Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Alpha - ΕΤΕ τα κέρδη και ο τζίρος

Τα κέρδη που δεν πρόφθασαν να χαρούν την Παρασκευή σε ΕΤΕ - Alpha απολαμβάνουν  οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες με τον FTSE-20 πάνω από τις 810 μ. Εως τα  5,68 ευρώ η Alpha, έως τα 8,10 η Εθνική. Υποχωρεί η πλειονότητα του FTSE.

Τα… χρωστούμενα της Παρασκευής για Alpha Bank – Εθνική κρατούν τον 20άρη πάνω από τις 810 μονάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος του FTSE-20 είναι λογικό να υποχωρεί, καθώς συνεχίζεται η κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων διψήφιων υπεραξιών.

Κρατά, όμως, τις 817 μονάδες καθώς η μετοχή της Alpha Bank αντιδρά πριν από λίγο στα 5,48 ευρώ (14,6%) και η Εθνική προς τα 7,91 ευρώ (4,5%).

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει έως και 0,7% υψηλότερα, στις 1.727 μονάδες, ενώ αρχικά είχε σημειωθεί τοπική κορυφή περί τις 20 μονάδες υψηλότερα.

Ανάλογα για τον FTSE-20 τοπική κορυφή σημειώθηκε αρχικά στις 829,9 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 69 εκατ. ευρώ, στις 11:10, ενδεικτική τόσο της διάθεσης για μόχλευση όσο και της άμεσης ανταπόκρισης των καλούμενων αγορών.

Έχει, όμως, ενδιαφέρον να συνεκτιμήσουμε πως για την Εθνική, υψηλότατη τιμή μέχρι τώρα έχει σημειωθεί στα 8,10 ευρώ και για την Alpha Bank στα 5,68 ευρώ.

Η απόδοση της δεύτερης σε διάστημα σχεδόν μίας εβδομάδας φτάνει το 26,15%, έναντι 7,5% για τη μετοχή της Εθνικής.

Από τον 20άρη υψηλότερες τιμές διαμορφώνονται για της 3E, Ελλάκτωρ, Jumbo και Τιτάν.

Ανάλογη εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, από όπου ξεχωρίζουν Alapis, ΕΥΑΘ, Intralot, Forthnet, Φουρλής.

Από πλευράς απόδοσης πρώτη είναι η μετοχή της Alpha Bank με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, στη μετοχή της Εθνικής οι συναλλαγές ήταν περί τα 3 εκατ. ευρώ, λιγότερες.

Είναι λογικό, πως μετά την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών, ο FTSE-20 «παίζει» με πλεονέκτημα την… υστέρηση των ΕΤΕ-Alpha Bank από τα μέσα και μετά της 18ης Φεβρουαρίου.

Κάτι που μπορεί να κρατήσει τους βασικούς δείκτες πάνω από τις μέχρι πρότινος αντιστάσεις και μέχρις ότου κατοχυρωθούν βραχυπρόθεσμες θέσεις σε άλλες μετοχές που υπεραπέδωσαν την Παρασκευή.

Από τη μέχρι τώρα σχέση πωλήσεων – αγορών, φαίνεται πως σε καμία από τις τραπεζικές μετοχές που υπεραπέδωσαν την Παρασκευή δεν σημειώνονται εκροές περισσότερες σε σχέση με τις εισροές που συνεχίζονται.

Από τα χαμηλά βέβαια της ημέρας και συγκεκριμένα από τα 0,89 ευρώ για την Αγροτική, από τα 3,92 ευρώ για το ΤΤ, από τα 1,76 για την Πειραιώς, και ανάλογα χαμηλές τιμές για άλλους τίτλους.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v