Έσπασε το ανοδικό σερί η Σοφοκλέους

Αισθητή η παρουσία των πωλητών στις τράπεζες, παρά τα κέρδη στις ευρωπαγορές. Στις κεφαλαιοποιήσεις, η Coca Cola διατηρεί την πρωτιά, ενώ είναι μεγαλύτερη κατά 1 δισ. από το άθροισμα Κύπρου, EFG και Alpha!

Από χθες και πριν ξεκινήσει η τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ο τίτλος της Εθνικής έδειξε ότι βγήκαν οι πρώτοι πωλητές στον Τραπεζικό κλάδο, οι οποίοι έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους σήμερα και παρά τα σημαντικά κέρδη των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών που δείχνουν ότι δύσκολα θα εγκαταλείψουν τα υψηλά διετίας.

Αντίθετα στην Σοφοκλέους η εμφάνιση των πωλητών στους Τραπεζικούς τίτλους, έστω και αν συνδυάστηκε με σαφώς χαμηλότερο τζίρο, προβλημάτισε καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μάλλον εύκολα χαμηλότερα από την χθεσινή του “κατάκτηση” που ήταν η υπέρβαση των 1450 μονάδων.

Σαφώς λιγότεροι και οι σημερινοί ημερήσιοι πρωταγωνιστές, έδωσαν εικόνα αντιστρόφως ανάλογη των προγουμένων, όπου θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ξεχώρισαν οι Frigoglass, Γενική Τρ., ΚΑΕ και Μαθιός, εντυπωσιακή μεταβλητότητα και όγκος συναλλαγών στον τίτλο της Τσουκαρίδης και νέα πίεση στο δικαίωμα της Τρ. Πειραιώς που έκλεισε στα 1,16 ευρώ με απώλειες 12,12% και διακίνησε 16141866 τεμάχια.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό και ο τίτλος της Βωβός και μάλιστα με ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές, εν μέσω ανακοινώσεων σύμφωνα με τις οποίες υπό μελέτη από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η νομοθετική ρύθμιση που ετοίμασε και έθεσε ήδη σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο της διπλής ανάπλασης Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Άλλωστε σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας δεν άφησε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το εν λόγω project, στο σύνολό του.

Διαθέσεις διόρθωσης και στις περισσότερες θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, ξάφνιασαν οι απώλειες σε Forthnet και Intralot, η απόφαση της γ.σ. για μη έγκριση του reverse split έφερε νέες ρευστοποιήσεις και νέο ιστορικό χαμηλό για την Avenir, ενώ τίτλοι “ξεχασμένοι” συναλλακτικά που ξαφνικά “τσίμπησαν” οι συναλλαγές τους, δεν είναι πάντα προς θετική εξέλιξη (π.χ. Ελτράκ).

Προβληματισμός και για την συμπεριφορά του τίτλου της Εθνικής που θα αυξηθεί αν η μετοχή διασπάσει καθοδικά τα 6,10 ευρώ, δημιουργώντας τεχνικές προϋποθέσεις νέας υποχώρησης προς τα 5,80 ευρώ.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου συνεχίζουν να δηλώνουν επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι το Eurogroup δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της Αγοράς και έτσι διατηρείται η αβεβαιότητα για τις βραχυχρόνιες εξελίξεις, καθώς μάλιστα οι βασικοί δείκτες έχουν προσεγγίσει τις πρώτες περιοχές κρίσιμων αντιστάσεων, ενώ τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων ημερών στον Τραπεζικό κλάδο συνεχίζουν να αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις.

Μάλλον ουδέτερα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εγχώριο Τραπεζικό ταμπλό τα ξένα χαρτοφυλάκια και όπου τους δίνεται η ευκαιρία δηλώνουν παρόντα στην πλευρά των πωλητών.
Είναι περισσότερο από πασιφανές ότι οι ξένοι διαχειριστές περιμένουν πιο “χειροπιαστά” πράγματα από την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αρχίσει να τους απασχολεί εκ νέου η Σοφοκλέους.

Προς το παρόν δεν διαφαίνεται ούτε διάθεση ουσιαστικών αποκρατικοποιήσεων, ούτε η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει την διάθεση να έλθει σε ουσιαστική ρήξη με τον “σκληρό πυρήνα” των οπαδών της που είναι στις ΔΕΚΟ και να δείξει ότι κάτι αλλάζει ουσιαστικά στην Ελλάδα.

Αντί αυτού η Αγορά παρακολουθεί Κυβερνητικές συσκέψεις επί συσκέψεων που αφορούν τις πιθανές μετατάξεις στον Δημόσιο τομέα, “αγχωμένες” διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο (μην χαθούν και τα ψηφάκια) και την ίδια ώρα οι άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα πολλαπλασιάζονται σε ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Αγορά και την πραγματική οικονομία (!)

Εν τω μεταξύ νέα σύγχυση και νέες διαψεύσεις για πιθανή αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, έφεραν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι μίλησε για επιμήκυνση της αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους προς τους πιστωτές της Χώρας, και όχι μόνο έναντι του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επιμήκυνση της αποπληρωμής όλων των δανείων της, σύμφωνα με δήλωση πηγή από το Υπουργείο Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Εν τω μεταξύ, το ποσό των 650 εκατ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με επιτόκιο 4,1%, μέσω εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας και οι προσφορές έφτασαν στα 2,489 δισ. ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2010, το επιτόκιο ήταν επίσης 4,1% και οι προσφορές είχαν φτάσει το 1,494 δισ. ευρώ.

Καμία ενθαρρυντική νεότερη εξέλιξη και από το Eurogroup, καθώς διασταυρωμένες πηγές ανέφεραν πως "αποφασίστηκε εμπάργκο στις δηλώσεις αξιωματούχων, ώστε να αποφευχθούν η σεναριολογία και η κερδοσκοπία αλλά και η αναταραχή στις Αγορές, μέχρι να οριστικοποιηθεί η λύση-πακέτο". Η παρότρυνση λέγεται ότι προήλθε από τον Γαλλογερμανικό άξονα.

Μία λύση που και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολη, προτείνει για την Ευρώπη, ο Mohamed El Erian, ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, με άρθρο τους στους Financial Times που τιτλοφορείται “η Ευρώπη τρέχει αλλά μένει ακίνητη”. Εκτιμά πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να οδηγηθεί στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των Κρατικών χρεών, με παράλληλα όμως αναπτυξιακά μέτρα για τις υπερχρεωμένες Χώρες και προάσπισης για τις ισχυρότερες οικονομίες. Όπως επισημαίνει ο κ. El Erian, η στρατηγική που ακολουθείται για την Πορτογαλία και την Ισπανία είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθήθηκε νωρίτερα για την Ελλάδα και την Ιρλανδία. “Οι πιθανότητες επιτυχίας, είναι και πάλι οι ίδιες: πολύ χαμηλές” αναφέρει ο CEO της Pimco και τονίζει ”Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα χρεών με ακόμη μεγαλύτερο χρέος”.

Το τέλος στο μονοπώλιο του ευρώ είναι το κλειδί για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ισχυρίζονται με άρθρο τους στη Wall Street Journal ο Philip Booth, διευθυντής προγράμματος του Institute of Economic Affairs και καθηγητής του Cass Business School και ο Alberto Mingardi, γενικός διευθυντής του Ιταλικού think tank Istituto Bruno Leoni.

Το σύστημα που προτείνουν θα επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση στην Ευρωζώνη τόσο του ευρώ όσο και κάποιων Εθνικών νομισμάτων.

Οι κινήσεις των Κρατικών ομολόγων δεν αντανακλούν πια τη φερεγγυότητα των Περιφερειακών Χωρών της Ευρωζώνης, θεωρεί η Αγορά, καθώς οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκαλούν τη συρρίκνωση των spreads παρότι το αξιόχρεο των Κρατών αυτών δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα.

Με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει δαπανήσει 74 δισ. ευρώ προκειμένου να στηρίξει τα ομόλογα της Περιφέρειας, τα credit default swaps (δηλαδή τα ασφάλιστρα έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας) θα πρέπει να θεωρούνται πιο ενδεικτικά της φερεγγυότητας μιας Χώρας, διαπιστώνει το Bloomberg.

Σε νέα αυστηρότερα stress tests θα υποβληθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος κ. Olli Rehn μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και συμπλήρωσε: "Αυτήν τη στιγμή συζητούμε τη μεθοδολογία, η διαδικασία θα διεξαχθεί το διάστημα Φεβρουαρίου - Ιουνίου".

Σαφώς καλύτερη η εικόνα, όπως προαναφέρθηκε, στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, μετά και την σημαντική ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ZEW για την Γερμανία, σε επίπεδο υπερδιπλάσιο των εκτιμήσεων των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 15,4 από 4,3 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters – προέβλεπαν μικρότερη ενίσχυση το 6,8.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η είδηση σύμφωνα με την οποία η Ισπανία άντλησε 5,5 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων εντόκων με χαμηλότερο επιτόκιο από την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Δεκεμβρίου.

Μικτή η εικόνα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, ενώ με μικρές απώλειες ξεκίνησαν S&P 500 και Nasdaq.
Ο τελευταίος έδειξε να επηρεάζεται και από τις αρχικές απώλειες της Apple, μετά την είδηση σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής Steve Jobs έλαβε νέα αναρρωτική άδεια “από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, προκειμένου να επικεντρωθεί στα προβλήματα της υγείας του”. Η είδηση κυριαρχεί στα ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ηγείται των εξελίξεων στον τεχνολογικό κλάδο και τον οποίο οι Financial Times είχαν ανακηρύξει σε άνθρωπο της χρονιάς για το 2010 (!)

Εν τω μεταξύ, οι συνθήκες στον κλάδο μεταποίησης της Νέας Υόρκης βελτιώθηκαν ελαφρώς τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης. Ο δείκτης μεταποίησης Empire που καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα, ενισχύθηκε στο 11,9 τον Ιανουάριο έναντι 9,9 τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν καλύτερη απόδοση, με άνοδο του δείκτη στο 13.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στις κεφαλαιοποιήσεις της πρώτης οκτάδας, παρά την σχετική βελτίωση που προσπάθησε ο Τραπεζικός κλάδος, η Coca-Cola διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας και μάλιστα η κεφαλαιοποίησή της είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων των Κύπρου, Eurobank, Alpha Bank και περισσεύει και περίπου 1 δισ ευρώ (!)

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη οκτάδα στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α. διαμορφώνεται ως εξής: Coca-Cola (7,36 δισ), Εθνική (6,04 δισ), ΟΠΑΠ (4,27 δισ), ΟΤΕ (3,44 δισ), ΔΕΗ (2,51 δισ), Κύπρου (2,4 δισ), Eurobank (1,96 δισ), Alpha Bank (1,94 δισ).

Αλλαγή σκηνικού στο ταμπλό του 20αρη, όπου οι τίτλοι με θετικό πρόσημο ήταν σαφώς λιγότεροι.

Από τους θετικούς πρωταγωνιστές τα μεγαλύτερα κέρδη για MIG (+1,49%) και Jumbo (+1,82%). Μικρότερα του 1% κέρδη για Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Ελ. Πετρελαίων και MPB.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για τον χθεσινό πρωταγωνιστή Αγροτική (-6,41%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 4% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας ακολούθησαν οι Ταχ. Ταμιευτήριο και Alpha Bank.

Απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων για Τιτάνα και Eurobank και των δύο ποσοστιαίων μονάδων για Βιοχάλκο και Εθνική. Με μικρότερες ημερήσιες απώλειες οι υπόλοιποι τίτλοι που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις και έφθασε μέχρι τις 1476,19 μονάδες (11.09), όμως μετά τις 13.57 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1438,25 μονάδες (15.27) και τελικά έκλεισε στις 1443 μονάδες με απώλειες 1,07%, ενώ ο τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων εννέα συνεδριάσεων) πλησίασε τα 89 εκατ. από τα οποία τα 10,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Επιστροφή στα αρνητικά συναισθήματα δίνει η τελική εικόνα με 44 ανοδικές μετοχές έναντι 121 πτωτικών και 32 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 20%.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η άνοδος των τελευταίων ημερών έγινε με το βλέμμα στις Βρυξέλες, όμως η μέχρι στιγμής ειδησεογραφία δεν ήταν αυτή που θα επιβεβαίωνε τις προσδοκίες της Αγοράς, τονίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεάσουν καθοριστικά την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού αν το δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας καταστεί διαχειρίσιμο στα μάτια των Αγορών, οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας ασφαλώς θα είναι καλύτερες από σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα κύριος συντελεστής της ανόδου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ήταν οι προτάσεις της Κομισιόν (δηλώσεις Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και Όλι Ρεν) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάγκη αύξησης του κεφαλαίου και τροποποίησης του σκοπού του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ώστε να μπορεί να αγοράζει Κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή Αγορά και να χορηγεί βραχυπρόθεσμα δάνεια σε Κράτη μέλη της Ευρωζώνης με χαμηλά επιτόκια, με πρώτο ένα δάνειο ανακούφισης 60 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία.

Αν τελικά το σχέδιο αυτό γίνει αποδεκτό από το συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. τότε δημιουργούνται ελπίδες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις Αγορές. Η συγκεκριμένη πρόταση –για την τύχη της οποίας καθοριστική θα είναι η στάση της Γερμανίας- αποτελεί την πιο ρεαλιστική μέχρι σήμερα προσέγγιση του προβλήματος του ευρώ, καθώς όλες οι προηγούμενες προσπάθειες χαρακτηρίστηκαν από τις Αγορές ως ημίμετρα.

Στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. που έχει ως επίσημο θέμα την ενέργεια, αλλά δεν αποκλείεται οι 27 ηγέτες να συζητήσουν και αυτό το θέμα. Αν όχι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη τακτική σύνοδο κορυφής τον Μάρτιο. Με αυτά τα δεδομένα οι Αγορές μετά τον πρώτο ενθουσιασμό θα τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ.

Ο όγκος συναλλαγών σε τεμάχια αυξήθηκε σημαντικά και διαμορφώθηκε αρκετά πάνω από τον μέσο όρο των 30 ημερών.

Οι ξένες Αγορές εξακολουθούν να διατηρούν τα υψηλά τους επίπεδα εν αναμονή της συνέχισης δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του πλανήτη. Παράλληλα άρχισαν ήδη να διατυπώνονται στις ΗΠΑ οι προβλέψεις των διευθυντών για τη νέα χρονιά, κάτι που θα συνεχιστεί. Υπάρχει αισιοδοξία και οι εξελίξεις αναμένονται ικανοποιητικές.

Η Αγορά των ομολόγων κινείται σταθεροποιητικά με μικρές διακυμάνσεις. Ως αρνητικός καταγράφεται ο παράγων του πολύ μεγάλου όγκου των νέων εκδόσεων, που πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011. Εξίσου αρνητικά λειτουργεί η νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που έκλεισε το 2010 στο 2,2%, πάνω από το επιθυμητό όριο της ΕΚΤ που είναι το 2%.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι τιμές των εμπορευμάτων, μετά τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Δεκεμβρίου. Η ισοτιμία του ευρώ ενισχύθηκε λόγω των ανακοινώσεων της Κομισιόν και της ανόδου του πληθωρισμού, που είναι πιθανόν να παρασύρει προς τα πάνω τα επιτόκια.
 
Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων λόγω της πτώσης των τιμών τους είναι αρνητικός παράγων για την τιμή του χρυσού, η τιμή του οποίου έδειξε διαθέσεις βραχυπρόθεσμης διόρθωσης, όμως όχι για πολύ αν συνεχιστούν οι πληθωριστικές ανησυχίες.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, αν η Αγορά δεν μπορέσει να γυρίσει την βραχυχρόνια τάση σε ανοδική, δεν αποκλείεται να επανατεστάρει τα πρόσφατα χαμηλά.

Οι πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις λειτούργησαν ως δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών στην λογική των βραχυπρόθεσμων αγοραπωλησιών, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Ο Γενικός Δείκτης έδειξε μετά από καιρό ότι μπορεί να ξεφύγει από το “σύνδρομο” των Τραπεζών και να φέρει στο προσκήνιο άλλες επιλογές οι οποίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αποτίμησης, όμως η σημερινή συνεδρίαση ανέτρεψε αρκετές από τις αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η υποχώρηση του Δείκτη χαμηλότερα από τις 1450 μονάδες (σε κλείσιμο) ήταν αποτέλεσμα “profit taking” που δεν βρήκε πρόθυμους αγοραστές και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό δείγμα γραφής.

Αν και μέχρι κάποιου σημείου η σημερινή διόρθωση θα μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενη και λογική, το σενάριο επιστροφής στην μεταβλητότητα δείχνει το πλέον επικρατέστερο.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ η Αγορά πρέπει σύντομα να “αναμετρηθεί” με την κυριότερη αντίσταση των 1495 μονάδων, ανοδική διάσπαση της οποίας θα ανατρέψει (προς το θετικότερο) τα τεχνικά δεδομένα της Αγοράς.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας που κατέληξε σε σημαντική πτώση και συνδυάστηκε με αύξηση των συναλλαγών.

Στα Σ.Μ.Ε. του 20αρη οι πωλητές με σαφώς επιθετικότερες διαθέσεις αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 2,25%.

Μικτές και λίγες οι κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9099, τιμή εκκαθάρισης 658,05) κινήθηκαν μεταξύ 654,5 και 679,5 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (30200 Alpha Bank, 62300 Πειραιώς, 11900 Ταχ. Ταμιευτήριο, 5000 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5648), Alpha Bank (1520), Πειραιώς (1257), Eurobank (1169), ΟΤΕ (319), MIG (362), Κύπρου (1289), Ταχ. Ταμιευτήριο (575), Μυτιληναίος (262), Αγροτική (433), ΔΕΗ (193), Coca-Cola (109), Intralot (104), Βιοχάλκο (180), ΟΠΑΠ (141), ΓΕΚ (244).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 18/1 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (14617 τεμ.), Coca-Cola (22051 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Intralot (28729 τεμ.), Αγροτική (50000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (9231699 τεμ.), Eurobank (15034352 τεμ.), Εθνική (7924891 τεμ.), Κύπρου (4579265 τεμ.), Πειραιώς (22002609 τεμ.), MPB (11965239 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 18/01/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.146.883) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,34%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17 Ιανουαρίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v