήμερο «άδειασμα». Παραμένουν οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές, κρισιμότατες οι 1.550 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Για διήμερο profit taking 6,5% στις τράπεζες έκανε λόγο εχθές ο Θανάσης Σταυρόπουλος, την ίδια στιγμή που «έτρεχαν» οι εξελίξεις σε Λιβύη και Βερολίνο.

Το χθεσινό «άδειασμα» κυρίως σε τραπεζικές μετοχές είχε και κάποια στοιχεία… μικροπανικού, καθώς αρκετοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες έσπευδαν να κατοχυρώσουν θέσεις τους. Κυρίως όσοι είχαν κινηθεί με την λογική της προεξόφλησης μιας συμφωνίας ΕΤΕ-Alpha Bank και είχαν ανοίξει θέσεις «αέρα» σε ορίζοντα Τ+3.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη επηρεάζουν τις αγορές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση. Η χθεσινοβραδυνή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο αποτυπώνονται σε ορίζοντα μηνός.

Μέχρι τότε, βραχυπρόθεσμα, μένει να επιβεβαιωθούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή βραχυπρόθεσμες στηρίξεις για βασικούς δείκτες και μετοχές.

Ειδικότερα για τον Γενικό Δείκτη, η ευρύτερη περιοχή των 1.550 μονάδων θεωρείται εξαιρετικής σημασίας. Αυτό με την προϋπόθεση πως μέχρι και την Παρασκευή δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές ειδήσεις-εξελίξεις από το τραπεζικό μέτωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v